GPO
GPO
Hezký den všem,
Máte někdo zkušenost s puškohledy od GPO? Konkrétně řada Passion 6x (2.5-15x)?
Na papíru to nevypadá zle, jak je to ale v reálu?
Díky!
Máte někdo zkušenost s puškohledy od GPO? Konkrétně řada Passion 6x (2.5-15x)?
Na papíru to nevypadá zle, jak je to ale v reálu?
Díky!
-
- Zkušený diskutér
Re: GPO
Když nikdo, tak ocituji větu z webu:
"By avoiding unnecessary administrative costs and ways we are able to offer higher quality products at a fair price-performance ratio. Designed and engineered in Germany."
Čili z uživatelského hlediska asi budou mít v jižní Číně a možná i Japonsku nějaké stálé kooperanty (odpovídající německý výraz asi "der Kolaborant"
), u kterých nevyžadují vlastní vývojové kapacity, ale může se stát, že bude vyrobený každý typ dalekohledu v jiné továrně ... Obdobně jao třeba u DD Optik, Delty ... 
"By avoiding unnecessary administrative costs and ways we are able to offer higher quality products at a fair price-performance ratio. Designed and engineered in Germany."
Čili z uživatelského hlediska asi budou mít v jižní Číně a možná i Japonsku nějaké stálé kooperanty (odpovídající německý výraz asi "der Kolaborant"

Pufr
http://stvarms.cz/img/cms/Strelecka%20R ... uction.pdf
porovnával jsem souběžně 4-16X50i Spectra S R1r 3-12x56 za dne, šera i v noci, při stejném zvětšení stejné zorné pole a kvalita skla pro mé 55leté oko naprosto bez rozdílu. Meopta má méně jasný bod na nejnižší stupeň, to je ale dle mě vše, v čem je lepší. Paralaxa a vůbec mechanika u GPO na jedničku. ( ale s tou nemám problém ani u meopty:))
Nicméně za necelých 15t podle mě velmi dobrý kup
porovnával jsem souběžně 4-16X50i Spectra S R1r 3-12x56 za dne, šera i v noci, při stejném zvětšení stejné zorné pole a kvalita skla pro mé 55leté oko naprosto bez rozdílu. Meopta má méně jasný bod na nejnižší stupeň, to je ale dle mě vše, v čem je lepší. Paralaxa a vůbec mechanika u GPO na jedničku. ( ale s tou nemám problém ani u meopty:))
Nicméně za necelých 15t podle mě velmi dobrý kup
Vďaka za report, praktická skúsenosť je prínosná.
To označenie osnovy G4i vo mne vyvolalo jednu asociáciu - popíšem neskôr.
Fary, vedel by si aspoň tak pocitovo zhodnotiť veľkosť bodu samotného? Ako na teba pôsobil na najmenšom zväčšení?
To označenie osnovy G4i vo mne vyvolalo jednu asociáciu - popíšem neskôr.
Fary, vedel by si aspoň tak pocitovo zhodnotiť veľkosť bodu samotného? Ako na teba pôsobil na najmenšom zväčšení?
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Bod je jemnější než u R1r, osnova je jiná v tom, že nitka uvnitř téčka je silnější než u Meopty, pro mě a pro můj účel je to vhodnější, používám pouze k lovu, meopťáckou nitku jsem s postupujícím šerem přestával vidět. Pro sport. střelbu je samosebou vhodnější jemná, nicméně pro sport jsou jiné osnovy. Ale pokud tě zajímá výsledek mého testování, R1r jsem pustil do světa a nechal si GPO. Jak jsem psal, jediné v čem je R1r lepší je intenzita bodu na nejnižší nastavení, mohlo by to rušit při lovu za měsíčku, ale kdo dnes loví v noci s puškohledem
za šera až skoro tmy to rušivé není.

Zdarec, neměl by někdo reference k naháňkovému GPO Spectra 6X (1-6x24i)? Díky!
Dneska mi dorazila Spectra 6x 2-12x50. Jedná se vysloveně o lovecký puškohled s pevnou paralaxou, světelným bodem a osnovou duplex. Balení je jednoduché a obsahuje pouze puškohled, návody a bikiny krytku.
Zkoušel jsem jen asi 20 minut před odchodem do práce, ale kouká hezky. V dnešní mlho-tmě obraz ostrý a čistý.
Má velice dobré zorné pole a osvětlení bodu jde nastavovat opravdu po malých krůčcích. Bod mi přijde jemný a neoslňuje. Váha pod 600g mi přijde ideální a ani rozměrově se nejedná taky o žádnou rouru. Jediná nevýhoda je ta pevná paralaxa, ale na moje začátky to snad bude stačit. Za tu cenu jsem spokojený.
Zkoušel jsem jen asi 20 minut před odchodem do práce, ale kouká hezky. V dnešní mlho-tmě obraz ostrý a čistý.
Má velice dobré zorné pole a osvětlení bodu jde nastavovat opravdu po malých krůčcích. Bod mi přijde jemný a neoslňuje. Váha pod 600g mi přijde ideální a ani rozměrově se nejedná taky o žádnou rouru. Jediná nevýhoda je ta pevná paralaxa, ale na moje začátky to snad bude stačit. Za tu cenu jsem spokojený.
Taky jsem koupil jetý GPO spectra 2-12x50i tak doufám, že splní očekávání ještě nedorazil až bude tak poreferuji.
Chtěl bych požádat o radu nebo alespoň sdílení zkušeností. Chtěl bych si pořídit puškohled na ,,záložní" kulovnici. Je to zbraň, kterou občas beru na naháňky a šoulačky. Mám na ni naháňkový PHL Leupold 1-4x. Chtěl bych něco s větším rozsahem zvětšení. Na hlavních zbraních jsem používal Zeiss 2,5-10x42 nebo swarovski 1,7-13,3x42. Chtěl bych (musím) ale něco levnějšího. S podstatně slabším optickým výkonem počítám. Hlavním parametrem je výdrž na 9,3x62 (ZKK). Lov pouze přes den, max. na stmívání, vzdálenost do 150m.
Výběr jsem zúžil na:
GPO Spectra 6x 1,5-9x44i
FOMEI 1,7-10x42 FOREMAN HTC PRO
Titanium HD 1,5-9x45
Máte prosím někdo praktické zkušenosti s těmito optikami? Je některá z nich použitelná? Popř. rozšířit výběr o další v této cenové relaci (do 25000Kč).
Díky Petr
Výběr jsem zúžil na:
GPO Spectra 6x 1,5-9x44i
FOMEI 1,7-10x42 FOREMAN HTC PRO
Titanium HD 1,5-9x45
Máte prosím někdo praktické zkušenosti s těmito optikami? Je některá z nich použitelná? Popř. rozšířit výběr o další v této cenové relaci (do 25000Kč).
Díky Petr
Zdravím. Ja by som odporučil Vortex 3-15x44. Doživotná záruka, skvelá cena, super sklo, špičkové klikanie, mrad osnova, prvá fokálna rovina, cena 519 eur. Niet čo váhať .... BAZOŠ.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
dreamer4u :
Vortex na PST II na naháňku či šoulačku? Začátek na 3x ? Nezamčený komínky? přes 800gramů? Osvětlená celá osnova? Parlaxa? Že Ty si z nás utahuješ?
Jinak je ten puškohled fajn, krásně kouká atd...ale puškohled na šoulačku samozřejmě bez paralaxy, okamžitě lícíš, okamžitě lovíš. Nemáš čas se zajímat o kokotiny, kterej komín je kam natočenej.
knoby:
Dej tam tu Deltu, je to narosto dokonalá volba pro účel a definovaný cenový strop. Než Fomei anebo i GPO bych raději volil Vector Continetal 1,5-9 nebo 2-12, ale na 9,3x63 je jistota ta Delta
H.
Vortex na PST II na naháňku či šoulačku? Začátek na 3x ? Nezamčený komínky? přes 800gramů? Osvětlená celá osnova? Parlaxa? Že Ty si z nás utahuješ?

knoby:
Dej tam tu Deltu, je to narosto dokonalá volba pro účel a definovaný cenový strop. Než Fomei anebo i GPO bych raději volil Vector Continetal 1,5-9 nebo 2-12, ale na 9,3x63 je jistota ta Delta
H.
-
- Nový návštěvník
Zdar, pokud to nemusí být nový. Kouknul bych se po Steinerovi nebo Zeiss conquest (duralyt) 2-8x42. Na bazar.huntingu byla Meopta Meostár 1,5-6x42....
Z nových kolem 25tis krom toho GPO ještě Minox 2-10x50, 2,5-10x42(50), a nebo Steiner 2,5-10x50. Ještě jsou někde poslední kusy, kámoš ho nedávno kupoval za 25tis nový a na 2,5 vidíš i lauf, takže na naháňky dobrý.
Z nových kolem 25tis krom toho GPO ještě Minox 2-10x50, 2,5-10x42(50), a nebo Steiner 2,5-10x50. Ještě jsou někde poslední kusy, kámoš ho nedávno kupoval za 25tis nový a na 2,5 vidíš i lauf, takže na naháňky dobrý.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož se má puškohled používat i na naháňku, tak by při výběru neopomenul šířku zorného pole, každý metr navíc je znát. V tomto ohledu vycházelo GPO docela slušně, u ostatních jsem to nezkoumal, ale tuším, že delta na tom nebyla nic moc.
Mám GPO 2-12x50 i Fomei Beater 2-10x50. GPO výrazně lepší sklo s opravdu o dost širším zorným polem.
Mám s tou svojí Spektrou 2-12x50 střelené sele na 70m v úprku a to zorné pole je tam fakt slušný.