Tlmič hluku výstrelu

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Michal_123
Zkušený diskutér

Re: Tlmič hluku výstrelu

Příspěvek od Michal_123 »

Přesně, použij lepidlo na závity. Kdybys to zalepil něčím jiným, je to nafurt.
Firimoraj
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Firimoraj »

Tlumič zvuku Schultz & Larsen THUNDERDOME - 35 dB, máte zkušenost s stlumičem od této firmy?? Chtěl bych na ráži 270win.? Díky
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Hliník nebrat. Aimsport nerez. Svemko titan.
Firimoraj
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Firimoraj »

Toto jsem nasel v popisu, tělo z hliníku, ale přepážky z nerezu, proto se ptám na zkušenost. Diky, Tlumič Ultradome je vyroben z vysokopevnostního hliníku. Skládá se za zadní komory, předkomory a šesti lamelových modulů s kuželovými přepážkami z nerezové oceli. Celá řada tlumičů Dome (Superdome, Ultradome, Thunderdome) se od ostatních tlumičů liší výrazně větším objemem zadní komory. Tím dochází k podstatnému snížení tlaku prachových plynů, takže plyny unikají z tlumiče daleko pomaleji a tím se zvyšuje míra útlumu.
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Jak jsem psal hliník nebrat v jakékoliv podobě. Budeš litovat.
Fogas
Nový návštěvník

Příspěvek od Fogas »

Zdarec mam otázku na slovenských kolegov. Viete niekto odporučiť skúseného puškára na narezanie závitu na hlavni pre tlmic aby to bolo co najpresnejšie? Pripadne ak máte skúsenosť tak aj koľko to zhruba vyšlo a ci ste spokojný. Uvažujeme s kolegom obaja si dat spraviť závit na hlaveň ja na 9,3x62 a on na Springdielda.
Zároveň prikladám všeobecný dotaz ak má niekto skúsenosti s Recknagel tlmicmi nejakú recenziu by som privítal 🙂. Videl som ho v Brne na Biomase a ľúbi sa mi ten quick lock na tom.
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Pokud chces tlumic i na strelnici,tak nebrat ani titan. Chladne pomalu...
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Fogas: mám tlumiče celkem tři, všechny jsou na závit.
Rychlospojku bych na tlumič nechtěl, kolega má A-tec s něčím podobným a je to akorát k vzteku.
Alespoň jemu. Povoluje se mu ta spojka, nebo naopak zůstává zaseklá v tlumiči, i když závit zalepil.
Já mám A-tec Optima 45 s klasickým závitem a v pohodě.
haluziak
Pravidelný diskutér

Příspěvek od haluziak »

Dík za radu, že ani tenhle systém můj problém nevyřeší.
Problém: Mě se zas povoluje A-Tec H2 při střelbě, někdy vydrží 1 10 ran utažený, jindy se povolí po dvou. Už dokonce zvažuju řešení, které kdysi přemluvilo krytku závitu na glocku aby se furt nepovolovala - teflonová páska.
Beware of old men in profession where men die young.
cobaj
Pravidelný diskutér

Příspěvek od cobaj »

Mam na zavit i na rychloupinani A-tec Optima a Mega. Spojka na Loctaitu a dotazena montaznim pripravkem. Nokdy se to nepovolilo. Ani tlumící z rychlospojky. Chce to proste spravnou montaz. Za mne pro castou manipulaci vzdy rychloupinani.
M.
xtaup
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xtaup »

Mám tlumič Svemko s rychloupínací redukcí, za celou dobu používání ani jedno povolení. Do jiného systému bych už nešel, při loveckém využití se přece jen tlumič sundává dost často.
Fogas
Nový návštěvník

Příspěvek od Fogas »

No mne sa jedna o to ze so zbraňou do revíru trochu cestujem a a do puzdra by mi určite s tlmičom nevosla. Neviem vôbec ci do trezoru by vošla s tlmičom.
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Tlumič se musí sundávat ☝️ jinak přijdeš o ústí hlavně.
kjuby
Nový návštěvník

Příspěvek od kjuby »

Zdravím Vás.

Chcel by som sa spýtať na čistenie drážok tlmiča. Čistia sa s robla solo mil klasicky ako guľová hlaveň ?

Pri čistení je potrebné dať tlmič dole ?

Ak dám tlmič dole, musím ho znovu nastreliť ?

Ak mám 1 guľovnicu a používam ju univerzálne aj do pohonu aj na štandy aj na posed, tak pri častých posliedkach v náročnom teréne alebo v pohone by som uprednostňoval tlmič dať z hlavne dole. Na posede mať tlmič nahodený.

Pokiaľ ide o údržbu tlmiča, ako často vykonávate údržbu tlmiča Vy, ktorí máte tlmiče ?

Ďakujem Vám za Vaše odpovede.
Porpoise
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Porpoise »

kjuby píše: stř 29.1.2025, 15:13 Zdravím Vás.

Chcel by som sa spýtať na čistenie drážok tlmiča. Čistia sa s robla solo mil klasicky ako guľová hlaveň ?

Pri čistení je potrebné dať tlmič dole ?

Ak dám tlmič dole, musím ho znovu nastreliť ?

Ak mám 1 guľovnicu a používam ju univerzálne aj do pohonu aj na štandy aj na posed, tak pri častých posliedkach v náročnom teréne alebo v pohone by som uprednostňoval tlmič dať z hlavne dole. Na posede mať tlmič nahodený.

Pokiaľ ide o údržbu tlmiča, ako často vykonávate údržbu tlmiča Vy, ktorí máte tlmiče ?

Ďakujem Vám za Vaše odpovede.
Tlumič vždy po výstřelu sundávej z hlavně. Zůstává v něm spousta chemických splodin a ty mohou způsobit velmi rychlou korozi hlavně. Nasazení tlumiče mění úsťovou rychlost střely, tzn. rozdíl v terči bude. U mě je to rozdíl cca 5 cm na 100m. Pokud máš nastřeleno s tlumičem, po střelbě tlumič sundáš a pak znovu nasadíš před další střelbou, tak tam rozdíl není.

O čištění se tradují různé věci. Já to jen protahuju kartáčem většího průměru. Hlavní je ale po střelbě tlumič sundávat z hlavně.
Odpovědět