Ruger American Rifle
-
- Nový návštěvník
Re: Ruger American Rifle
Zdravím kolegové. Mám Rugera ARP ve .223 Rem. Jsem s ní velmi spokojen. Umí na 50m (delší střelnici u nás nemáme) soustřel do 2 cm. To podle mne pro lov zcela vyhovuje. Teď jsem si pořídil Ruger M77 Hawkeye ve .308 Win. Zatím jsem s tím dal jen pár ran na zkoušku. Dost to kope. Nikdy jsem s tak silnou ráží nestřílel, tak mne to dost překvapilo. Střílím s oporou a zbraň držím jen levou rukou. Nevím jestli si na to zvyknu. Zbraň je to velmi hezká, dobře udělaná. V této cenové relaci asi možná jedna z nejlepších. Má ji zde někdo?
- Přílohy
-
- 1-Záznam celé obrazovky 1.9.2024 175048.jpg (113.75 KiB) Zobrazeno 3412 x
-
- Nový návštěvník
Zdravím kolegové. Mám Rugera ARP ve .223 Rem. Jsem s ní velmi spokojen. Umí na 50m (delší střelnici u nás nemáme) soustřel do 2 cm. To podle mne pro lov zcela vyhovuje. Teď jsem si pořídil Ruger M77 Hawkeye ve .308 Win. Zatím jsem s tím dal jen pár ran na zkoušku. Dost to kope. Nikdy jsem s tak silnou ráží nestřílel, tak mne to dost překvapilo. Střílím s oporou a zbraň držím jen levou rukou. Nevím jestli si na to zvyknu. Zbraň je to velmi hezká, dobře udělaná. V této cenové relaci asi možná jedna z nejlepších. Má ji zde někdo?
-
- Nový návštěvník
No nevím na co se zaměřujeme, ale vzhledem k tomu že toto je lovecké fórum tak by to asi chtělo si zjistit na co je která ráže vhodná. Za mě: 1. 2cm rozptyl na 50m ze .223 je dost hodně 2. 308 není nějak silná ráže ale hodně to záleží na pažbě, zbrani atd.
Aardwark74, Steyr Mannlicher CL II LH 30.06, Swarovski Z6i 2-12x50, Beretta BRX1.308W, Steyr Mannlicher SM12 LH 8x57JS, Swarovski Z8i 0,75-6x24
-
- Nový návštěvník
Právě proto, že toto je lovecké téma, nikoliv sportovní, myslím, že 2 cm je pro lovecké účely dobrý parametr. (škodná). Samozřejmě, na olympiádě by to bylo moc. Tam se ale používá zcela jiný materiál. Jak píšeš Ty, ano, záleží na zbrani střelivu a při současných kvalitách obojího hlavně na tom, kdo tu zbraň drží. 

-
- Pravidelný diskutér
Kolegové viděl někdo někde u nás Ruger American Ranch Gen 2 v 308Win.
Sháním levnější, kratší pušku. Výhoda tlumič na 308 se stejným závitem už mám. Nevýhoda 1:10 twist (těžší střely) a 16" hlaveň aby to nebylo pomalé.
vasil tady psal o 450Bushmaster - Jak se to chová?
Sháním levnější, kratší pušku. Výhoda tlumič na 308 se stejným závitem už mám. Nevýhoda 1:10 twist (těžší střely) a 16" hlaveň aby to nebylo pomalé.
vasil tady psal o 450Bushmaster - Jak se to chová?
Beware of old men in profession where men die young.
Ahoj, teď jsem zase chvíli měl 450bm, ale v gen.2 Zlepšení oproti gen1 v tuhosti pažby, zlepšení ve zpracování, vynikající ergonomie díky zvýšené lícnici. Pažba ale malinko kratší, než je zvyklé v Evropě (to je ale u Amerik standard). Vůbec bych se toho nebál. 16" u 308 neřeš, teˇmám jednen 16" Bergara a přesnost pohoda jahoda, jen trochu hlučnější ..jen počítej, že když tam dáš úsťovku, tak budeš při střílení dost ofukovanej
Na taký lauf patrí tlmič.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
-
- Pravidelný diskutér
Tak zkusím sehnat Ruger American Ranch Gen 2 v 308, tlumič na to mám, přebíjení taky.
-
- Pravidelný diskutér
Tak objednáno. prý bude 1. Q. 2025. Člověk by čekal, že u těchto levných flint to bude jít jak do krámu pro rohlíky a ono furt ne 

@haluziak: já objednával Ruger American Predator, 308W, levá. Objednáno v září 2022, došlo v květnu 2023. Flinty dováží MPI CZ a jejich obchoďák mi říkal, že dokud neotevřou kontejner, vůbec neví, co jim přijde. Něco objednají, Ruger něco z toho potvrdí a fyzicky pošle klidně něco jiného.
nojo, když objednáš leváka a ještě pro našeho dovozce atypického Predatora, tak se memůžeš divit. Zkus si vybrat Tikku specifické výbavy nebo Browning a uvidíš skrze termín nebo určitost dodání zač je toho loket. Mainstream model Ranch v 308 bude v 1. Q. 2025, když to říkají. Byla období hosp.konjunktury kdy neplatily termíny pro nic, anebo když nějaký demokrat hlásal něco o zákazu zbraní, pak sami američani nakupovali jak šílení, ale teď jsou termíny standardní.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Pekné. Chcel som kúpiť MDT FIELD STOCK ale asi počkám na túto
Počkal by som.
Field odpustí nejaký ten škrabanec, ale toto vyzerá fajn.
Field odpustí nejaký ten škrabanec, ale toto vyzerá fajn.
Every Shot Counts
Every Shot Counts