Průsery

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Průsery

Příspěvek od Georg.H »

Před více jak 20 lety jsem byl u sousedů na naháňce kde skolega střelil souseda do chodidla slugem. Od té doby jsem přestal jezdit na takové akce.
Dnes mi jeden myslivec donesl na prodejnu kulovnicí na kterou mu mám namontovat termovizí a nastřelit.

A říká mi jak budete nabíjen náboj do komory musíte mít zajištěno bo někdy vyjde rána jak dovřete rychle závěr 😲
Říkám mu to si děláte srandu :?: Ne ne měl jsem to u puškaře on mi to tak nastavil. Už jsem si doma takto prostřelit podlahu :oops: mu říkám to nemyslíte vážně že takovou zbraň používáte :?: já už jsi na to dávám pozor :oops:

A na co máte lepší pásku přes zásobník :?:
No on mi tam nedrží, tak ho vždy přelepím :|

Tak se už vlastně dnes ničemu nedivím když se chlapi navzájem postřílí..... Je to smutné ale taková je realita. :twisted:
precechtel
Zkušený diskutér

Příspěvek od precechtel »

Letos na bažantím honě si povídám s jedním taky takovým o zbraních a on říká: občas mi z této kozlice nečekaně vyjde druhá rána. Já na to - to je pro puškaře, s takovou flintou bych na hon nešel, je to nebezpečné. On bohorovně - no né, to je jenom občas, už se to dva roky nestalo. Co s takovým ignorantem, když to vím..... Alespoň vedle něj nestát v leči.....
politice a politikům zmar
SoukuM
Pravidelný diskutér

Příspěvek od SoukuM »

9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
palkopal
Zkušený diskutér

Příspěvek od palkopal »

Úroveň právního vědomí pana ex?
fordik
Častý návštěvník

Příspěvek od fordik »

Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/hleda ... =113798322

Termoska je dnes velmi velkym prinosem nejen pro lov, ale za me hlavne pro bezpecnost. Jiste by tady take pomohla predejit nestesti.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Přesně jak píše Chooochoo007, termo je k nezaplacení v ohledu na bezpečnost. U nás je to taky divoký. Různé "stezky odvahy" táborníků, kterých máme v honitbě hned 3 a hlavně hledači polodrahokamů. Běžně pobíhají po nocích po polích. Naštěstí mají led svítilny v naději že zahlédnou blýsknutí kamene. Jenže nesvítí kontinuálně, tak se na to světlo nelze spolehnout. Další kopou jámy hlavně v kukuřicích, ale i v dalších plodinách a v lese. Ti jsou tam v noci proto, aby je majitel pozemku nevykopal. Spoléhat se tedy na to, že je noc a kdo by co v tý honitbě dělal, je cesta do neštěstí. Bohužel digitály jsou, co se týká bezpečnosti, účinné jen částečně. Zejména ty starší méně kvalitní. Znám případy střelby do skruže v trávě a na stín keře v přesvědčení že je to prase. Sice úsměvná historka, ale ve své podstatě tragédie co nažene husí kůži. Je třeba si uvědomit, že případný průser půjde vždy za myslivcem bez ohledu na okolnosti.
Jsem zvědavý na výbavu toho nešťastníka. Typuji kulobrok s denní optikou a byl na cestě na čekanou na ranního srnce.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Choochoo007
Zkušený diskutér

I ta termoska není samospasitelná, viz. nedávný dostřel "postřeleného divočáka" v křoví. chudák rybář to odnesl. Ale při správném použití, tedy chvilkovém pozorování lze odhalit snad vše. Nesmí člověk spěchat. Pokud se se cíl nehýbe, tak není třeba spěchat, protože neuteče a pokud se cíl hýbe, je vidět co to je snad vždycky. Takže střílet s rozvahou a jistotou
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

V priebehu desiatok rokov, čo sa pohybujem po strelniciach a počúvam tie všemožné myslivecké báchorky, môžem s určitosťou povedať, že je nemalá, až značná časť poľovníkov, ktorá strieľa všemožnými spôsobmi, ale určite nie s rozvahou a istotou. :?
Aj nedávno som bol na jednej súťaži podobnej tým, ktoré organizuje LKS. Jeden z rozhodcov - "skúsený" poľovník - po niekoľkých kolách, resp. stage-och zahlásil niečo v zmysle, voľne citujem: "...boha chlapi, vy sa s tým toľko babrete a chystáte, to by som ja tak nič nestrelil..." Podotýkam, že to boli 90-sekundové stage na 10 rán, takže žiadne motanie sa. Pánovi expertovi som ponúkol svoju pušku aj náboje, ale vraj on strieľa iba so svojou...
Nuž, čo dodať. Z mojej skúsenosti, či mladší alebo starší, rozvaha a istota nie je tým, čím by ovplývala nemalá časť kolegov. Koniec koncov, to sú tie nekonečné počty dohľadávok postrelenej zveri, to sú tie hodené rany, hlavne to muselo byť rýchlo, aby to nedajbože neušlo k susedom, alebo ku kolegovmu posedu.
Negeneralizujem, len smutne konštatujem.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Choochoo007 píše: čtv 07.8.2025, 15:37 I ta termoska není samospasitelná, viz. nedávný dostřel "postřeleného divočáka" v křoví. chudák rybář to odnesl. Ale při správném použití, tedy chvilkovém pozorování lze odhalit snad vše. Nesmí člověk spěchat. Pokud se se cíl nehýbe, tak není třeba spěchat, protože neuteče a pokud se cíl hýbe, je vidět co to je snad vždycky. Takže střílet s rozvahou a jistotou
Střelce znám osobně.
Nebyl tam žáden rybář ale cikán co pytlačit a ještě v úseku kde je zakázán rybolov!

Tím neomlouvám co se stalo. :!:
Choochoo007
Zkušený diskutér

Nesledoval jsem do podrobna. Slo mi jen o to, ze i ta termoska, pokud se clovek prikrci tak nemusi stacit k rozpoznani. Samozrejme ze to byla velmi slozita situace a je velky rozdil v tom jak musi lovec reagovat pokud lovi zver ktera je a neni postrelena. Pokud je postrelena, je ta situace velmi nebezpecna.
schmetterling
Častý návštěvník

Příspěvek od schmetterling »

Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Hmm, to je blbý, ale bohužel je to o pravděpodobnosti.
I když se štěstíčku dá jít naproti.

Za komančů se stalo, že z ničeho nic byl nalezen průstřel okna u venkovského nádraží, navíc v hraničním pásmu s imperialistickým státem. Nikomu se nic nestalo.

Nakonec se zjistilo, že to byla odražená kulová střela, která v úplně nepravděpodobném směru přeletěla kopec.
Odpovědět