6mm BR Norma

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Re: 6mm BR Norma

Příspěvek od Choochoo007 »

cobaj píše: úte 26.11.2024, 7:53 Radeji bych tedy mrknul na zbran a popremyslel o uprave udernik/pruzina nez vybiral podle tvrdosti plechu.
M.
Prave, ze bych pripadnou upravu zapalniku chtel resit az na konec, protoze je nevratna. Jinak pokud nemas problem s SR zapalkou, neni duvod brat SRM, to je jasne. Pokud se ale objevi propichnuta zapalka od uderniku at uz diky tvaru nebe energii, tak si prave rikam, ze by to mohl tlustsi kalisek zvladnout a pritom by nemelo dochazet ani k selhacum, kdyz ma udernik dostatek energie. Holt kazda puksa bude jina, tak uvidime

Ještě jsem mrknul na ty zapalky od Georg.H a doplnil k nim jeste 4,4SRM a nějaký další. Vcelku zajímavé porovnani a ten kalíšek je u 4,4SRM je tenčí než 5,3LR a pokud vidim dobre, tak 4,4SR a 4,4SRM maji obe kalisek 0,6mm a stejnou sloz, akorat jinou barvu kotoucku. Tak proc je az tak jina citlivost? At tak ci onak, kalisek je stejny, tudiz proti propichnuti si clovek magnumem z Vlasimy nepomuze. To u 5,3LR a 5,3LRM je to proste jine vsechno. Takze asi 4,4SR a bude klid
Jinak diky vsem info.

https://photos.app.goo.gl/KDxV8pjvacFyKLzx8
https://photos.app.goo.gl/6Bn3Ar6vRL6mQknx6
https://photos.app.goo.gl/6mdqJePkor1FS84V6
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
lovec
Zkušený diskutér

Re: 6mm BR Norma

Příspěvek od lovec »

Včera popoludní som sa vzhľadom na ročné obdobie a svetelné podmienky pomerne neskoro vybral na strelnicu, ale výsledok mi to vcelku vynahradil.

Všetky náboje osadené S&B SRM, odpálenie a stopa po úderníku v poriadku - to ma teší.

V GRT som na základe minule nameraných hodnôt upravil teplotu horenia Vectanu Tubal 5000 tak, aby som sa dostal na reálne hodnoty, ale nechal som si tam rezervu cca. 10m/s. Proste výpočet ukazuje o 10m/s viac, ako som nameral.
S upravenými navážkami som sa už priblížil požadovaným rýchlostiam, bez akýchkoľvek viditeľných známok zvýšeného tlaku. Rozptyly boli veľmi dobré a boli by lepšie, keby spolunávštevníci strelnice nechodili vyzvedať a vypytovať sa :lol: Ale nehneval som sa, tie rozptyly boli z tej kategórie, že v ten deň to proste išlo samé od seba. Mám minimálne tri dobré navážky, ktoré sú blízko seba, čiže to okno tam nejaké bude, čo sa týka tolerancie a presnosti.
Najhoršia navážka bola zjavne nejakým výkyvom na sínusoide, bolo to až 0,71 MOA a každá rana išla úplne inde. Dve navážky bez strhnutej rany boli okolo 0,25 MOA a dve najlepšie navážky, ak odrátam z každej jednu urvanú ranu, keď ma niekto vyrušil, tak tie boli 0,173 a 0,146 MOA.

Dovolil by som si teda vyvodiť predbežný záver, že aj cenovo dostupnejšie komponenty ako Lapua Scenar 105gr, Vectan Tubal 5000, nábojnice Norma a zápalky S&B SRM sú kombináciou, s ktorou sa už dá ísť aj na nejakú tú súťaž, alebo proste len tak pre pocit spokojnosti so svojim kvérom a nábojom vystreľovať do terča maličké grupky. 8)
Samozrejme, je to len začiatok, na 100 metrov to síce bolo dobré, budem to však ešte skúšať na tristo a na päťsto metrov, aby som si to potvrdil.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Odpovědět