Mauser 25
-
- Administrátor
Re: Mauser 25
Já bych jim tuhle strojírenskou nekorektnost odpustil. Primárním cílem animace je zřejmě osvětlit funkci závorníků, vše ostatní je podružné. Zdá se že Mauser použil stejný princip jako se dělají nefabrické hlavně na Blaser. Tam se také používá pouzdro s uchycením do pažby a s drážkou pro kleštinu. Hlaveň je tam dopasovaná našroubováním, což vede k menším nárokům na přesnost a možností nastavení závěrové vůle. Neberu to ale jako nějakou méněcennost, pokud je pouzdro vyrobeno z kvalitního materiálu jako hlaveň.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Je to uzamčené do pouzdra.
Moc hezké. Když jsem prvně viděl, za co závěr drží, běžel jsem se podívat na svoji CZ... Když porovnám plochy dvou ozubů na CZ proti ploše těch dvou kruhových na Mauseru, tak Mauser vede. Další výhodou bude i rovnoměrnější vnesení zatížení, absence oslabení pro zuby a lepší přístupnost pro čištění....
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
říkal jsem si,co mi ten závěr připomíná. Už jsem na to přišel, evokuje to ve mě siluetu tanku Tiger I z WW2. 

Ještě jsem neměl možnost držet ho v ruce ale chystám se na to začátkem března až si pojedu vyzvednout náboje. Mám info pro levaký tom smyslu že od podzimu bude i k mání plnohodnotná levá verze. Ta k uvidíme.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Tak už to někdo máte?
-
- Nový návštěvník
V únoru na veletrhu v Salzburgu jsme na něj s kamarády koukali. Výhoda byla, že jich tam měli vystavených určitě tak 10ks takže nebyl problém se k tomu dostat. V přibližné cenové hladině je i Beretta BRX1, která tam byla také a za nás jednoznačně Mauser. Rozdíl chodu závěru byl neskutečný. Ten Mauser lítal jak po másle. Jedině kde trošku kladl odpor, tak když šel přes vyústění zásobníku. Ještě v té ceně je myslím i Haenel NXT, ale ten byl zamčen....
Měl jsem v ruce. Flinta lehká, chod závěru pecka. Chod je ale docela dlouhý, jako u klasické kliky. Zkoušel jsem jak to vychází při míření k obličeji a "vychází"
. Ale o prsa. Závěr se mi zastavoval cca 2 cm od obličeje, možná ani to ne. To bych ještě bral. Ale vyhazovace? To jako z čela závěru trčí dvě pruzinky? Jako vážně? Mysleli jsme že z té flinty muselo něco odpadnout, bo to byla predvadecka, ale někde na YouTube byl záběr na čelo závěru a opravdu dvě pruzinky, bez jakékoliv krytky, prostě nic. Ještě jsme na to hleděli přes lupu, ale byly tam
.
Druhé minus je za mě montáž. Pokud se na to nedá weaver, tak v terénu bez šance na přehození. Škoda.
Pojistka v pohodě, tichá, dvoupolohova. Za mě nevýhoda že se nedá vybít při zajištěné zbrani. Nějak jsem si na to zvykl a plně mi to vyhovuje.
Jak píše kolega nade mnou, je to lepší jak beretta, ale pro mě by to byl krok zpět.

Druhé minus je za mě montáž. Pokud se na to nedá weaver, tak v terénu bez šance na přehození. Škoda.
Pojistka v pohodě, tichá, dvoupolohova. Za mě nevýhoda že se nedá vybít při zajištěné zbrani. Nějak jsem si na to zvykl a plně mi to vyhovuje.
Jak píše kolega nade mnou, je to lepší jak beretta, ale pro mě by to byl krok zpět.
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16