Vše okolo vnadiště

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Porpoise
Pravidelný diskutér

Re: Vše okolo vnadiště

Příspěvek od Porpoise »

Typický scénář je, že u místa je nachystaná fotopast, ale jako na sviňu má vždycky vybité baterky a nemůžou najít komu patří...

Asi se s tím dá bojovat pouze tím, že myslivci budou ve veřejném prostoru aktivnější a vysvětlovat co dělají a o co jde. Těžko můžeš někoho potahovat za stupidní názory. Bohužel to má dosah, protože jak je nějaký průser kolem myslivosti, tak se algoritmy zblázní a chrlí se to ve vyhledávačích všude dopředu.
Patrik D
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik D »

No mě osobně je to téměř jedno, já dělám to co dělám proto, aby po nás něco zbylo, bohužel to vidím tak, že až my nebudeme tak po nás ta drobná končí!!!! Tady se probírá nějaká újeď vnadiště atd., je nějaký veterinární zákon a prý nemůžu zbytky dát ven, no a kam tedy, do kafilerky??? Né, od jakživa jsme ( rozumě ) dávali zbytky tak, aby byla možnost lovu predátorů a na tom se nic nezmění není jediný důvod. Totiž my krmíme i ty všudepřítomný dravce, jednou je tomu už téměř třicet let, jsem vysypal dva pytle kuřet z drůbežárny a za tyden tam nebylo nic, cca padesát kání se pěkně nacpalo, dnes je to doplněno o luňáky a orly, nevím a nechápu jaký je rozdíl když tam hodím slepici, králíka a třeba sraženýho zajíce, to se všichni zbláznili???
DrsakDanMcGrew
Nový návštěvník

Příspěvek od DrsakDanMcGrew »

Patrik D píše: pon 23.12.2024, 15:15 Jeblík je přesná ukázka ekofanatika, my jsme byli navštíveni jeho nohsledy, dle všeho na popud jedné ...... co to hraje na city přes kočičky. Najdete to pod názvem Prosiměřický masakr, vůbec, ale vůbec bych se nedivil, kdyby podstrčili i otrávený kus do revíru, jsou to vážně ekoteroristi v plný parádě. Taky se nám stalo, že byl předseda na pohovoru u policie, kdy před tím následovalo přepadení pomáhat a chránit, nejspíš na udání nějakého trotla, že se nachází u sklopce vejce a je tam mrtvá moucha. Nemá to cenu ani komentovat, jen mě mrzí, že borcům nedojde jasná věc, že asi těžko si dá někdo do sklopce otrávený vejce a k tomu fotopast. No nic no.
Pak ještě jedna perlička, paní kočičačka co je sem nejspíš navedla má delší dobu problém s tím, že se jí ztrácí kočky o které se stará tak, že je nemá pod kontrolou. Dříve pořád vyselo nějaké foto s žádostí o pomoc, dnes už se tak neděje, proč nevím. Nicméně máme lokalitu, kde před asi třemi lety najednou bylo postupně z revíru ostraněno x koťat různého stáří, další rok ještě víc a další zase. Nas...l jsem se a napsal na ty jejich stránky prosbu o pomoc, bylo to ve vší slušnosti a to jste měli vidět co tam některý individua psaly, no světe div se, letos ani jedno kotě. Čím asi to bude no čím, důkaz není byť máme x fotopastí, ale je to divný. Nejhorší byla asi otázka, jestli je nějaká evidence, jestli se ví kam kočky jdou dál atd. no obvinili mě, že chci špinit dobré jméno kočičího azylu, a já jen chtěl, aby už to přestalo a ono fakt. Teď byly vylepeny plakáty stop zelené kriminalitě, fakt už nevím na co máme ČMMJ ??!!!! Mluvil jsem v minulosti s p. Janotou, chtěl jsem aby už se to řešilo, aby ten Jeblík dostal přes prsty, ale prý by se mu dělala reklama, no co na to říct. Škoda.
Editováno.
Naposledy upravil(a) DrsakDanMcGrew dne pon 14.4.2025, 12:33, celkem upraveno 1 x.
SoukuM
Pravidelný diskutér

Příspěvek od SoukuM »

Provokace?
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
DrsakDanMcGrew
Nový návštěvník

Příspěvek od DrsakDanMcGrew »

SoukuM píše: ned 13.4.2025, 8:04Provokace?
Taky pro jistotu editováno.
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

:lol:
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Patrik D
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik D »

No je to sranda, teď pro jistotu, někdo poškozuje sklopce, ale my se potkáme, jednou se naše cesty skříží a pak uvidíme. Zatím to není často, ale je.
Odpovědět