Přebíjení střeliva do krátkých a dlouhých kulových zbraní
Re: Přebíjení střeliva do krátkých a dlouhých kulových zbraní
Měl bych prosbu. Našla by se nějaká dobrá duše co by mi vytáhla (pokusila se vytáhnout) nábojnici 270W co mi zůstala kompletně zasunutá v celoformatovaci matrici Lee? Mi nejde ani povolit matice co drží vypichovaci jehlu. Ta jehla je už od pokusů vytáhnout nábojnici ohnutá. Poslal bych poštou a za práci i poštovné zpět zaplatil na účet. V paneláku prostě na to prostředky a nástroje nemám.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Nebude efektívnejšie kúpiť novú matricu? Keď zrátaš poštovné, niečo za prácu a vráti sa ti matrica, ktorá už má niečo za sebou a potrebuje možno aj nejaký nový diel, tak tu máš za pár stoviek fungl novú...
https://www.strobl.cz/lee-samostatna-ce ... -win_p8064
https://www.strobl.cz/lee-samostatna-ce ... -win_p8064
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
No je to nejpravděpodobnější že koupím novou. Ono by se asi minimálně musela koupit nová jehla.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Dobrý večer,cobaj píše: ↑ned 27.11.2022, 8:58 Uz nejakou dobu hledam smysluplnost tveho jednani ohledne 140gr SB strel. Pritom ty rady ohledne OCW a podobne jsou stejne jako pripojit trabanta na diagnostiku pres ostrikovac a cekat ze to da nejaky vysledek.
Pouziti na trelnici je dle tebe to proc to delas a pritom:
1. Hledas top laboraci s nesmyslem jako je 140gr FMJ od SB.
Je to od zacatku kravina. Strely nemaji dostatecnou konzistenci ani vyrobni kvalitu k cemukoliv nadstandatnimu. Ani tvuj test nemuze rict nic podstatneho kdyz se v nem bude objevovat mnozstvi ,, zmetku,,
ano, účelem má být přebíjení náboju na střelnici do papíru či železa. Od té SB střely žádné zázraky nečekám, koupil jsem si balení 100ks z mladické nerozvážnosti, že se na nich budu učit, protože jsem začínal od nuly. Říkal jsem si, nač mrvit terčové střely, když neumím pořádně pracovat s vybavením, co mám doma.
Za mne je to chyba. Neztracej s nimi cas, dalsi komponenty, ani zivot hlavne. Ucit se muzes jen pokud budes mit vypovidajici zpetnou vazbu. Spatne komponenty ti ji nikdy neposkytnou. Prace - prebijeni je v podstate velmi jednoducha zalezitost. Popsano mnohokrat a presto jen malo lidi dojde k skutecnemu uspechu. Mam okolo sebe mnoho lidi co prebijeji a strileji 10 - 20 let a porad jim to tak uplne nedava super vysledek. Proc? Proto ze se ridi pochybnymi radami a nekteri veri ze i pouziti mene kvalitnich komponent je dostane na spickovou uroven. A to se netyka jen munice.
Ber v potaz jen informace od overenych zdroju, pouzivej kvalitni komponenty a nastroje a bud peclivy. (kvalitni nemusi nutne znamenat: nejvyssi cenova skupina) viz. napriklad krckovaci matrice LEE
M.
Ber v potaz jen informace od overenych zdroju, pouzivej kvalitni komponenty a nastroje a bud peclivy. (kvalitni nemusi nutne znamenat: nejvyssi cenova skupina) viz. napriklad krckovaci matrice LEE
M.
Matrici už posílám takže uvidíme jak to s ní dopadne.
Zbytek střel SB 140FMJ si nechám na horší časy. Pod ty scenary 123gn si koupím RS50 a RS62 si nechám pod těžší střely, až nějaké seženu.
Najprv sa ešte pozri na praktické skúsenosti užívateľov prachu RS a ich laborácie, ktoré zdieľali s výrobcom.

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Ty stránky jsem viděl několikrát a tu kombinaci RS62 a scenaru 123gn lidé asi používají, takže to asi úplná blbost není, ale to já posoudit nemůžu. Můžu to jen zkusit, jak to bude fungovat.
O tom je prebíjanie - zber vlastných skúseností a rozvoj streleckých schopností.
Keď máš nutkanie, pokojne si kúp RS50 a skúšaj, nejakú laboráciu nájdeš. Pointa je v tom, že Creedmoor nie je celkom malá nábojnica (áno, napriek tomu, že v porovnaní s inými nábojmi je to malá hilzňa...), takže ten objem je treba niečím vyplniť. A to bez toho, aby išli zbytočne hore tlaky. Preto je aj v tých zákazníckych dátach vidieť RS62, ktorá má sama o sebe relatívne veľké zrná a dokonca aj RS70.
RS 50 mi skvele funguje v kombinácii so 123gr. Scenarom, ale v 6,5x47 Lapua. Kde je jednak menšia hilzňa, kde strela zaberá viac z jej objemu a na druhej strane, máloktorý náboj dokáže tak dobre maskovať známky vysokých tlakov ako 6,5x47 bez toho, aby došlo k nejakému problému.
Keď máš nutkanie, pokojne si kúp RS50 a skúšaj, nejakú laboráciu nájdeš. Pointa je v tom, že Creedmoor nie je celkom malá nábojnica (áno, napriek tomu, že v porovnaní s inými nábojmi je to malá hilzňa...), takže ten objem je treba niečím vyplniť. A to bez toho, aby išli zbytočne hore tlaky. Preto je aj v tých zákazníckych dátach vidieť RS62, ktorá má sama o sebe relatívne veľké zrná a dokonca aj RS70.
RS 50 mi skvele funguje v kombinácii so 123gr. Scenarom, ale v 6,5x47 Lapua. Kde je jednak menšia hilzňa, kde strela zaberá viac z jej objemu a na druhej strane, máloktorý náboj dokáže tak dobre maskovať známky vysokých tlakov ako 6,5x47 bez toho, aby došlo k nejakému problému.
Every Shot Counts
Every Shot Counts
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Souhlas naprosty, pouzivam RS50 s 123gr Scenarem ve 260Rem a je to dokonaly pri rychlostech cca 820m/s na 300m. Neni duvod tam cpat RS62, ta je tak pro 140gr strely. Takze jak rika Lovec s 6,5x47L, tak 6,5CM je nekde uprostred s objemem, takze skoc po RS50, je to jistota. RS62 je spise pro tezsi strely cca nad 140gr, coz je videt i z obr co dal lovec. Nahore nizsi vahy strel a jsou tam RS50 a RS52, dole tezke strely a prachy RS60, RS62, RS70.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]

a) nič také nepíšem
b) RS 50/52 sa na tom obrázku skutočne nevyskytuje
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Na stránkách Reload Swiss mají laboraci s RS62 i pro 108gr scenar.
Vsak neres co vse kde maji a nemaji na strankach. Kdyby existoval jediny dokonaly prach nebylo by vubec co resit. Tedy mimo to ze pokud by byl skutecne jediny tak ho tu 100% nesezenes
Ale temer jiste take neplati ze jeden prach je dokonaly ve vsech smerech pro strely od napr. 108gr do 160gr.
Je vice cest a take vice zameru. Nekdo chce nejvyssi moznou rychlost. Nekdo setrit hlaven. Nekdo nejvetsi stabilitu na teplotu, .......... Nekdo rad vyvin rany takovy a druhy makovy. Nektere hlavni tabulkovy top prach v kombinaci s konkretni strelou chutnat proste nebude a druhe zase ano.
V 6.5x47L mam vynikajici laborace s RS62 ale chybi mi rychlost na 1000m. Ok - mam reseni s RS60. Nemam takovy top rozptyl ale vzhledem k zisku rychlosti a rozdilu ve snosu vetrem se to da ozelet. (to ze 6.5x47L neni na 1000m zadna hvezda nechme stranou) A take mam super laborace s Vargetem a H4350 ...atd......
Zkratka si k tomu sedni a zacni.
M.

Je vice cest a take vice zameru. Nekdo chce nejvyssi moznou rychlost. Nekdo setrit hlaven. Nekdo nejvetsi stabilitu na teplotu, .......... Nekdo rad vyvin rany takovy a druhy makovy. Nektere hlavni tabulkovy top prach v kombinaci s konkretni strelou chutnat proste nebude a druhe zase ano.
V 6.5x47L mam vynikajici laborace s RS62 ale chybi mi rychlost na 1000m. Ok - mam reseni s RS60. Nemam takovy top rozptyl ale vzhledem k zisku rychlosti a rozdilu ve snosu vetrem se to da ozelet. (to ze 6.5x47L neni na 1000m zadna hvezda nechme stranou) A take mam super laborace s Vargetem a H4350 ...atd......
Zkratka si k tomu sedni a zacni.
M.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Pises:
a) RS 50 mi skvele funguje v kombinácii so 123gr. Scenarom, ale v 6,5x47 Lapua.
b) se RS50/52 vyskytuje na strankach vyrobce - https://photos.app.goo.gl/UJzZMCSLaVF7Brjv6
U tebe se nevyskytuji proto, zes zatrhl strely Lapua a zrovna ty lehke s RS50/52 byly se strelami od jineho vyrobce

Jinak si Pauli precti pozorne co rika Cobaj, co od toho ceka a co neresi a proc a co od toho cekas a potrebujes ty. Proto je nekdy vhodnejsi RS50/52 nekdy zase RS60/62.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]