Mauser 25

Vše o kulovnicích a malorážkách
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Mauser 25

Příspěvek od Georg.H »

tak se nám tady Milda o5 :? (zvracející smile) ohledně M 25
jako ESO :!: :lol: jsem nastřeloval 4 ks těchto ekonomických pušek pro ESO zákazníky
jelikož nedosahují standartu Mildy. :roll:
Zpracování slušné, chod závěru taky slušný, nevím co zas měl Milda za problém :roll: :lol:
všechny chodili velice pěkně.
Spoušť taky solidní, neměl jsem problém a ani ostatní kdo si z toho střelil.
Nevím co znamená i Mildy nestřílí přesně. Všechny co jsem střílel nebyl problém s kvalitními optikami nastřelit na 3 rány.
Můj osobní pocit byl jenom že tak krátká flinta byla těžká.
Takže asi tak.

Jinak Mildo pár set ran mám jak R 8 (R93) a spousta jiných kulovnic takže mohu porovnávat :wink:

Apropó pochybují že by Mauser se chtěl rovnat s R 8, tak je myslím zbytečné tyhle zbraně porovnávat
která je lepší čí horší
vasil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od vasil »

Taky bych řekl, že Mildovo hodnocení není objektivní. Jednoho Mausera 25 jsem nedávno prodával.Chod kliky při otevření příp zavření je lehčí než u Blasera, důvodem je to, že neuzamyká monolitní kalenou kleštinou která pří rozevírání klade odpor, ale dvěma kyvnými závorami s volnějším pohybem. Chod závěru taky shledávám hladší (možná s větší stranovou vůlí),ale Blaser zásobník jede po závěru více ztuha. Mauser jezdí max na kluzném odporu podavače zásobníku. Spouště mají skoro identické. Mauser má docela příjemnou takřka bezhlučnou pojistku. Zvláštní mi ale u verze Max přijde ergonomie pažby, konkrétně úchopu. Nějak mi nechce ukazovák padnout na spoušť..musím se na umístění ukazováku na spoušť soustředit. Co bych ale vytknul nejvíce je umístění weaver lišty, která je kvůli upnutí na hlavni poměrně dost vepředu, takže nočáky s menší vzdáleností výstupní pupily v kombinaci s menším střelcem jsou tak trochu neřešitelný problém. JInak dobrý..a myslím že by bylo pošetilé očekávat že fabrika dopustí to, že za polovinu peněz dostaneš lepší flintu než jejich etalon R8.
Marek469
Nový návštěvník

Příspěvek od Marek469 »

Ďakujem za také recenzie teraz bude rozhodovanie ťažké vypada dobre ta flinta
Odpovědět