Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
-
dalas
- Administrátor
Re: Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
Tak tomu rozumím. Prostě každý máme nějaká kritéria s různými akcenty, podpořená subjektivními zkušenostmi. Dík za odpověď. Myslím, že tak to myslel i Michal. Určitě nechtěl nějak hanět Tvého Bavariana, který si zcela jistě svého kupce najde. Je to přece jen vyšší liga.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Nejvíc mě do rukou studilo lamino na varmint flintě, to bylo jako kus ledu. Dřevo je takové neutrální, rozhodně je pro mě subjektivně chladnější než plast. Co je asi subjektivně nejteplejší, je kůže na té prokleté R8 . Jinak nesedím v boudě, pohybuji se i celou noc , případně sedím na židličce a pušku držím, minimálně za krk, tak snad vím o čem mluvím. Občas na mě mrholí, padá rosa , prší , sněží atd.. Jinak u těch extra kořenovic bych byl trochu opatrný, protože nevyšší třídy dříví, jsou sice krásné, ale mohou být poněkud křehké. U investiční - kostelní pušky - , zkrátka exhibičního kusu, to nevadí. Nicméně zbraně, např. sportovní brokovnice, u kterých se zejména s náboji 28g v parkurových laboracích počítá s 30 000, 50 000 a více vystřely ročně, se zpravidla používají houževnatá dřeva třídy 2 a 3, obdobně u pracovních monster na big five, která za svůj pracovní život u PH musí snést tisíce výstřelů a náročný provoz.
A také lépe přenáší zpětný ráz na střelce, protože takřka nezapruží.Josef Kuřitka píše:...u těch extra kořenovic bych byl trochu opatrný, protože nevyšší třídy dříví, jsou sice krásné, ale mohou být poněkud křehké...
Naposledy upravil(a) Šumavák dne pát 26.12.2025, 15:31, celkem upraveno 1 x.