Svatohubertské slavnosti na Kuksu 6.10.07

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
Vojta
Zkušený diskutér

Svatohubertské slavnosti na Kuksu 6.10.07

Příspěvek od Vojta »

Včera jsem se zůčastnil oslav svatého Huberta na Kuksu.Velmi mně potěšila opět hojná účast lidí a to nejen myslivců. Velmi mně zaujalo vystoupení sokolnílů z Brna-přivezli 30 dravců a bylo se opravdu na co dívat. I soutěž ve vábení jelenů o pohár sv.Huberta stojí za zmínku.Ostatně celý den byl zaplněn bohatým programem, ve kterém si našel každý něco pro sebe. Jediné co mně trošku mrzí, je neúčast prodejců mysl. oblečení, střeliva a ostatních doplňků.Jediné, co bylo k vidění byl staročeský jarmark, několik stánků s občerstvením a stánek s bačkorami, čepicemi a cukrovou vatou-v tom vidím jediný nedostatek.Jinak včerejší oslava byla jako každým rokem, zakončena krásným a velkolepým ohňostrojem.každý kdo se účastní této akce, může být hrdý na to, že takováto tradice je a má svou úroveň a tudí? být hrdý na to, že je členem tohoto cechu!
Pokud by byl zájem, mám i několik fotek, které bych mohl vložit.
Závěrem bych se chtěl zeptat Vás ostatních, zdali jste se účastnili včerejších oslav a jak se Vám akce zamlouvala či nezamlouvala a jaké jste si odnesli dojmy a pocity.

Mylivosti zdar!!!
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

takže zde je několik fotografií ze sobotních oslav:

http://fotoalba.cz/alba/Vojta-Myslivost/1061470
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Taky jsem tam byl se synem. Přijeli jsme kolem poledne. že tam bylo hodně lidí, to se dalo čekat. Členové Řádu sv. Huberta jsou, jak říkají křes?ané, ale vstupné bylo nekřes?anské. když jsme šli k hospitalu, tak na loukách byla ukázka loveckých psů a dravců, to bylo pěkné. Nahoře jsem marně hledal tolik propagované stánky s mysliveckými, loveckými a dalšími potřebami. Co jsme našli uvnitř budovy, bylo celkem slabé. Po dvou hodinách jsme zklamaní raději odjeli. Jediné pozitivum, že bylo hezké počasí. Byl jsem tam poprvé a také naposledy. LOVU ZDAR!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Je pravdou, že vstupné bylo poněkud přepálené! Mně jak už jsem psal, také zaujalo nejvíc vystoupení sokolníků, přehlídka loveckých psů a soutěž ve vábení jelenů.Man?elce se zase líbil jarmark.Tím pro mně byl víceméně program vyčerpán. Ty stánky mně ale opravdu zklamali, čekal jsem také nějaké prodejce mysl. potřeb a doplňků. Zkusím zjistit, proč tomu tak bylo, mám známého, který je členem řádu sv. Huberta.
TT33
Pravidelný diskutér

Příspěvek od TT33 »

To Vojta, stejný názor, s pořádáním těch prvních slavností se to nedá srovnat. Letos trochu vázla organizace, když do vystoupení letových ukázek dravců skupiny Seiferos se motalo vystoupení jezdecké skupiny, které také k tradicím "parforzních honů" patří, ale nemohou si přeci oproti programu vynucovat zahájení vlastní ukázky sílou reproduktorů, to mě zklamali... :wink:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Organizace byla trošku zmatečná.Naštěstí to skupina Seiferos brala s úsměvěm, ale nic příjemného to pro ně, ale i pro ty dravce nebylo. V pátek už snad zjistím víc a veškeré poznatky se hned dozvíte.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

V pátek jsem se konečně setkal s mým kamarádem z řádu Sv.Huberta a odpověď zní takto: Stánky s mysl. potřebami a doplňky na slavnostech byly! Leč firma, která toto zajiž?ovala svou úlohu ne úplně zvládla a nerozmístila směrové tabulky.Stánky se nacházeli v galerii, stejně jako laserová střelnice.Dle jeho slov, jsou si vědomi tohoto nedostatku a v při?tím roce na tom zapracují, protože příští slavnosti na Kuksu mají být význačné-jsou totiž již patnácté.

Na tento nedostatek mněli prý spoustu(ale i na jiné) negativních ohlasů od náv?ěvníků letošních oslav.
Odpovědět