Kolegové, prosím, nemáte někdo odzkoušenou laboraci pro 58 gr V-max? Po dnešní zkušenosti s nastřelením nového nočáku (Infi TD50L) jsem velmi zklamaný. Rovnou jsem si odzkoušel pokusné laborace této střely (AOL 63,8mm-jako factory load, Lovex D73.6 40; 41 a 42grs). Všechny laborace se rozptylem na 100 nedostaly pod cca 10cm na 100m. Měl jsem podezření na špatnou motnáž, kroužky, pak i na lidský mezikus, ale s jinou střelou (100gr Hornady SPRN) byl rozptyl cca 3-4cm/100m, což už byla spíše (moje) chyba při zaměřování před digipřístroj, než chyba samotné laborace...
Budu rád, když se někdo podělíte o svoje laborace, ať vím, od čeho se odpíchnout při hledání té své.
Díky za rady
V-max je velmi přesná střela. Zkoušel jsem je ve hmotnosti 87gr a přesnost byla vynikající (asi 0,5 MOA), pokud jsem to nekazil já. Laboraci jsem měl 45gr Lovex S070, AOL 68,5 mm.
Souhlas-v ostatních zbraních (308 win/110gr V max, 223r em/obojí 40gr a 55gr V max) chodí a chodil vždy pod MOA. Jen zde je to katastrofa, i když flinta střílí s továrníma SaB či přebíjenkama s jinou střelou "na hranici přesnosti zaměřovače", tady je to odhadem 5 MOA. Než začnu hledat laboraci a "plýtvat" střely, které v ČR nejsou, zkouším, jestli už tuhle pěšinu někdo předemnou neprošlápnul...
Každopádne díky za pomoc...
Pokojne to môže byť tak, že tieto strely proste tvojmu laufu nechutia. Pri tak zlých rozptyloch by som radšej zvolil inú strelu. Škoda drať hlaveň. Zamrzí to, ale niekedy to jednoducho nefunguje.