Montáž navijáku do kufru

Vše o teréních vozidlech pro využití v myslivosti
Odpovědět
motolada
Zkušený diskutér

Montáž navijáku do kufru

Příspěvek od motolada »

Chlapi máte nějak upravená auta pro nakládku zveriny?
Myslím tahání úlovků na vozík, do kufru nebo na nosič na tažném zařízení?
Zajímá mě montáž navijaku do kufru, v mém případě asi ručního.
Naposledy upravil(a) Karel61 dne úte 11.7.2017, 14:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Typo nadpisu
kounek
Zkušený diskutér

Re: Montáž navijaku do kufru

Příspěvek od kounek »

A do jakého auta?
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Já osobně v tom moc nevidím smysl. Na Mitsubishi co jsem jezdil do režijní honitby jsme měli na rámu nad korbou naviják, ale stejně to moc využitelné nebylo kvůli hraně nakládací plochy. V kufru to bude to samé a vozit s sebou ještě dvě fošny jako "rampu" je taky opruz. Nehledě na velmi špatnou manipulaci s ručním navijákem uvnitř kufru...
Máš tu Kiu viď?
Motivační citát pro tento den:

Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
majodus
Častý návštěvník

Příspěvek od majodus »

napis poradim co chces .niekolko desiatok kusov som instaloval.ked sa instaluje navijak na ram do korby vzdy sa upravuje dlzka obmedzovacov na spustenie zadneho cela .
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Já v tom vidím obrovské plus. Teď jezdím do honitby 20km a tahat sebou vozík nevidím jako ideální vec.
Známý má v 3dv.pajeru bez z. Sedaček k podlaze prisroubovanou konzoli a na ni el navijak s dálkovým ovladačem,taha to pak do kufru přes jeden hliníkový nájezd který se v polovině sklopi aby v kufru neprekazel.
Moje představa je ze do Kije I. verze svarim rám podobný v závodních autech ,hlavně tak aby navijak byl co nejvýše. Ukotveni do šroubů co drží pásy. Pak nějaký najezd kladku a mohlo by to fungovat.
Majkl7
Nový návštěvník

Re: Montáž navijáku do kufru

Příspěvek od Majkl7 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně navijaku do korby konkretne hilux mám na tom hardtop takže bych to dával na nějakou konzoli.
Jaký máte navijáky co podle vás stači na tahani zvěře na korbu a aby to vydrželo?

Diky za odpověďi.
ondrush
Nový návštěvník

Re: Montáž navijáku do kufru

Příspěvek od ondrush »

Za mna staci cina, nieco tejto velkosti https://eur.vevor.com/electric-winch-c_ ... 0121152872 velkost pre stvorkolky. Teoreticky aj "slabsi", tzn. bez prevodovky. Motor tam bude stejny, takze bude akurat o nieco rychlejsi, ale s tym skusenosti nemam. Tento mam z aliexpressu kde som sledoval slevy, takze asi za 2 tisice.

Zaklad na com by som urcite trval je synteticke lano. Vsetky navijaky co som na offroady kupoval ako nove som kupoval hned so syntetikou, navijaky ktore som rozne zohnal starsie, tak na tie som synteticke lano vzdy dokupoval.
Odpovědět