Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Lovu zdar!!! Tak já se taky přidám. jelikož jsem po nehodě tak táta chtěl abych se odreagoval a tak jsme včera jeli na chvíli do revíru,čekal jsem na kazatelně , kde byl asi před týdnem uloven lončák(prý přišlo víc kusů). Kolem půl osmé jsem slyšel ?ustění listí a k hromadě se Blížili dva divočáci, byli zhruba stejně velcí - selata,když jedno z nich vystoupilo ze stínu padla rána a sele zůstalo v ohni. Sotva jsem opřel flintu do rohu kazatelny vidím jak přichází další, ale na spolehlivou ránu jen bachny a velké kusy, selata se pořád překrývala a pohybovala mezi stromy, takže už se nedalo. Na závěr se objevilo sele za tím zhaslým,připravuji kulobrok a najednou ho vypla?ila světla tátova auta. Nevadí, třeba někdy příště. Sele vá?ilo vyvržené 28 kg a byl to kňourek.
LukasD zh 324, 7x57R/16
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Lovu zdar!!! Tak já se taky přidám. jelikož jsem po nehodě tak táta chtěl abych se odreagoval a tak jsme včera jeli na chvíli do revíru,čekal jsem na kazatelně , kde byl asi před týdnem uloven lončák(prý přišlo víc kusů). Kolem půl osmé jsem slyšel ?ustění listí a k hromadě se Blížili dva divočáci, byli zhruba stejně velcí - selata,když jedno z nich vystoupilo ze stínu padla rána a sele zůstalo v ohni. Sotva jsem opřel flintu do rohu kazatelny vidím jak přichází další, ale na spolehlivou ránu jen bachny a velké kusy, selata se pořád překrývala a pohybovala mezi stromy, takže už se nedalo. Na závěr se objevilo sele za tím zhaslým,připravuji kulobrok a najednou ho vypla?ila světla tátova auta. Nevadí, třeba někdy příště. Sele vá?ilo vyvržené 28 kg a byl to kňourek.
LukasD zh 324, 7x57R/16
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

V?em úspěšným lovcům Lovu zdar! U nás stále stojí v okolí zhruba 150 hektarů kukuřice, takže prosezené hodiny přibývají, ale úspěch zatím žádný. :cry:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Přidám také jeden zá?itek ze sobotní naháňky na černou zvěř. Byl jsem pozván do honitby, kde o černou není nouze.Jako sdružení mají letos uloveno 50 kusů černé(včetně sobotní naháňky). Byl jsem určen do řady, která ?la takzvaně na zadáka. Stáli jsme v hraně lesa, pod hlavní silnicí a před námi asi 300 metrů strniště zapadlé sněhem. Chlapi tvrdili, že tam už 2 roky nic nepřišlo a tak jsem si nedělal velké naděje. Přiběhlo mi asi 15 ks srnčího a pak to přišlo.Na horizontu se objevila černá koule-hned jsem věděl, že je to prase a ne zrovna nejmenší. Povolen byl lončák do váhy 60 kg. Vzal jsem kulovnici, odjistil, připravil napínáček a opřel si flintu o předem perfektně připravenou větvičku. Prase šlo lehkým krokem přímo na mně. Říkám si, to bude mít tak 80 kg-můj odhad se později potvrdil.Povodil jsem si ho v puškohledu a když bylo asi 50 metrů ode mně, rozeznával jsem i ty nejmenší detaily. Byl to krásný kňour, černý jako bota, naje?ený a ufuňený-prostě nádhera.Odložil jsem kulovnici a kňour šel pomalinku stále ke mně.když byl vedle mně, asi 10 metrů, tak se na mně podíval a pouhým okem jsem viděl jeho zbraně, zamával mi pírkem a zmizel v lese. Jak jsem pak říkal kolegům, usmál se na mně a slušně pozdravil! :lol: I když mi od Diany nebylo přáno prase ulovit, i tak jsem mněl velmi krásný zá?itek, vždy» jak často má člověk kňoura v naprostém klidu na deset metrů a vzájemně si vymnění pohledy! :wink:

ještě abych doplnil výsledek naháňky: Na výřadu bylo celkem 7 selat a 1 liška.
Bord
Pravidelný diskutér

Zá?itek

Příspěvek od Bord »

Přeji všem úspěšným lovu zdar a přidávám svůj lovecký zá?itek z páteční noci.Po 24hodině mi před posed přišli dva jezevci,užívali si na kukuřici.Okolo půl jedné se jeden postavil kolmo asi na 35m.Po ráně odběhl asi 7m od nástřelu kde zhasnul.Zůstal jsem sedět apo půl hodině se na druhém konci pole objevilo asi 12 ks černé a k jezevci přišla kmotra.Neváhal jsem ani chvíli dostal ji do kříže.Po ráně odběhla.Po obeznání nástřelu jsem zjistil že liška byla střelena přes zadní běh jezevce.Její stopní dráha byla pobarvená,pomocí mého psa jsme ji po250m dohledali.Byla střelena na měko ráží 300WM.Lesu lovu
8x57JRS,bordík
Majkl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Majkl »

Tak Vám všem úspěšným přeji lovu zdar. Já chodím čtrnáct dní každý večer. V lese mám silá? a nějakou kukuřici. Podle stop na hromadu chodí černá i vysoká. Nepravidelně, ale chodí. V pátek a v sobotu jsem seděl od 17:00 do 01:00hod. a nic. Jen srnčí. Seděl jsem na obyčejném ?ebříku zachumlaný do spacáku, jinak bych asi zmrznul.takže jsem zvědavej, jak dlouho to ještě vydržím, než nějaký ten kus černé uvidím. :D
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
cimrman
Nový návštěvník

první selátko

Příspěvek od cimrman »

V?em úspěšným Lovu zdar!Tak se mi po několika desítkách čekaných a pár prosr.... příle?itostech podařilo konečně ulovit moje první sele.Můj bratr,který už ze mě byl zoufalý mi doporučil v pátek místo,kde čuníci řádili několik dní jak černá ruka :twisted: Je to v lese kousek od krmelce,kde svojí neustálou přítomností zneklidňovali ostatní zvěř(bylo třeba do nich ??ouchnout).Na posed jsem vyrazil po 16h.Posed byl celý zasně?ený,takže jsem byl po výstupu na něj jak sněhulák.Po náročném oči??ování sebe,výstroje a výzbroje,jsem se konečně nasoukal do pytle.V tu ránu tam byl muflon,vůbec mu nevadilo moje ?trachání,chvíli se popásal a pak odešel,pak přišly ještě asi 3ks srnčího a asi muflonka,po hodince schánění portavy zalehli v mé blízkosti. Potom byl asi hodinu klid.A před 20h to začlo :shock: ,zalehlá zvěř odběhla,v lese to začlo ?ustit,kvičet,funět,dupat.Dobu koukám(hustý les) a po chvilce jsem asi 70m ode mě uviděl mezi stromy 2ks černé odhadem menší stejně veliké kolem nich žádný další kus,tak jsem myslel,že to jsou lončáci.Nechtěl jsem dlouho otálet,kdyby odešli bez rány bratr by mě už musel přerazit.Vybral jsem nejlépe postavený kus-poměřil,přeměřil odhadl komoru,napínáček a bum.Záblesk,nic nevidím trocha kvičení a pak ticho.Po asi 20minutách přemej?lení a vočumování pařezů slézám,to mi již jde na proti bratr a téměř zakopává o již zhaslé sele.Le?elo od nástřelu asi 20m-trošku zadní komora přez žebra střelivo SB 11,7SPCE.Výstřel do 3cm,takřka žádné podlitiny.Pak úlomek.Lovu zdar,domů a panáky :twisted: Vá?ilo cca 28kg. Zřejmě jsem viděl pouze okraj růdlu,protože dle zvukových projevů tam bylo černé více.Tak teď už mám klid. :D :D
M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

taky přidám včerejší zá?itek:
Včera jsme se s bratrem a kamarádem rozhodli že vyrazíme večer zkusit štěstí na sníh. Zatí mse nám moc nedařilo tak jsme doufali že bychom mohli mít štěstí. V 18:00 jsme vyrazili na boudu. Po krkolomném výstupu k boudě, mě na mě bratr syknul že prasata jsou už venku v bukovém stojáku, celej udejchanej sem položil bratrovi flintu na rameno a provedl pokus o zamíření, jenže jak jsem byl rozdejchanej tak mi to vůbec ne?lo, naštestí prasata se zvesela věnoval rytí takže nebylo ka spěchat, pak jsem se vydejchal zvovu položil bratrovi flintu na bratrovo rameno , vybral sele v klidu zamířil a BAC, po záblesku prase odběhlo tak po povinné kouřové jsme se se šli podívat na nástřel, bohužel jsme po půl hodině nic nenašli tak jsem sel po dráze střely o a asi 50 metrů od místa kde jsem střílel byla taková haluz která nebyla vidět. po podrobném zkoumání jsme našli větvičku o kterou se střela otřela a letěla někam do haleluja. Po prodistkutování situace jsem si chtěli jít sednou jinam a během telefonické kozultace s kamarádem který seděl kousek od nás koukám ja si to k nám s houštiny z vesela přichází lončáček 50-60kg. přišel k nám asi na 15m když nás natáhl a kousek odskočil. Jak se zastavil zahřmela rána z bratrovi kulovnice. Bylo vidět jak prase padlo hrozně kvičelo, Po chvilce se zvedlo a odskočilo do houštiny kde bylo sly?et jak odkazuje. Po delší kouřové pauze jsme se vydali na nástřel kde jsem našli jak prase padlo, ale ani kapku barvy. ve stopách ve kterých odcházelo nikde žádná barva. bohužel po 3 hodinách lezení po 4 a hledání alespoň trochy barvy jsme to vzdali. Dnes to jde bratr zkusit ještě jednou za světla. takže včera to byl totální den blbec
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Hynek
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hynek »

To Ondra: Nechci si hrát na nejchytři?ejšího, ale to bratrovo prase značilo zásah na trn...myslím, že ho nenajde, ale můžu se plést.
Dej vědět jak to dopadlo....
Jinak i tohle patří k myslivosti...
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

taky si myslím, ale chce si být jistý, navím přeci by tam alespoň kapička mohla být. Stříleno z 308W, střelivo SB SPCE 9,7g, vzdálenost 50m
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
petrasj
Nový návštěvník

Příspěvek od petrasj »

Včera jsem byl na čekané. Byl to nádherný večer. Nejprve sekáč )odhad na bronz) šel po moji stopě a uvelebil se pod posedem. Pak odfrknul a odešel. Viděli ho i další dva kamarádi na posedech. Pak mi vynadal srnec.
když jsem to chtěl zabalit tak se vylomila ba?ka s dvěma selaty. ale již pěkně odrostlýma. bohužel za?el měsíc a já viděl jen hroudy. přišli mi asi 8 metrů a já v puškohledu viděl ho.... Poprvé jsem zalitoval, že jsem odmítnul variabl, protože v 7x50 jsem v té tmě nepoznal kde má hlavu a kde zadek. zkoušel jsem frkat, ale drželi se při sobě jak přibití a brali kukuřici. Tak jsem to raději vzdal a tuknul jsem pažbou a to je konečně zvedlo. takže někdy jindy. Jura
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Sobota 17,11,2007: Naháňka u sousedů, celkem rozpačitý začátek vzhledem k nové organizaci lečí. Já samozřejmě se psem chodím v lečích. Celkem 9 kusů, max. 40kg.. Jinak jsme našli letošní selata o hmotnosti tak max. 5kg. Já bez rány, psova první letošní společná akce a celkem dobrý.

Neděle 18,11,2007: Čekaná , bachyňka 25kg, 18,00hod., 65m, 300WM 200grejnů Accub., v ohni. Rychlá, krátká akce.

Středa 21,11,2007 v 10,00hod. dopoledne. Jdu pro krmení - něco hodit bažantům do zásypu a pes začíná najednou hlásit. Přicházím blí? a vidím, že pod šípkem zastěkává sele - tak do 20ti kg. Sele mě zjistilo a vyra?í pryč. Braka je po pár metrech drží a znova staví. bohužel to není bulík a tak je z toho jenom kolotoč a střílet se nedá.Ře?ím to klasicky. Jak jsem se ke kusu sklonil, tak cítím z jeho předku divný smrad. To mě zaráží, ale začínám vyvrhovat. Při vývrhu vytahuji plíce na jejich úpravé polovině vidím krevní sra?eninu o velikosti cca malé krabičky sirek. Ve sra?enině jsou dobře rozli?itelné čtyři otvory. Tak si říkám - zase se vyznamenal nějakej " zkurvenej brokař". Makám po hrudníku - zevnitř- a nacházím u páteře zlomené žebro. prohlížím ?káru a vidím, že sele dostalo zásah kuličkou z levé strany z hora, ?ikmo skrz krkovici na pravo , prochází pleckem a nad pravým loktem vy?la ven- klasický, ale úplně zalepený vystřel o velikosti kovové dvacetikoruny. Střepiny pronikly do plic. Střelný kanál je zčenalý, plný odumírající tkáně, ale bez hnisavého výpotku. Mízní uzliny zduřelé a klouby jsou plné výpotku - horečka + zánět.
Jinak trávník a střeva jsou samozřejmě prázdná. Sanační akce , která proběhla díky psovi.

P.S. Černá zvěř, nebo i prase, nemají složený žaludek a tak se u nich nedá prostřelit "bachor". Bachor má např. pouze zvěř: jelení, dančí, srnčí, mufloní, sičí.
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

lov jezevce

Příspěvek od SEDM »

To Bord: Pokud střílí? jeyevce v době kdz to yákon yakayuje, tak se tím alespoň nechlub. Hodinu po západu slunce lze lovit pouze lišku a prase. Jezevec je tedy v noci zapovězen. S pozdravem M. :cry:
Bord
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Bord »

:(
Naposledy upravil(a) Bord dne sob 19.1.2008, 19:16, celkem upraveno 1 x.
8x57JRS,bordík
Bord
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Bord »

Díky za reakci. Byl jsem si toho vědom když jsem to psal.
8x57JRS,bordík
Odpovědět