Nejedná se pochopitelně o klasické maskáče (to by doufám nikoho nenapadlo) ale o takzvané CAMU oblečení.
Kdysi nám bylo v myslivosti vysvětlováno,že maskovací oděvy jsou pro lov nevhodné,protože ve zraku zvěře takový člověk naprosto splývá s pozadím,protože ruznobarevné flíčky zneemožnují zaostřit na obrys postavy.Ale doba jde zřejmě kupředu a mění se i myslivecký řád,jeho výklad myslivci a tím pádem i nepsaná pravidla kterými se myslivec při lovu řídí...

Na druhou stranu jsem četl článek přelo?ený z němčiny,který byl z předminulého století a odsuzuje jednoho rakouského myslivce za to,že na svou obojetnici umístil vojenský puškohled,který mu umožnuje lovit na "nemysliveckou" vzdálenost až 80m...

vždycky jsem tento trend v oblékání sledoval hlavně v USA a tak nějak jsem ho přehlí?el,protože jsem si to sám sobě vysvětlil v tom smyslu,že v USA se nejedná o myslivost ale o lov a tudí? lovci nevázaní mysliveckým řádem a tradicemi prostě můžou nosit cokoliv...
Mě osobně tento styl oblečení ani neoslovuje ani nepobuřuje,ale tak nějak nechápu,že když tu máme dobu různého zpřísňování bezpečnosi,reflexních prvků na kloboucích lovců,oran?ových vest pro honce a dalších opatření,které jsou nutné ale tak trošku obtěžují,tak proč je tu zkupina lidí,kteří se na společném lovu převléknou za "keř" nebo "suchý strom"????
Mě samotnému se tohle stalo na naháňce,kde byl muj soused takto oblečen a ještě v loveckém zápalu svévolně změnil stanoviště,aby byl ještě lépe kryt no a byla jen náhoda,že se v té leči nic neukázalo,protože do míst,kde byl tak rafinovaně ukrytý bych s klidným srdcem vystřelil...

Zajímyly by mě názory zučastněných...