Nadobudol som pocit, že až tento rok začínam pociťovať benefity zmeny kalibru zo 7mm-08 Rem na 6mm BR (aj keď moja extra dlhá a ťažká hlaveň je stále suboptimálna...).
Napriek tomu sa mi ešte nedarí tak stabilne ako by som chcel. Raz mi vyjdú všetky, alebo takmer všetky gongy, ale stratím na papieroch, na ďalšom kole naopak - papiere takmer stopercentne, ale pustím relatívne ľahké gongy... no, aspoň je nad čím uvažovať.
Naposledy vo Světnove ma vcelku potešili papierové terče. Najprv "tetřívek" v stoji s oporou zo suda na 285 metrov, potom vrana v stoji s oporou o postavenú paletu na 140 metrov. Tá jedna rana na vrane nie je uletená, je to daň za nedostatok odvahy vystreliť aj prvú ranu na hlavu a tiež nedostatok dôvery v stabilitu prekážky, z ktorej sa strieľalo.

Tetřívek 285m

Vrana 140m

Na margo zbrane a náboja - k tým dôveru mám, na nástrele som studenou na 100 metrov a druhou "polo-studenou" ranou na 285 metrov trafil spojnice čiar na nástrelných terčoch. Tretia rana dopadla asi 1,5cm napravo od druhej, takže som to po troch ranách nanajvýš spokojný zabalil.