Víš jak to je, každá liška chválí svůj ocas

for vlady
Ano jsem teoretik ohledně střelby krátkou na divočáka, ale když se o něco zajímáš, tak si informace najdeš, na jiných fórech jsou lidi, kteří zkušenosti mají i praktické, z jejich praktických zkušeností jednoznačně vplývá, že na divočáka ti stačí obyčejný ogivál FMJ 230gr tento prostřelí lebku 120 kg divočáka skrz, dále i na amerických fórech, když budeš hledat, tak najdeš zkušenosti 45acp, kdy obyčejné ogivály prolítnou 100kg prasetem skrz. Ale je pravda co tvrdí šumavák, že ogivál se může smeknout po lebce, ano může, ale nemusí. Ale musí se s tím počítat, takže je lepší používat střelivo, kde je to smeknutí eliminováno, už jsem tady o tom psal např, hornady custom XTP 230gr nebo critical duty 220gr, toto střelivo je dostupné i u nás, a spolehlivě projde lebkou divočáka. Takže je to podle mne hlavně o tom co do pistole naláduješ a za jakým účelem. Podle mě nejlepší střelivo do 45 je střelivo flat nose 45 acp 230gr FN, toto střelivo pokrývá všechny situace jak proti černé zvěři, ale i ostatní nebezpečné zvěři, kde je střelou typu flat nose eliminována možnost sklouznutí po lebce zvěře, tak je účinná proti lidem. Problém je ten, že střelivo FMJ 230gr FN u nás není dostupné. Dokonce nejsou v této gramáži dostupné ani FMJ FN střely pro přebíjení. Toď vše, jinak když se netrefíš, tam kam máš, tak ti u černé nepomůže ani několik zásahů s kulovnice natož z jakékoliv krátké zbraně, ale to už tady bylo několikrát zmíněno.