Browning Maral
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Browning Maral
Ahoj, co si myslíte o této novince
http://browning.eu/products/mresult.php ... od=A-MARAL
http://www.youtube.com/watch?v=okVQEoVT3-g
http://browning.eu/products/mresult.php ... od=A-MARAL
http://www.youtube.com/watch?v=okVQEoVT3-g
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Re: Browning Maral
Akorát doplnili svoje portfolio o kulovnici s přímotahem. Z dálky vypadá skoro jako Merkel RX Helix a funguje na stejném principu s designovými odchylkami. Semi kulovnice Bar mají nově taky systém manuálního napínání bicího mechanismu (HC), tudíž by mě zajímalo, jakou touto zbraní získáš oproti klasickému osvědčenému Baru výhodu. Možná pokud zakážou semi auto kulové zbraně, pak ano.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
No můžeš tam dát víc než 2+1 dle současné legislativy.
ten helix funguje trochu jinak, klika má převod a tedy dráhu 1/2 oproti dráze závěru. tento browning má zas výhodu že nemusíš jít se závěrem dopředu, jde pod pérem sám.
Obdobně bude fungovat každé semiauto když ucpeš odběr plynů
ten helix funguje trochu jinak, klika má převod a tedy dráhu 1/2 oproti dráze závěru. tento browning má zas výhodu že nemusíš jít se závěrem dopředu, jde pod pérem sám.
Obdobně bude fungovat každé semiauto když ucpeš odběr plynů

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
-
- Nový návštěvník
Browning Maral
Má někdo zkušenost ???? At pozitivní nebo negativní , rozhoduji se mezi Maralem a BAR v ráži 30-06 . Díky .
-
- Pravidelný diskutér
... čistě subjektivní názor:
Maral je defacto BAR s HC funkcí (hřbetní natahování), který má vykuchané samonabíjecí - z legislativních důvodů v některých státech (zákaz semiauto, kapacita zásobníku). Jinak bude Maral identický s BARem (přesnost, odpor a chod spouště, rychlost odpálení). Pokud neřešíš nějaké zákonné omezení, tak mi Maral oproti BARu nedává smysl... Jestli si ho potřebuješ osahat, tak skladem ho má Procházka v Rakovníku.
I když by bylo zajímavé sledovat, jak bude ta zpětná pružina fungovat po pár letech intenzivního používání. Až se to jednou nedovře a dojde k odpálení náboje...
Jestli chceš rychle přebíjet, vem si Helixe
Maral je defacto BAR s HC funkcí (hřbetní natahování), který má vykuchané samonabíjecí - z legislativních důvodů v některých státech (zákaz semiauto, kapacita zásobníku). Jinak bude Maral identický s BARem (přesnost, odpor a chod spouště, rychlost odpálení). Pokud neřešíš nějaké zákonné omezení, tak mi Maral oproti BARu nedává smysl... Jestli si ho potřebuješ osahat, tak skladem ho má Procházka v Rakovníku.
I když by bylo zajímavé sledovat, jak bude ta zpětná pružina fungovat po pár letech intenzivního používání. Až se to jednou nedovře a dojde k odpálení náboje...
Jestli chceš rychle přebíjet, vem si Helixe

-
- Zkušený diskutér
Hirc> mel jsem Marala v ruce jen na sucho, ale vidim to prakticky stejne - Bar pro ty, kteri nechteji nebo nemuzou mit semiauto. Nejsem si ted jisty jak, ale predpokladal bych, ze tam bude resene jisteni proti vystrelu pokud nedojde k uzamceni.
Helix je ale drazsi, nemylim-li se...? Ovsem je o dost hezci, nez Maral. Maral i Bar jsou pomerne osklivy flinty. ucelovka, ale na pomazleni to neni.
Sarka> Jak rika Hirc, rozhodni se, jestli chces "automat" nebo primotah, z hlediska koncepce obecne, a podle sveho rozhodnuti vem flintu.
Helix je ale drazsi, nemylim-li se...? Ovsem je o dost hezci, nez Maral. Maral i Bar jsou pomerne osklivy flinty. ucelovka, ale na pomazleni to neni.
Sarka> Jak rika Hirc, rozhodni se, jestli chces "automat" nebo primotah, z hlediska koncepce obecne, a podle sveho rozhodnuti vem flintu.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Nneni tu nekdo, kdo by mel nejake prakticke zkusenosti s Maralem? Pokud jste jej meli a jiz nemate, jaky byl duvod, ze jste jej pustili dal? Diky.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Jen takova kontrolni otazka, jak se vraci pruzina u BARu, kdyz je o ni strach u Marala? To same plati na uzamčení. Maral nebude "uzamykat" a BAR jo?
A z hlediska presnosti obecne, ze by byly poloautomaty(BAR) stejne presne jako opakovacky(MARAL) se mi take nechce verit.
A z hlediska presnosti obecne, ze by byly poloautomaty(BAR) stejne presne jako opakovacky(MARAL) se mi take nechce verit.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Nástřelka 100m, kolimátor bod 3MOA, náboje Hornady WhiteTail (střela Interlock) 180grs
vyzkouším 300m co nasadím optiku.
jinak obecně jsem spokojený. Flinta mi sedí, balení v dnešní době nadstandard, zpracování dobré, cena 45.000 Kč
co je napytel, je čištění. Asi to nebude trápit ty, co zbraně nečistí a nebo jen po návratu k autu/domů zbraň 2x protáhnou šňůrou. Já co jsem zvyklý čistit hlaveň do čista z "přesných" zbraní, tak je to dost nepohodlné.
Používám FlexClean lanko od Ballistolu.
vyzkouším 300m co nasadím optiku.
jinak obecně jsem spokojený. Flinta mi sedí, balení v dnešní době nadstandard, zpracování dobré, cena 45.000 Kč
co je napytel, je čištění. Asi to nebude trápit ty, co zbraně nečistí a nebo jen po návratu k autu/domů zbraň 2x protáhnou šňůrou. Já co jsem zvyklý čistit hlaveň do čista z "přesných" zbraní, tak je to dost nepohodlné.
Používám FlexClean lanko od Ballistolu.