Termovizní předsádky

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
Odpovědět
Firimoraj
Pravidelný diskutér

Termovizní předsádky

Příspěvek od Firimoraj »

Ahoj, máte někdo zkušenosti s termovizní předsádkou Pard ft 32, a Pixfra Chiron C435F? Zajima mě jak stím jde vidět na jakou dálku je možné lovit třeba lišku, a jak je to s nastřelením, jaký používáte puškohled ,no prostě zkušenosti diky
dreamer4u
Pravidelný diskutér

Re: Termovizní předsádky

Příspěvek od dreamer4u »

Bohužiaľ dane predsádky som nikdy nepoužíval ale mám skúsenosť s hikmikro thunder. Problém bol v tom, že mám puškohľady so zväčšením 5x - a viac. To spôsobilo, že som nevidel menu ovládania .... a tým pádom je to skoro nepoužiteľné. Obraz bol OK ale dosť obmedzený. Až potom som sa dozvedel, že je potrebný puškohľad so zväčšením 2/2,5 x a viac čo ti predajcovia vôbec nepovedia a dokonca to není uvedené ani na oficiálnych stránkach predajcov ....
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
ToM
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToM »

mám zkušenost pouze s Infiray MATE MAH50R...

Zvětšení za mě max 4x počáteční
Používám na zvětšení 3,5-21 a na 3-18x50
Firimoraj
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Firimoraj »

Diky za odpovědi.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Nejsou nějaké další zkušenosti s termo předsádkami? Nejvíc mě zajímá PARD FT32 LRF ale přivítáme i zkušenosti s jinými.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, Sauer 202 FS 8x57JS
ToM
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToM »

Vlastním předsádku MATE MAH50R - verze s dálkoměrem v kombinaci delta stryker 3,5-21x44.
Většina lidí předsádky zatracuje, ale v kombinaci s adaptérem rusan nebo praezise-jagen, je to velice přesná kombinace, navíc velká výhoda - funguje klikání na puškohledu.
Po změření mi předsádka vyhodí údaje o opravě, pokud chci střílet rychle mohu střílet přes osnovu a nebo klasicky naklikám.

Bohužel s předsádkou od pardu zkušenosti nemám, ale předpokládám že bude fungovat podobně, to jak to kouká je samozřejmě otázka cenovky.

Další výhodou je to, že instalace je opravdu rychlá a nemusím sebou tahat v batohu 2 přístroje (denní optiku a termo), předsádku strčím do kapsy a je to.
Pokud jdu k ránu do lesa opět další výhoda, ráno mohu lovit spárkatou přes klasické sklo a nemusím sebou tahat batoh s druhou optikou..
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

Poslední dobou se mi stává, že bych rád na svoji šoulačku za denního světla navázal ještě čekanou potmě. Jenže když má člověk u sebe pušku s klasickou denní optikou a tu s nočňákem doma v trezoru, může si nechat zajít chuť. Proto uvažuji o termovizní předsádce, která by tento problém vyřešila. Jenže s nimi nemám žádné zkušenosti a ani ji nikdo v mém okolí nepoužívá. Proto bych měl několik zvídavých otázek na ty v této oblasti zkušenější:

1) Jakou značku / typ by jste mi doporučili?
(Subjektivně - dle videí na internetu, mi připadá, že by mohly slušně koukat nejnovější generace značek Hikmicro, ThermTec nebo Pixfra, zatímco např. Pulsar za nimi docela pokulhává.

2) Je velký rozdíl v kvalitě obrazu mezi čočkou 35mm a 50mm?

3) Má na kvalitu obrazu nějaký vliv velikost objektivu puškohledu?
(Typicky 42mm, 50mm a 56mm.)

Předem děkuji za odpovědi. :)
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

1.) Nocpix. Pretože je to Infiray. To je hlavný argument. Najmä po tom, ak mal človek možnosť porovnať viaceré značky naraz v rovnakých podmienkach. ThermTec by som rozhodne nedoporučil, radšej hocičo iné.

2.) Ešte väčší vplyv má priemer výstupnej šošovky na predsádke. Vpredu môže byť aj 50mm objektív, ale ak je vzadu nejaké 15mm kukátko, tak to je K.O. kritérium

3.) Medzi 50 a 56mm nie je rozdiel. 42mm nemám, ale nebude, nemá byť prečo. Puškohľad pozerá na displej z pár centimetrov, veľkosť objektívu nehrá rolu.

Čo je skôr dôležité pre prax, je zorné pole puškohľadu, aby bol viditeľný celý displej predsádky. Keď človek nevidí celé menu, alebo stav batérie je v rohu, ktorý nevidno, tak je to na h....
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Odpovědět