Myslivecké zážitky
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Aldaku dovom mi, abych Ti také pogratuloval k prvnímu jelenu. LOVU ZDAR.
Trofej velmi hezká, nepravidelně korunový.
Takto má průběrný odstřel vypadat.
bohužel přístup na Libavě je jedinečný
Trofej velmi hezká, nepravidelně korunový.
Takto má průběrný odstřel vypadat.
bohužel přístup na Libavě je jedinečný
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Edelweiss píše:Předpokládám že ač jsem to nikde neventiloval,tak je obecně známo jak jsem podstřelil onehdá lišku.Rána ?la mezi běhy a liška byla v trapu.Dnes sem šel na holou,našel sem vhodný kus připravil 458 (v?eci chcem vědět co to umí)kus stál na 120m víc se mu ke mně nechtělo,počkal sem stádečko stále la?kovalo tak sem se rozhodl že bych to zkusil.Chtěl sem spodní komoru,ovšem jak sem kombinoval kam pozapomněl sem že sedím na posedu a záměrnou (komoru) podstřelím.což se i stalo,rána super,prkna z posedu neopadaly.Střele s FP nádherně svi?těla super zvuk jak se cpala volným prostorem.No pak to za srnou vyhodilo drn,je po de?tích tak to vychrstlo i s blátem.Stádo se zarazilo tak po 10vteřinách jim docvakl poplach a přeběhli přes meliorační strouhu na druhé pole.
takže mám asi začarované střeli nebo mi pod posedem řádí gravitace,což ve spojení s vrozenou tupostí znamená že sem grinpís jak vy?itý
![]()
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám jeden poměrně nev?ední zá?itek ze včerej?ka. Byl jsem se psem v honitbě a z naplánované cesty mě strhl zvuk chvějícího se pletiva. Do?el jsem na místo a nalezl srnce zamotaného do oplocenky za přední běh. Srnec byl již poměrně vysílený soubojem s tímto netradičním soupeřem, a tak mě nechal kleknout až k němu a umožnil mi pokusit se jej vysvobodit. Chytil jsem ho za paro?í, tělo zaklekl a začal vymotávat. když se zadařilo, tak srnec ucítil volnost a vzepjal se. Tímto pohybem si ulomil parů?ek, je? mi zůstal v ruce. Nádherně čistá peče?, takže srnec byl již připraven shazovat. Jen mi není moc po srsti tento ?úlovek? nazývat shozem. Pěkný dárek za svobodu nemyslíte?
CZ 550 LUX 308W
with
Meopta ARTEMIS 3000 7x56
with
Meopta ARTEMIS 3000 7x56
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zvěř i já čekáme sníh.Srnčí už přebarvilo letos opravdu rychle.již v polovině září jsem potkával staré srnce na půl shozené.Je dobře,že jsi srnce zachránil,ale příště k němu radeji neklekej.Srnci při vysvobozování jsou velice nebezpeční.Mám po rukách i po nohách pěknejch pár jizev.Nikdy bych nevěřil jak se dokáže rychle přetočit o 360 stupňů.A to držen za paro?í.
Tak se na mě po delší době opět usmálo lovecké štěstí. Dneska večer jsem si šel sednout k norám, je to několik desetiletí starej li?čí a jezevčí hrad ve stráni v lese. šel jsem tam hlavně kvůli jezevcům. Po 6. hodině sem z leva uslyšel ?ustění,ale ne od nor ale o dost ní? pod nima, myslel sem si že asi srnčí, najednou sem mezerou v ro?tí zahlíd lišku, byla dost daleko, pořád ?la po vrstevnici pode mnou, a když byla uplně na mé urovni na vzdálenost necelých 40 kroků, sem si našel mezeru v křoví a počkal, za chvíli si do ní liška do?la, vystřelil jsem, liška zůstala na nástřelu , ani se nehla. Střílel jsem brokovnicí, plnej chok, vla?imský 4.5 brok. Je to pěknej dospělej lišák. Pro mě první úspěšnej lov na lišku. Vet?ina z broků co ho trefily skončila kousek za komorou.

.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
to zdenek: Mám představu co srnčí dovede. Jednou jsem byl nucen střelit podobně zamotaného srnce. Naštěstí odstřelový paličkáč. Ten při mém pokusu o přiblí?ení se blí? než na 5m vyskakoval do 1,5m výšky a zas padal sra?en paro?ím je? bylo zapleteno do pletiva. Do dnes to vidím jako by to bylo včera a určitě to není proto, že bych na to rád vzpomínal. Tenhle srnec byl však již značně vysílený. možné riziko jsem si uvědomil a podle toho postupoval. Nechej ho tam?
CZ 550 LUX 308W
with
Meopta ARTEMIS 3000 7x56
with
Meopta ARTEMIS 3000 7x56