Meopta 3-12x50 red point tactical prosba o radu
Meopta 3-12x50 red point tactical prosba o radu
Prosím o radu koupil jsem si puškohled Meopta 3-12x50 tactical a mám jednu obavu mám jej na na myslivost a ne na sportovní střelbu / tohle byla náhodná koupě,které jsem neodolal/ a jde mi o jedno. Lovecké provedení tohohle puškohledu má prvky pro nastavení kryty krytkami takže není risiko,že by se s nimi pohnulo U tohoto jsou seřizovací kolečka jak na vertikální tak i horizontální nekryta a bojím se že v lese nebo o hubertus si s nimi hnu a potom no nazdar. jak tomu zabránit,mám ty inbus šroubky dotáhnou na krev? díky\ za radu předtím jsem měl léta zeisse 4x32 ale oči se horší Conrad
puškohled ZD 3-12x 50 RD
Provedení které popisuje? nemám ale pokud se nepletu ,tak ty stupnice jdou vynulovat. Je třeba nastřelit kulovnici např. na sto metrů, potom povolit inbusem šroubky, bubny zvednout a proti ryskám které jsou u každého bubnu nastavit nulu a následně utáhnout. Potom máš rychlou a snadnou kontrolu nastavení puškohledu na nastřelené hodnoty. Nevím zda jsem správně pochopil o co Ti jde, takže pokud jsem mimo mísu, omlouvám se.
Nebo ještě lépe zná někdo tenhle puškohled nebo jej vlastní a byl ochoten za svla?ení hrdla poradit ? díky conrad@seznam.cz. Jsem z Prahy
Jsou dvě možnosti, jedna je že za?le? puškohled do Meopty a nechá? si předělat točítka na normální a nebo od?roubuje? pomocí těch dvou imbusů ovládací prvky včetně stupnice a nachá? si u někoho vytočit krytku, ktarou namáčknež na osazení pod stupnicí. Je tedy dost podstatné jak moc velký přesah tam nechá? protože se předpokládá že to budeš někdy sundávat. Možná ti někdo poradí ještě jinou možnost.
CZ 584.4 12/.308W
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
používám ZD 3-12x50 již dlouho a při intenzivním loveckém nasazení, a zatím se mi nestalo, že bych si neúmyslně překlikal. V každém případě je třeba si po nastřelení bubny vynulovat, tím je zajižtěno, že je každá případná změna ihned vidět. Ale znovu tvrdím, že u současných puškohledů to nehrozí, celkem používám čtyři typy bez problémů. Bubny ničím nezakrývat, ani se nesnažit o nějaké domácí úpravy, to je naprostý nesmysl . Ed má asi starý typ na mosinu, ale to je o něčem jiném
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ede, jestli jsem dobre pochopil, tak misto klasickych tocitek pod krytkou chces dat neco jako ZD??? Jestli si to nechas delat v Meopte, tak to pak ukaz a dej vedet cenu, zni to lakave. Na vyskovou korekci by to mohlo byt zajimavy, ale mam strach, aby se to nejak nezasiralo, prece jen clovek lita po lese a vsude mozne a krytka je krytka. Co to melu, nikde nemam ani smitko 

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
já mám 3-12x50 se světelným bodem už asi 2roky a vůbec žádný problém. Akorát co se může stát. Tak je nevhodně zvolená pozice na zapnutí a regulaci intenzity osvětlení červeného bodu. když se flinta nosí na levém rameni, tak se může stát, že se samovolně otočí a zapne se. už se mi tak jednou vybila baterka. Stačí jen jak člověk přijde domů, tak zkontrolovat:-)
-
- Zkušený diskutér
Přesně jak píše Figi - povolit, pak nastřelit, nastavit hlavní rysku proti nule a pak dotáhnout imbusy, před střelbou si to zkontrolovat. Já bych volil tento postup a do žádných úprav, by? u výrobce, bych se nepou?těl.
Je to bohužel daň zato že máš taktický zaměřovač, nikoliv lovecký. Výhoda je v tom, že si to může? při střelbě na různé vzdálenosti nacvakat, pokud to ovšem využije? jako třeba Figi, Andy nebo Vhool
Je to bohužel daň zato že máš taktický zaměřovač, nikoliv lovecký. Výhoda je v tom, že si to může? při střelbě na různé vzdálenosti nacvakat, pokud to ovšem využije? jako třeba Figi, Andy nebo Vhool

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
puškohled 3-12x50 ZD
Opravdu není co ře?it. puškohled mám cca. 2 roky a ještě se mi nestalo,že by se některý buben samovolně při jakékoliv manipulaci pootočil. Klikání jde celkem ztuha a tak bych veškeré úpravy a zásahy do puškohledu,respektivě bubnů neře?il. Myslím že by nastaly i problémy při případné reklamaci, tedy alespoň v případě pokud máš puškohled ještě v záruce. Tedy po nastřelení kulovnice stupnice pouze vynulovat pro rychlou kontrolu správného nastavení a už jenom lovit.
Re: Meopta 3-12x50 red point tactical prosba o radu
Tento puškohled se mě líbí ,že má ocelový tubus a je na něj chvála.Má ho také ZD 3-12x56?A v jaké ohniskové rovině mají osnovy?Kdo se moc ptá ,moc se doví.Dík.
Lovec zabíjí jednou ranou.
-
- Pravidelný diskutér
Re: Meopta 3-12x50 red point tactical prosba o radu
Má ocelový tubus a kříž je v první ohniskové rovine, ale kříž je tak jemný, že i na zvětšení 12x je jak vlásek.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor