Lov kun
-
- Pravidelný diskutér
Re: Lov kun
Chtěl bych zkusit místo sklopce vyrobit budku na kuny. Mechanismus je na fórech několikrát vcelku pěkně nafocený. Nikde jsem ale nenašel rozměry. Vchodu ani celkové rozměry budky. Jak velké je kdo děláte? Jak velká by měla být budka, která se věší, aby se do ní kuna nastěhovala a pak se kleplo na strom? Do jaké výšky se věší?
Předem děkuji za případné odpovědi.
Předem děkuji za případné odpovědi.
Já o těch budkách teda také moc nevím, ale obecně se říká,že jsou lepší než klasické sklopce. U nás se kuny stejně jako ostatní škodnou snažíme lapat do betonovýh lapacích nor a celkem to jde.
Budku jsem měl, nechytil jsem do ní ani jednu. Letos mi ji rozbil blesk - uhodilo do stromu na které byla. Novou už dělat nebudu, prostě se mi to nějak nedařilo. Rozměry jsem našel někde na netu v naskenované staré knížce, zkusím kouknout jestli to nenajdu.
Máte někdo zkušenosti s vábením kun ??
Zdravím myslivce, včera jsem si nechal poslat čísla a jen kun v našem MS od 1.4.2021 k dnešnímu dni je 189ks, je to málo či hodně???
Tak záleží na jakém území.
A taky přesnosti sčítání. A ruku na srdce. Většina MS neprovádí ani sčítání spárkaté a ti co to dělají, tak jsou stejně nuceni zákonem do výkazu napsat normu.
No ty jsou ulovený, my nesčítáme kuny, my je lovíme. Revír necelých 1000ha
Letos jich je zatím něco přes třicet ještě máme měsíc a je fakt, že asi moc nepřibude. Poslední dva - tři roky zpět byl měsíc únor a březen nejlepší, letos za únor jedna no uvidíme.