TIKKA T3
Re: TIKKA T3
Pružinky wood2stock dorazili. Na pracovné dni po skončení dovolenky im to trvalo 4 dni. Pružinka je čo sa týka hrúbky drôtu o pár stovák tenšia ako Yodave (cca 0,03mm). Inak vyzerajú úplne rovnako, dĺžka rovnaká. Odlišná je iba farba. Len som samozrejme zabudol spočítať vinutia.
Koľko cca má trčať červík po výmene pružinky?
Koľko cca má trčať červík po výmene pružinky?
9,3x62; 308 win; 6,5 creedmoor; 12/70, 22lr; 357 mag.; 9mm Luger
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ja ho zasrouboval aby sel spoustak prisroubovat k pouzdru zaveru a pote jsem cervik vytocil az ke sroubu drzici spoustak, ktery slouzi jako doraz pro cervik.
Jaké mají pružinky vnitřní průměry a jaký průměr má trn ve spoustaku, který je zasunut dovnitr do pruzinky? Jsem si to hnup nezmeril ani jedno
Jaké mají pružinky vnitřní průměry a jaký průměr má trn ve spoustaku, který je zasunut dovnitr do pruzinky? Jsem si to hnup nezmeril ani jedno

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Na T1x to mám takto:
lovec píše: ↑úte 14.6.2022, 19:37 .... fabrickú pružinku v spúšti som vymenil za slabšiu od firmy YoDave. Pri vyskrutkovaní červíka som sa dostal na odpor spúšte 700g. Bolo to citeľne lepšie, ale stále ešte príliš veľa. Skrutka, ktorou je spúšť upevnená na puzdre záveru tvorí doraz pre nastavovacieho červíka. Túto "hlavnú" skrutku som zamenil za inú, s nižšou hlavou. To mi umožnilo viac vyskrutkovať regulačného červíka a s odporom spúšte som sa dostal tesne nad 500g. Takéto nastavenie mi umožňuje mať prst položený na spúšti, bez rizika nechceného výstrelu a zároveň je to dostatočne nízky odpor, aby mi nevadil pri presnej streľbe.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
-
- Nový návštěvník
Zdravím, ma niekto overené presne strelivo pre t3x 308 nerez hlaveň 22,4 palca? Zatiaľ skúsene len Hornady Eld-x 178 Gr nič moc
Choochoo007 premeriam ti to, ja to ešte budem rozoberať
Lovec vďaka, normalne rozmýšľam že tam vrátim pôvodnú skrutku, aktuálne tam mam rovnako ako ty nižšiu, ale ak to netreba fakt že vyskurkovat o dve tri otáčky nad skrutku, mozno je dobre ju použiť ako ten doraz.
Lovec vďaka, normalne rozmýšľam že tam vrátim pôvodnú skrutku, aktuálne tam mam rovnako ako ty nižšiu, ale ak to netreba fakt že vyskurkovat o dve tri otáčky nad skrutku, mozno je dobre ju použiť ako ten doraz.
9,3x62; 308 win; 6,5 creedmoor; 12/70, 22lr; 357 mag.; 9mm Luger
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ten doraz pro vysroubovani cerviku je dobry. Nehrozi, ze cervik po letech vypadne. Mne se po x letech povolila matka na spoustaku u CZ550, ktera zajistovala chod spouste po spusteni. Problem byl ale opacny, tzn. spoust nikdy nespistila, takze sice problem, ale do bezpecna. U CZ550 je jistci matka a pokud ta se povoli, tak u odporu spouste hrozi max vypadnuti sroubku, ale pruzinka nikdy nevypadne, protoze ma otvor mensi prumer nez pruzinka. Mam tedy sroubek pro nasatveni odstranen. Spoust luxusni.
Tady bych spise doporucoval trochu zbrousit hlavu inbus sroubu co drzi spoustak, aby sel cervik vytocit co nejvice. To znamena udelat na hlave srouby plosku kolmou proti cerviku. Porad by byl doraz pouzitelny a bylo by to bezpecne a o to jde u zbrane v prvni rade.
Tady bych spise doporucoval trochu zbrousit hlavu inbus sroubu co drzi spoustak, aby sel cervik vytocit co nejvice. To znamena udelat na hlave srouby plosku kolmou proti cerviku. Porad by byl doraz pouzitelny a bylo by to bezpecne a o to jde u zbrane v prvni rade.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
a čo tak zabrúsiť len časť skrutky napr. do talého L-ka. Tým pádom by sa to vyriešilo. Samozrejme treba to presne premerať koľko, kde a ako rezať ...
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
-
- Nový návštěvník
Mne prišli pružiny z Wood2stock a tá ultraľahka pri najväčšom povolení srobika, som sa dostal na nejakých 460-480 gramov, za mňa je to plne dostačujúce, nakoľko som bol zvyknutý na napinacik