Sako Gamehead Varmint RX

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
rdandy1
Nový návštěvník

Sako Gamehead Varmint RX

Příspěvek od rdandy1 »

Má někdo zkušenosti se střelou Sako Gamehead Varmint RX v 308 Win? Hledám levné střelivo na lišky, kuny atd. a tohle mi padlo do oka. Mám Mauser M18 47cm + tlumič Stalon, mohl by se tam vyskytnout nějaký problém v přesnosti vzhledem k tomu, že jde o hodně lehkou a rychlou střelu a já mám krátký lauf? Teď střílím Norma Tipstrike Silencer 11g a ty chodí hodně přesně, ale jsou těžší a pomalejší...
dreamer4u
Pravidelný diskutér

Re: Sako Gamehead Varmint RX

Příspěvek od dreamer4u »

Tak ono keď ti chodí dobre tá Norma tak by som to neriešil. Z dôvodu ľahšej strely bude asi nutné nové nastrelenie zbrane a to teda nedáva zmysel. Môj názor.
Tikka T3 varmint 308 win, Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C/CZ 457 varmint 17 HMR, Discovery Gen II ED5-25X56 FFP/CZ 600 Alpha 223 rem, Element Titan 5-25x56 FFP/Tikka T1x 22LR, Vortex Venon 3-15X44 FFP/termovízia Hikmicro Panther 2.0/Habrok HH35LN
rdandy1
Nový návštěvník

Příspěvek od rdandy1 »

Neřešil bych to, kdyby Norma nezdražila a patrona teď nevycházela přes 100,-/ks. Ten Varmint vychází na 30,-/ks, což je rozdíl. Přes rok nalovím přes 50ks škodné. Hodně střílím ze země, tak by pro mě byl i velký plus vyšší bezpečnost střelby, protože ten Varmint by se měl hodně rozkládat, tj. je tam minimalizované riziko odrazu. Nastřelení je jasný, to není problém.
Ale dotazy zněly jinak.
fipkus
Nový návštěvník

Příspěvek od fipkus »

S největší pravděpodobností to bude OK.

Počítám twist 1:11 v tý M18.

Nelovil bych s tim to, co pak hodláš jíst, bude se to rychle štěpit - hledej na netu účinky VMaxu, těch najdeš víc a bude to typově dost podobný.

Pokud jen na lišky, kuny, neviděl bych v tom problém. Nastřel a uvidíš, ale předběžně by to mělo být OK.
Odpovědět