Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
Re: Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
Ja by som zvolil 1:8" a nemusím riešiť kompromisy pri monolitických strelách. Na druhej strane to neublíži ľahkým strelám, keďže rýchlosti budú pomerne nízke a strely nebudú mať príliš vysoké otáčky, aby to viedli k problémom s presnosťou.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Souhlasím s lovcem, twist 1:10" Tě bude limitovat u těžších střel a u monolitů zvlášť. Mě ve .243W nechodili ani 90grs Sierra TGK o kterých výrobce původně tvrdil, že je pro tento twist vyvíjel (dnes už pro ně doporučuje 1:9").
-
Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Pokud nebudeš přebíjet a pojedeš továrnu, tak bych nechal klasiku. 95 grs NBT je dostatečná, Nosler Part. 90 taky, Pokud budeš přebíjet, tak viz výše, i když je potřeba popřemýšlet i 6mm Creedmoore!? Jinak monlity pro lov od 6,5 výše, raději od 7mm , protože je tam trochu jiný typ ranivost.
Děkuji za odpovědi.
GRT predikuje pro nejlehčí 55 grainové střely v0 na úrovni +- 1000 m/s. Při pročítání různých fór jsem právě narazil na občasné problémy s přesností u hlavní s rychlým stoupáním. Nicméně to bylo obvykle s 243W, která produkuje přeci jen vyšší v0.
@ Josef Kuřitka
Přebíjení se nevyhnu. Myslím, že tovární střelivo bude velmi těžké sehnat. Alespoň já jsem nikdy na žádné nenarazil. To bych si asi musel nechat postavit flintu přímo ve Ferlachu. Pak by mi k tomu možná nějaké střelivo přidali.
GRT predikuje pro nejlehčí 55 grainové střely v0 na úrovni +- 1000 m/s. Při pročítání různých fór jsem právě narazil na občasné problémy s přesností u hlavní s rychlým stoupáním. Nicméně to bylo obvykle s 243W, která produkuje přeci jen vyšší v0.
@ Josef Kuřitka
Přebíjení se nevyhnu. Myslím, že tovární střelivo bude velmi těžké sehnat. Alespoň já jsem nikdy na žádné nenarazil. To bych si asi musel nechat postavit flintu přímo ve Ferlachu. Pak by mi k tomu možná nějaké střelivo přidali.