Super změna ve způsobu zaostřování. Tělo tím,že je akumulator nastojato se příjemně zkrátilo.Já třeba mám mezi okem a okularem Parda místo na dva prsty

U mne tvoří kombinaci s Nikonem Monarch E 2.5-10×50 SFIL a rychloupínaci objímkou Rusan Q.Před objednaním změřen průměr okularu 43mm.Tuto info předal obchodu.Došla objímka která sedla nadherně,bez nějakých vymez.kroužků,pásky apod.Jen jsem vyměnil O kroužek za jiný s přiložené sady u Parda a tím paradně vymezil drobnou vůli v bajonetu.Vím,že cena je vyšší, ale kvalita a komfort super a já nechtěl na Nikonu nic napevno s vymezováním vůlí.
Po některých příspěvcích jsem si nebyl jistý správnou spoluprácí v zaostření záměrné osnovy a pozorovaného objektu.No u zmíněného Nikonu vše OK.Zkoušel jsem na zasádce nechat optické zvětšeni 1.5 a na Nikonu jít asi na 6x takže výsledné přiblížení kolem 10x.Ostrost v pořadku.Pak obráceně,na Nikonu minimum takže 2.5x a digitální naplno.Zase jsem se dostal zhruba na
9x.Ale to už se zvětšovala osnova dost.Zkoušel jsem i různé kombinace v rozmezí do celkového 10 nasobku.Víc u mne není třeba.Bez problému.Na co si musím zvyknout je,že Nikon má osnovu v druhé rovině takže se mi při zoom nezvětšuje.No ze zasádkou už to neplatí,hlavně při využití digitálního zoom

Pozor při vyhledáváni na mobilu Wifi komunikace s Pardem je třeba zadat heslo,které na staršim vlaknu někdo šikovny uved.
Takže zní : 12345678.Zřejmě vychozí zadané v soft.Pardu.Dotyčnému timto vřele děkuji,páč bez hesla zasadku zřejmě nepřipojíte.Ještě možná jedna dobra informace v celku ale logická.
V menu Parda co si nastavite jako vychozí hodnotu jako např.intenzitu přísvitu,Wifi,černobíly nebo barevný režim,expozici atd.tak se vám Pard po zapnutí spustí dle vašeho zadáni v menu.Noční kouknutí jsem zkusil jen na dvorku, pro mne v poho,nemám zatím co dodat.
Na závěr jsem měl obavy ohledně zraku.Na kratko vlastním 3 dioptrie