Nebo si nakopíruj a vlož do prohlížeče
https://thumbs.uloz.to/e/6/f/e6f4638135 ... xcdoZQ&bl=
Sakra nějak divně to funguje, odkaz nelze přes prohlížeč spustit, ale klikni na něj rovnou .....

Prišiel sem k tomu třeba na krabičce Barnes VOR-TSX, 270 Win 130 gr, na zadní straně, cituji: "Double-diameter expansion and 100% weight retention ensure........ ". Stejně tak, když se podíváš na ten odkaz od Šumaváka (podařilo se mi ho otevřít jen jednou, teď už nefunguje), tak pro Cu střely je tam z testů do balistické želatiny udávána 100% weight retention (samozřejmě ty testy nesimulují průstřel kostí). A takhle to podle mě vzniká, ten mýtus, taková trochu podprahová reklama
 . M
. MPříspěvek od WildBoar9362 »
 Jinak přesnost obou nábojů byla pro lovecké účely naprosto vyhovující.
  Jinak přesnost obou nábojů byla pro lovecké účely naprosto vyhovující.Příspěvek od Josef Kuřitka »
 Každopádně jsem měl přebito a zvažoval druhou ránu, když se srnec zapotácel a po pár nejistých krůčcích zalehl. Při vyvrhování jsem zjistil, že zásah byl opravdu tam, kam jsem mířil. Vstřel byl u špičaté TXGR střely jako vždy téměř neznatelný, výstřel byl díky tomu, že se střela otevřela o kosti, o průměru cca 2 cm. Ze střely se ale evidentně odlomila velká střepina, která měla ještě tolik energie, že v úhlu cca 90°od směru střelby prošla takřka celým tělem srnce a vylétla slabinou.
  Každopádně jsem měl přebito a zvažoval druhou ránu, když se srnec zapotácel a po pár nejistých krůčcích zalehl. Při vyvrhování jsem zjistil, že zásah byl opravdu tam, kam jsem mířil. Vstřel byl u špičaté TXGR střely jako vždy téměř neznatelný, výstřel byl díky tomu, že se střela otevřela o kosti, o průměru cca 2 cm. Ze střely se ale evidentně odlomila velká střepina, která měla ještě tolik energie, že v úhlu cca 90°od směru střelby prošla takřka celým tělem srnce a vylétla slabinou.