EAGLE TSV 14:02/75 640

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
vava
Pravidelný diskutér

Re: EAGLE TSV 14:02/75 640

Příspěvek od vava »

No a byl by někdo ochoten sdílet návod k obsluze nebo postup jak se proklikat k nastřelení? Díky
vava
Pravidelný diskutér

Re: EAGLE TSV 14:02/75 640

Příspěvek od vava »

Tak, trochu mně mrzí (od výrobce zvláště), že ten návod nikde není - nevím proč ho škudlit :-) Není ani video k nastřelení nebo použití balistického kalkulátoru.

Takže trochu více informací:
- Eagle má nastavení udělané tak, že osa X je stranová rektifikace, Y je výšková. Výrobce (zaplaťpanbůh) udělal v softu to, že se u osy Y úplně nahoře zobrazí malá šipka dolů nebo nahoru podle toho kam se hýbe s "točítkem" resp s hodnotou nastavení. To nastavení je buď plus nebo minus a má maximální hodnotu 120. Klik (nebo změna bodu) je 6,5 mm. Takže výšková korekce je možná v rozsahu +78 cm a -78 cm. Stranová nevím, nezkoušel jsem. Stejná šipka se objeví v případě změny hodnoty osy X, pouze je úplně vlevo a člověk v obou případech musí mít oko úplně přitisknuté ke gumě okuláru, aby to viděl.
Hodnoty se mění točítkem, potvrzují a mění na následující menu stiskem tlačítka na tom točítku.
Nastřelení jednou ranou:Pokud se najede křížem na terč (záměrný bod) a stiskne v menu "rektikl" políčko !nástřel" tak obraz "zmrzne" a může se přesouvat kříž na bod zásahu a pak potvrdit. Z toho menu je nutno (jak psal Dalas) pak najít v nastavení hl .menu "uložit nastavení" a potvrdit jinak se změny neuloží.
Jak funguje balistický kalkulátor nevím, ale budu zjišťovat.
JInak přístroj kouká perfektně, dálkoměr je ale nutno zaměřovat na běhy nebo lehce na zem před kus, aby to odečetlo - alespoň tak jsem to vnímal jáí, třeba to ale chce jiný fígl. Dálkoměr funguje i přes 500 m, ale pak si nejsem jist co vlastně zaměřil, protože dálkoměr funguje pouze při základní přiblížení 4,5x.
Je trochu matoucí, jak skáče obraz mezi funkcí dálkoměru a vlastní střelby - mění se přiblížení a kříž dálkoměru (aby se to nepletlo, což je dobře) skočí nahoru doprava a je žlkutý - zaměřovací kříž je červený.
Nevím jestli ten stromeček pod křížem je v MOA - snad ano - a je očíslován 1-2-3-4-5-6.
Takže pro mně je otázka, když nevím jak balistický kalkulátor funguje, jak vlastně "aplikovat" odečtenou vzdálenost - nějaké otáčení elevace nepřichází v úvahu tak jedině ten stromeček - což je dost změť bodů. Ale dálkoměr je super.
Toliko amatérsky - k tomuto tématu a krátkému seznámení se s Eagle. Super přístroj.
Odpovědět