Broková kozlice ATA Arms SP Black hunting 20/76

Vše o brokovnicích
Odpovědět
R.O.
Nový návštěvník

Broková kozlice ATA Arms SP Black hunting 20/76

Příspěvek od R.O. »

Dobrý den, budu se pohybovat v revíru kde se provádí převážně lov kachen a hus a přemýšlím nad koupí Brokové kozlice ATA Arms SP Black hunting 20/76. Žádnou zbraň zatím nemám. Myslíte, že je to dobrá volba?
campo
Častý návštěvník

Re: Broková kozlice ATA Arms SP Black hunting 20/76

Příspěvek od campo »

Ahoj, k samotné zbrani reference nemám ale dovolím si vyjádření k zvolené ráži. Pokud nemáš nějaký zvláštní důvod střílet dvacítku tak bych já volil kalibr 12, je to všude dostupný náboj vyráběný v mnoha variantách. U zbraně samotné bych si ohlídal zda má zkoušku na ocelové broky.
R.O.
Nový návštěvník

Příspěvek od R.O. »

Dobrý den, velice děkuji za odpověď. K .20 nemám vyloženě důvod, ale jak jsem již psal zbraň mi padla do oka a nemám víceméně žádné zkušenosti. Zkoušku na ocelové broky má do 4,5 mm. Ale dám na Vás a ještě se porozhlédnu po jiné. Rád bych, aby se daly vyměnit choky, měla jednospoušť a vyhazováky.
campo
Častý návštěvník

Příspěvek od campo »

Tak důležitý je finanční limit, od toho bych to odrazil a potom zda novou nebo starší zbraň.
R.O.
Nový návštěvník

Příspěvek od R.O. »

Tak při vejšce si něco vydělám na stavbě když je čas tak bych chtěl brokovnici max za 21000, ale určitě novou.
campo
Častý návštěvník

Příspěvek od campo »

Tak finance víme, ráži snad taky. Značku ATA tady myslím dost propagoval Milda, jeden kolega ji má ale jen na sport a jestě moc nenastřílel tak nelze dělat závěry. Určitě se ozve někdo kdo ji vlastní již déle a dá reference.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myslivec Milda »

Broková kozlice ATA-SP v ráži 20/76 Magnum je výrazně lehčí, obratnější a lépe ovladatelná než těžká brokovnice. Tato puška MÁ tvrdochrom v hlavních, JE tormentovaná pro ocelové náboje s vysokým tlakem 1.000.BAR, do velikosti broku 4,5mm. Olověné broky jsou bez omezení. ( Od příštího roku jsou povinné ocelové broky tam, kde je nějaká voda ). Dále má tato puška volitelné pořadí hlavní pro první výstřel, automatickou pojistku a 5.ks čoků ve výbavě. Baskule je ocelová, pažbení z kvalitního echt. tureckého ořechu. Co chtít víc ? Náboje ráže 20/76 Magnum s navážkou 32.gr. ( existuje i vyšší hmotnost brokové náplně ) jsou rovnocenné každé brokovnici ráže 12 s nábojem Corona ( 32.gr. ) . Řešit to, že náboj 20/76 Magnum je dražší o 2,50 Kč na 1.kusu je evidentní blbost. JAKÁKOLIV nová, moderní brokovnice v ráži 20/76 Magn. ( ATA/ AKKAR/ Beretta/ ) je plnohodnotná puška jak pro výkon práva myslivosti, tak i pro sportovní střelbu. Je mnohem a mnohem hezčí a elegantnější než různá předpotopní monstra ve dvanáctce. Je to gentlemanská puška. Pušky od fy. ATA Arms se prodávají v Česku od r. 2016 a nejsou s nimi žádné zásadní problémy. Hledat informace na internetu je nesmysl.Ozvou se v množství větším než malém různí notoričtí psavci a mudrlanti kteří mají ty největší problémy sami se sebou a s příspěvky bez vypovídací hodnoty. Novou dvacítku od ATA Arms mají zatím v ČB u fy: Štorek. Oficiální premiéra bude na Narura Viva 2022. PS. Když mě bolí zub, jdu za dobrým zubařem a nehledám pochybné reference na internetu, že. U pušek to platí podobně.
R.O.
Nový návštěvník

Příspěvek od R.O. »

Dobrý den, velice děkuji za odpověď. Co píšete dává víc než smysl a nakonec do této zbraně půjdu. Přece jen se budu převážně v okolí vod tak je mi tato volba nakonec nejsympatičtější. Lovu lesu.
jumpmans
Nový návštěvník

Příspěvek od jumpmans »

ahoj, mam ATA SP Black v 12/76, druhym rokem. osvedcila se jak na strelnici tak na honech - bazanti, kachny. Vystrileno zatim cca 1000 ran a bez sebemensiho problemu.
za ty penize je to moc pekna flinta, predpokladam, ze ta 20/76 na tom bude podobne.
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

Pokud se potenciální majitel nebude cítit limitován výrazně menším výběrem loveckých nábojů 20/76 na českém trhu (oproti ráži 12) a flinta se mu líbí, tak není myslím co řešit. :) Ve svém okolí vídám v provozu kozlic značky ATA několik a zatím jsem žádný problém s nimi osobně neviděl, ani o něm neslyšel, majitelé jsou naprosto spokojení, z tureckých značek je to asi to nejlepší. A Milda má pravdu v tom, že na nošení a manipulaci jsou brokovnice ráže 20/76 mnohem příjemnější, než "dvanáctky", např. ohledně hmotnosti bývají cca o 1/2 kg lehčí. Náboj 20/76 je gramáží a výkonem na stejné úrovni jako 12/70, takže ohledně výkonu žádný handicap přepředstavuje, naopak menší průměr vývrtu zvyšuje předpoklad dobrého krytí. Já sám bych se takové zbrani vůbec nebránil, akorát že u nás pro ni nemám využití. :?
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

V podstatě se to dá všechno podepsat, jak o Atě, tak i 20/76. Jenže bych ty dvanáctky moc nezatracoval. Pokud si skutečně vydupou to nontoxi, tak přichází v úvahu zatím levné železo, možná drahá měď a bismut je už šíleně drahý. Tak se jen obávám, že výkon olova železem dvacítka vs dvanáctka, nikdy nenahradí! Pokud koukám na USA, tak železo naprosto běžně v automatu s komorou 12/89 super mag.
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

JAKÁKOLIV nová, moderní brokovnice v ráži 20/76 Magn. ( ATA/ AKKAR/ Beretta/ ) je plnohodnotná puška jak pro výkon práva myslivosti, tak i pro sportovní střelbu.

No každej kdo má vystřílenej minimálně jeden vagón patron a víc.... z čehokoliv....tak rozhodně nemůže souhlasit, s tím že ráže 20 je PLNOHODNOTNÁ jak pro závodní střelbu tak i ta značka ATA/AKKAR pro sportovní střelbu.
Jezdím okresky a byl jsem párkrát na republice ale nikde jsem tam ráži 20 ani značku A.... NEVIDĚL.....
pro hobíky asi možná jo... ale už ta cena náboje na sportovní střílení...při rozpočtu 100tisíc na rok...
Odpovědět