Troják.
-
Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Re: Troják.
Měl jsem 7x65R v kulobroku UB s délkou laufu 62cm a byla to skutečně dobrá ráže a skutečně dobrá flinta. Je tam velký výběr střel i nábojů a dostane se všude. Jde o to, zda v hlavni 55cm má 7x65 smysl nebo je lepší jít rovnou do 7x57R. Celkem by se mě líbila i 308W, která v "nových lab." v krátkých laufech chodí taky pěkně. Předem děkuji za praktické zkušenosti či prošlapané odkazy a recenze na netu. Dát dneska do vyhledavače Merkel, tak je to samá debata o Ukrajině!
znám troják 6,5x57R a 16-70 a broky kamarádovi na lišky fungují a spárkatá slyší a má to právě jenom těch 55cm což se mi zdálo málo na broky
CZ 550 american 308win.
Mám troják Fortun suhl. Hlaveň 60 cm a to ráže 7x65R 16x70/16x70. Do kulové ráže si náboje pčebíjím a SST 154gr na rychlost 850 M/S. Se soustřelem do 3 cm na 100 M. Lovím stímto nábojem veškerou zvěř bez nějakého odskoku či nadměrnému dohledávání. Do brokové hlavně používám brokové náboje o velikostí broku 3,3 a 3,5 mm.
-
bonecrusherx55
- Pravidelný diskutér
Prosim vas, nemate niekto doma, alebo skusenost s trojakom kriegfof trumph, optima, popripade s merkel 96 ? Zbieram info, pretoze si chcem objednat trojak pre seba. Dakujem za akekolvek info. Kontakt popripade do spravy.
CZ 457 premium 22 lr, weatherby mark V RC model 6,5 creedmoor, cz 550 custom magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, akkar 12-12-12/76, ZKW 465 22 hornet
-
Myslivec Milda
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem troják Merkel a po roce jsem pochopil, že je to puška nanic. Těžká, neohrabaná, špatně nastřelitelná a v místě kde žiješ je pro lov nevhodná. Žádnou drobnou zvěř tam nemáte. Prostě slepý směr evoluce. Krieghoff jakž-takž funguje jenom ve svojí nejdražší modelové řadě. Každá slušná kulovnice si s trojákem vytře zadek ! Ale když chceš kokotinu za 10.000 EURO, jen tak pro radost a dobrý pocit tak si ho kup. Budeš mít dvojnásobnou radost. Ta druhá, až se ho budeš zbavovat bude větší.
-
bonecrusherx55
- Pravidelný diskutér
Ano Mildo, mas pravdu. Ostanem radsej pri gulovnici. Chcel som to preto, lebo sa mi velmi pacia trojaky, ale zas mi ho az tak netreba.
CZ 457 premium 22 lr, weatherby mark V RC model 6,5 creedmoor, cz 550 custom magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, akkar 12-12-12/76, ZKW 465 22 hornet
-
precechtel
- Zkušený diskutér
Dobrý den. Pokud bych nevěděl co s penězi, tak pokud bychom se bavili o dvojákovém trojáku, tak ten by byl z mého pohledu na naháňky značka ideál.... Tolik peněz mi ale bohužel nepřebývá 
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
-
Myslivec Milda
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dvakrát za celou dobu co se věnuji obchodu jsem opravdu prodával nový Dvojákový troják. Objednávali si ho v obou případech, nezávisle na sobě dva velkostatkáři k životnímu jubileu. Tyto dvojákové trojáky jsou hezké možná na fotkách a ve vlhkých snech naivních občanů. V praxi je to neskutečně těžká kopa železa, když se přidá puškohled, je to ještě horší. Taky se to nedalo nastřelit, protože soustřely kulových hlavní byly jedna velká katastrofa. Taky ty reklamace a posílání pušek k výrobci mi otravovaly život. Nakonec výrobci "šťastným majitelům" sdělili , že všechno je ok a podle jejich podnikových norem jsou pušky v pořádku. Ještě že ti velkostatkáři nijak vážně neřešili půl mega za kus a pušky si nechali v trezoru jako dekoraci a pro ukazování kamarádům.
Pragmatické řešení pro občana co nemá zrovna moc peněz a holduje naháňkám je tu samonabijecí Browning Bar - LONGTRAC ! Ten skvěle funguje jako pracovní nástroj, a pro prostého pobíječe prasat je to značka ideál.
Dobrý večer. Souhlasím s výše uvedeným. Ten Bar odvede to samé a v provedení Zenithu platinum nevypadá ani tak ošklivě. Ale rytá zalamovací zbraň je i umělecký kousek, který člověk rád pohladí očima.... Doporučuji kouknout na YouTube na Franze Albrechta, jak střílel s dvojákem. Je tam i představení nějakého pana Scheiringa, který prezentuje vierling (čtyrák/čtverák). Ano, chodí to na 100 m do pivního tácku, což by bar zvládl také, ale není to nádhera? Jinak problém sestřelení kulového trojáku řešil jeden známý. Poslal kvér k výrobci a ten mu slušně odpověděl, že musí používat střelivo, na které byl troják nastřelení (v našem případě RWS) a bylo po problému. Inu koupě drahé flinty a šetření použitím SB se nevyplácí.... Já osobně bych preferoval natvrdo letované svazky, které používali staří puškaři....
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
Měl jsem troják a jsem rád že jsem se ho zbavil a už nikdy více
. Éra trojáku byla před desítkami let kdy si to někdo pořídil jako jedinou zbraň, kterou pokryl hon na drobnou, naháňku, šoulačku a čekanou, nejčastěji pro lidi jak už někdo zmiňoval kteří byli profesionálové a tu zbraň nosili dnes a denně. Ovládání pojistky a přepínání broková a kulová rána pokud člověk nemá natrénováno tak akorát může v rychlosti zazmatkovat a přijít o možnost střelby v lepším případě a v horším pošle kuly místo broků. Dnes už jsou rozhodně lepší možnosti co vybrat a v přesnosti kulovnice zejména pokud přijde na více ran rychle za sebou nemůže kombinovaná zbraň zejména s pevně sletovaným svazkem konkurovat. A váha to musím naprosto souhlasit s Mildou to je děs. A cena nových zbraní je že za holý troják dám to co za průměrnou novou kulovnici s nočákem a možná i zbyde ještě na pozorovák. Bazar je jasně levnější a starší zbraně jsou i lehčí ale je otázka co pak dostaneš.
Jenom k té vysoké váze vícehlavňových zbraní. Čtyřče od Scheiringa nebo Hausmanna váží kolem 3,8 - 4 kg. Browning BAR kolem 3,5 kg. Obojí bez optiky.... 
Daga a muj Heckler koch 2000SLB vazi 2,7 kg samonabijeci ono se to nezda ale kazde kilo.je znat kdyz ho mas tahat na rameni
a co pro mne je osobne hlavni problem nebo nevyhoda kombinovane zbrane tak na trojak nedam tlumic kdyz uz jsou povolene tak ho vyuzivam a je to pro mne obrovsky benefit
Zajímavé... Katalogy svorně uvádí hmotnost H&K SLB 2000 3,4 -3,7 kg. Moje jednuška Merkel K3 Extreme váží 2,45 kg. Bez puškohledu a s 510mm hlavní. 
Daga nechci kecat ale takhle mi to utkvělo v hlave když jsem ho pořizoval z popisu a je opravdu lehká flinta a hlaveň mam taky krátkou a kdyz to vezmu třeba proti tika supervarmint tak je to je výrazně lehčí zbraň. Tak hold asi ziju v bludu a omlouvam se