Zaujal mě model SH-4J 6-24x50 GEN2 FFP VHR MIL. Klikání v 1/10MRAD a 34mm tubus.
Díky za poznatky

Koukal jsem ještě na Vector Optics Tauron 6-24x50 HD MIL FFP. Nechci právě větší objektiv jak 50mm a zároveň by jsem chtěl tubus 34mm. Ten Arken vychazí momentálně na nějakých 11tis. Tak hledám něco v této cenové relaci.dreamer4u píše: ↑pát 03.7.2026, 10:14 Áno myslel som Vortex ale do úvahy idú aj iné možnosti. Ešte by som sa skúsil pozrieť na ELEMENT a tak sa my zdá, že aj Meopta dáva na drahšie optiky 30 ročnú záruku. Z tých lacnejších skús popozerať Discovery optic, Vector optic poprípade Delta. Osobnú skúsenosť však mám s Vortexom ešte niekoľko rokov dozadu, kefy reklamáciu vyriešil výmenou za nový kus a neriešil ani bloček poprípade skadiaľ ho mám. Proste klobúk dole.
Příspěvek od Choochoo007 »
Díky za tip. Koukal jsem na ten model PRS 4-20x52 a nevypadá vůbec zle. Můj cíl je střelba max do 400m. Resp alespoň se o to pokusitChoochoo007 píše: ↑čtv 09.7.2026, 11:59 Ono to DNT je ve vysledku stejne jako Arken 7-35x56, drobne zmeny, kriz, tocitka, ale jinak to same. Cena ale pres 20. Ale ten Discovery o kterem jsme drive spolu take diskutovali, me prijemne prekvapil. Kdyz porovnam s kolegovym Vectorem za 5,5 na malorajde, tak Discovery PRS 5-25x56 je nekolik trid jinde a pritom stal o 2,5tacu vice. Sice trochu vetsi, ale za me opticky pecka za ty penize. Zpracovani vyborne za ty penize, proto jiz jen cekam na XED 6-36x56 GEN II. Cinan mi psal, ze snad letos bude, uz se na veletrhu objevili prototypy. Za sebe bych se tedy nebal a zkusil treba https://discoveryopt.com/collections/ed ... n2-4-20x52 Da se v klidu sehnat i 10% sleva, takze za 6,5 za me bomba. Delaji i celkem slusne montaze s vysokopevnostniho leteckeho hliniku. Discovery usel celkem slusnou cestu za par let. Jestli si dobre pamatuji, tak jako Arken a DNT u řady Discovery ED výrobce uvádí japonské ED sklo HOYA. Osobne se mi zda cinan ve stredove ostrosti lepsi jak moje Meopta ZD, ale kazdy mame jine OK, svetelna propustnost za sera o trochu horsi. Za me za ty penize bezkonkurecni
Příspěvek od Choochoo007 »