Zdravím, mám prosbu dotaz. Mám starou poctivou terčovnici číslo snad je správně, je to osazeno pardem a celková váha je 5kg. Chci z toho udělat nositelnou flintu a náhodně jsem se sešel se známým a ten mi řekl, že ji má takto upravenou a i dřevo, celková váha je nyní s menší denní optikou 3,6kg. Dnes jsem kontaktoval jednoho známého jestli mi může pomoci a ten mi řekl, že se to může o cca 20cm zkrátit + dřevo a dotaneme se na 3kg bez optiky. Do toho mi bylo jím i jedním puškařem sděleno, že to nemá vliv na přesnost malorážky, tomu prostě nevěřím, pokud zkrátím lauf o takový kus, tak na balistiku a přesnost to snad vliv má, nebo se pletu ???!!!
Díky moc za tip, radu, názor.
S pozdravem Patrik D
Malorážka 461 ??? ( poctivá terčovnice )
Re: Malorážka 461 ??? ( poctivá terčovnice )
terčovnice byla 456 mod4. Ale pažbu to mělo jako haluz. Upřímně si myslím, že pokud člověk nebude dávat jinou pažbu, nebo to chce na lov, tak koupit 455, nebo 457, je to rozdíl pár tisíc. Nehledě na to, že při lovu (liška např.) je to o jedné ráně. tak je jedno, jestli tenká, nebo tlustá (varmint, terčová) hlaveň.
Mimochodem, část těch 456 mod4 dostala Aeron pažbu.
Mám doma 456 mod4,455 a CM2. Na lov je použitelná ta 455. mám krátkou, kanelovanou hlaveň, thumbhole pažbu a stála mě nová pár let dozadu 12tis.
Mimochodem, část těch 456 mod4 dostala Aeron pažbu.
Mám doma 456 mod4,455 a CM2. Na lov je použitelná ta 455. mám krátkou, kanelovanou hlaveň, thumbhole pažbu a stála mě nová pár let dozadu 12tis.
Re: Malorážka 461 ??? ( poctivá terčovnice )
No já nevím, aby to zas nebylo oživování mrtvol.
Já jsem 456 mod. 4 s pažbou Aeron měl. Na svoji dobu asi dobré, ale dnes bych si došel pro 457 a hotovo.
456 mod. 4 byl sice sportovní model, ale s tou lepší pažbou těžké jakoo prase. Máme moderní lehké malorážky ve dřevě nebo plastu, 457 mají i vyměnné hlavně.
Další věc, 456 má "neštelovatelnou" spoušť, 457 ji má z cz 557 a s tou už se dá něco udělat.
Měl jsem i 452, u obou platí, že když se rozebere závěr, tak je to strojařská katastrofa a člově se diví, že se ten úderník posune vpřed, já jsem tu o obou musel dále opracovat, aby to fungovalo alespoň tak, jak chci já.
Za mě s tím nedělat vyfikundace a prodat to sběrateli tak, jak to z venku je a necpat do toho prachy a rovnou si jít koupit novou v záruce. Navíc, na ty nové je i spousta nového a kvalitného příslušenství.
Já jsem 456 mod. 4 s pažbou Aeron měl. Na svoji dobu asi dobré, ale dnes bych si došel pro 457 a hotovo.
456 mod. 4 byl sice sportovní model, ale s tou lepší pažbou těžké jakoo prase. Máme moderní lehké malorážky ve dřevě nebo plastu, 457 mají i vyměnné hlavně.
Další věc, 456 má "neštelovatelnou" spoušť, 457 ji má z cz 557 a s tou už se dá něco udělat.
Měl jsem i 452, u obou platí, že když se rozebere závěr, tak je to strojařská katastrofa a člově se diví, že se ten úderník posune vpřed, já jsem tu o obou musel dále opracovat, aby to fungovalo alespoň tak, jak chci já.
Za mě s tím nedělat vyfikundace a prodat to sběrateli tak, jak to z venku je a necpat do toho prachy a rovnou si jít koupit novou v záruce. Navíc, na ty nové je i spousta nového a kvalitného příslušenství.
CZ 600 223 rem + Delta Stryker 5-50x.
CZ 600 308 win + Vortex viper PST II 5-25x
CZ 600 308 win + Vortex viper PST II 5-25x