Dálkoměr

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
Odpovědět
pavels
Častý návštěvník

Dálkoměr

Příspěvek od pavels »

Přemýšlím o koupi dálkoměru, ale nevím který vybrat. Cena do 5tis. a měření do 500m. Poraďte....
lovec
Zkušený diskutér

Re: Dálkoměr

Příspěvek od lovec »

Delta Titanium RF 1200.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
pavels
Častý návštěvník

Příspěvek od pavels »

co třeba tento? Nikon Prostaff 1000
Rudlafík
Nový návštěvník

Příspěvek od Rudlafík »

Ahoj,

Přidám se do diskuze. Chci se zeptat máte někdo zkušenost s Vortex Razor HD 4000? Je tam docela velká rezerva takže na krátké vzdálenosti to bude snad v cajku. A dělší vzdálenosti tak na tu turistiku. Nebo střelbu LR.
Dagga Boy
Častý návštěvník

Příspěvek od Dagga Boy »

Zdravím členy fóra,
a chci se zeptat jaké jsou vaše zkušenosti s "jednoúčelovými" dálkoměry. Už nějakou dobu uvažuju o pořízení, ale bez praktických informací není rozhodování úplně jednoduché. Při lovu i na střelnici používám klasickou optiku a nechci to měnit, tudíž kombinované přístroje nepřichází v úvahu. Primárně mi jde o ověření vzdálenosti v polích a v noci. Takže bych si pravděpodobně vystačil se zcela základním přístrojem, který bude "pouze" měřit vzdálenost s dostatečnou přesností. Nicméně spíš uvažuju nad dálkoměrem, který má balistický kalkulátor. To především kvůli tréninku na delší vzdálenosti na střelnici a možnosti více profilů pro různé ráže. Celkem se mi líbí Leica Rangemaster CRF Pro. Máte někdo zkušenost? Popřípadě, máte doporučení na stroj na podobné úrovni? Nebo je to zbytečná investice a bude stačit něco jednoduššího?

Předem díky za případné odpovědi.

J
haluziak
Pravidelný diskutér

Příspěvek od haluziak »

Stejně všude se sebou taháš telefon a v telefonu můžeš mít appku za pár korun.

Jinak většina dálkoměrů má dost mizerný objektiv, takže na měření v noci zapomeň.

Mám levný "golfový" dálkoměr z LIDLu a funguje stejně dobře nebo lépe než nejlevnější Vortex. Do 300m na pohodu, na 500m jsme s Vortexem naměřili stejně +/-3m, Já změřil ještě strom na 1206m Vortex tam již neměřil.
Beware of old men in profession where men die young.
Dagga Boy
Častý návštěvník

Příspěvek od Dagga Boy »

@ haluziak:

Telefon používám, ale je to značně nepraktické. Zvlášť, když to člověk potřebuje rychle. V noci je to ještě větší problém. Ale je pravda, že vzdálenosti odhaduju na mapách. Aplikaci nemám...

J
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Na poľovačku nosím už len termokameru s laserom. Klasický diaľkomer, Leica 2800.com používam na športovú streľbu.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
haluziak
Pravidelný diskutér

Příspěvek od haluziak »

Myslel jsem že je zbytečné doplácet za balistické počítadlo v dálkoměru. Osobně, řekni si jaký máš rozpočet a podle toho vyber něco se slušnou šířkou paprsku a světelností optiky.

Aby to nevyznělo špatně dálkoměř jako takový považuji za nutnou výbavu, jen jeho pumpování dalšími vymoženostmi mi přijdou zbytečný.
Beware of old men in profession where men die young.
Odpovědět