Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně
- polovnikrv
- Nový návštěvník
Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně
Ahoj všem
mám již nejakou dobou staručku bixku 8x57R/360, postupně si ji rok co rok dávam víc dokupy, hlaveň mám docela v špatném stavu - i když ji čistím již asi 3 roky co ji mám pořád se mi nepodarilo úplně vyčistit matný povrch, po každým výstrelu mi přijde ale čistější. Co jsem však viděl na zahraničných fórách docela lidi používaji na renovaci zbraní - lapování Olovem - a jemnýma abrazívima prej docela dokáže dát vývrt dokupy nebo máte nejaké jíne návrhy. Skoušel jsem i robla solo mil - vlastně ji používam pravidelne, Ale pořád to není ono. Viz fotky dá se to dát ještě dokupy ? Díky Csabi
https://share.icloud.com/photos/07c6r2D ... 1G9VWotKxA
mám již nejakou dobou staručku bixku 8x57R/360, postupně si ji rok co rok dávam víc dokupy, hlaveň mám docela v špatném stavu - i když ji čistím již asi 3 roky co ji mám pořád se mi nepodarilo úplně vyčistit matný povrch, po každým výstrelu mi přijde ale čistější. Co jsem však viděl na zahraničných fórách docela lidi používaji na renovaci zbraní - lapování Olovem - a jemnýma abrazívima prej docela dokáže dát vývrt dokupy nebo máte nejaké jíne návrhy. Skoušel jsem i robla solo mil - vlastně ji používam pravidelne, Ale pořád to není ono. Viz fotky dá se to dát ještě dokupy ? Díky Csabi
https://share.icloud.com/photos/07c6r2D ... 1G9VWotKxA
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
Re: Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně
Skúsil by som J-B Bore Bright prípravok na finálne vyleštenie vývrtu po čistení.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
- polovnikrv
- Nový návštěvník
Díky, ale akým spôsobom, len cez nylonový kartáč pri čistení ?
Alebo lapping cez olovený odliatok ?
Alebo lapping cez olovený odliatok ?
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
-
beskydak
- Pravidelný diskutér
Nějaké video třeba zde https://www.youtube.com/watch?v=_pFNccaNVOA
Obávám se však, že na těch fotkách vývrtu jsou vidět docela větší defekty hlavně
Obávám se však, že na těch fotkách vývrtu jsou vidět docela větší defekty hlavně
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Ta hlaveň je značně vyrezlá, to nevyčistíš.
Co chceš dělat s materiálem, který tam chybí?
Lapováním, nebo v tomto případě spíše jiným druhem broušení bys mohl maximálně dosáhnout toho, že z vývrtu zmizí známky koroze spolu s posledními známkami vývrtu.
Ale byla by hlaveň lesklá.
Každopádně, přesnosti nepomůžeš, maximálně tomu ještě ublížíš.
Co chceš dělat s materiálem, který tam chybí?
Lapováním, nebo v tomto případě spíše jiným druhem broušení bys mohl maximálně dosáhnout toho, že z vývrtu zmizí známky koroze spolu s posledními známkami vývrtu.
Ale byla by hlaveň lesklá.
Každopádně, přesnosti nepomůžeš, maximálně tomu ještě ublížíš.
-
Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Tak jsi.me v odpovědi předběhl, hlavně z toho neudělat brokovou.410!
- Michal_123
- Zkušený diskutér
To je jako v inzerátech.
Výraz "matná hlaveň" vypadá v inzerátu mnohem lépe, než "zrezlá na paštiku".
Výraz "matná hlaveň" vypadá v inzerátu mnohem lépe, než "zrezlá na paštiku".
- polovnikrv
- Nový návštěvník
Takže neleštit ?
Ináč striela celkom v pohode na 80 m do cca 5cm, ale jen strelivem od Dorfnera.....
Ináč striela celkom v pohode na 80 m do cca 5cm, ale jen strelivem od Dorfnera.....
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Hlaveň je úplně zničená, nemáš co leštit.
Pokud budeš chtít hlaveň zbavit rzi, tak odstraníš veškeré zbytky drážek, jak už jsem psal.
Jestli to střílí tak jak píšeš, čemu se zdráhám uvěřit, tak buď rád.
Můžeš jí nosit na naháňky a střílet na krátké vzdálenosti.
Pokud budeš chtít hlaveň zbavit rzi, tak odstraníš veškeré zbytky drážek, jak už jsem psal.
Jestli to střílí tak jak píšeš, čemu se zdráhám uvěřit, tak buď rád.
Můžeš jí nosit na naháňky a střílet na krátké vzdálenosti.