Střely v 17HMR a zkušenosti s touto ráží

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
Firimoraj
Pravidelný diskutér

Střely v 17HMR a zkušenosti s touto ráží

Příspěvek od Firimoraj »

Ahoj, chci Vás požádat o zkušenosti s touto ráží a střelivem 17HMR. Přečetl jsem si spoustu přispěvků ve foru, ale to že nebrat,na nic, to mě tak moc nezajímá,spiš jaké mají zkušenosti ti kteří s touto ráží loví. Já mám Cz 457 použivám střelivo Hornady Vmax17gr. Docela přesné, škodná po raně popoběhne ,,na komorovou ranu" tak asi 30m pokud nezůstane po ráně v ohni. Ale na terč jsem zkusil CCI TNT 16gr freehollow poing a to se mi zdálo presnější. =jde mi o zkušenost s přesností a ranívý účinek.Děkuji všem o sdílení zkušeností.
josse
Pravidelný diskutér

Re: Střely v 17HMR a zkušenosti s touto ráží

Příspěvek od josse »

Zkušenost je taková:
1) zabíjí to
2) přesnost kolísá u každé šarže nábojů. S jednou šarží to střílí 20mm a s těmi samými náboji od toho samého výrobce ale o rok později a jinou šarží to střílí 80mm, za další rok s novou šarží zase 20mm

Když najdeš náboje s přesností co je pro tebe ok kup vše co v té dané šarži seženeš.
LosYelenos
Pravidelný diskutér

Příspěvek od LosYelenos »

Měl jsem 455 v téhle ráži, nalovil jsem toho moc a je pravda, že z hlediska bezpečnosti je to super, na 100-150m paráda flinta jak "hračka". Střílel jsem 17gn V-max (náboje hornady) na lišku to fungovalo velice dobře a skončil jsem u 20gn CCI gamepoint - ty střílely úplně famózně na 100m do zálepky. Z hlediska účinků na zvěř byly lepší ty Hornady, CCI byly zase přesnější. Nakonec jsem od té ráže upustil, protože to stejně dělá ránu a .223rem mi dá větší výkon.
dreamer4u
Pravidelný diskutér

Příspěvek od dreamer4u »

Všetko napísal LosYelenis..... Hornády skvelá voľba a CCI gamepoint ešte lepšia. Bohužiaľ ako to tu bolo povedané, kaliber veľmi presný, avsak nemá dostatočný zastavovaci účinok. Ak chcete zver v ohni musíte strieľať na hlavu. Komorové strely sú väčšinou s dosť dalekym odbehom a dohladom. Zverejním moje video lovu lisky, streľba na cca 80 m, termovizia panther, strela myslím si umiestnená dobre a nebyť dostrelu v behu tak predpokladám odbeh na cca 50-100 metrov ..
https://youtu.be/dBeevywJ0mM?si=Da5NjYdongaJKerD
Tikka T3 varmint 308 win, Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C/CZ 457 varmint 17 HMR, Discovery Gen II ED5-25X56 FFP/CZ 600 Alpha 223 rem, Element Titan 5-25x56 FFP/Tikka T1x 22LR, Vortex Venon 3-15X44 FFP/termovízia Hikmicro Panther 2.0/Habrok HH35LN
Odpovědět