kulovnice ZKK/Mauser 98

Vše o kulovnicích a malorážkách
Brennek
Nový návštěvník

Příspěvek od Brennek »

Mám kulovnici, která má na pouzdře závěru vyra?en údaj 1930, závěr je také podle všeho originál. Hlaveň je česká a krat?í, než 60 - svého času jsem musel ?ádat o povolení k držení zbraně kategorie B. takže zkusím změřit hlaveň a brnknu panu Řehákovi, jak je dlouhá ta pažba. ještě mne napadlo, pažbu na konci trochu zakrátit (odříznout nos předpažbí) nechat si u puškaře vyrobit kousek pažby až k ústí a dát mu to na dopasování. :) . Možná je to blbost :oops:
Pesimista se učí rusky, optimista anglicky a realista se učí střílet
Mosin
Zkušený diskutér

pažba - dopasování

Příspěvek od Mosin »

No blbost to úplně není, ale není to ono. Kamo? má ZKK, které má právě tento nos oddělen od pažby plastem (plastový prou?ek, dá se tedy oddělávat). To je dle mého názoru připraveno na celopažbu. že se to oddělá a opět přes plast se přidělá zbytek do celopažby. Plast o ?íři cca 4mm redukuje přechod a nevypadá to tak blbě, když se ti nekryjou leta dřava. Právě on měl nehodu a kulovnice se mu u ústí vydula. Byl mu zakrácen lauf a nabídnuto dodělání na celopažbu. Ale ten puškařneudělal tento úkon (oddělení kousku před plastem a přes ten plast to dopasovat) a normálně zařízl nos pažby a připasoval kousek dřeva na dřevo. Výsledek: Linii pažby pořád ru?í kousek plastu. Dále pokračuje kousek dřeva, na který je přesně dopasován další kousek dřeva a leta spolu vůbec, ale vůbec nesedí, takže je pažba jakoby tvořena ze třech bloků dřeva. No na celopažbu nic moc. Pokud bys to teda tak chtěl dělat, dal bych tam kousek toho plastu, bílého nebo černého (dle barvy dřeva), aby se nepřeru?ila neplynulost přechodu mezi rozdílnými kousky dřeva. Doufám, že to chápe? je to pro mě složité to vysvětlit, pokusím se na netu najít foto.
Mosin
Zkušený diskutér

pažby

Příspěvek od Mosin »

Na této adrese jsou ty pažby:

http://www.rehak-lov.com/img_d/pazb.jpg

No a tady je ukázka toho dřeva na dřevo přes plast

http://images.gunsamerica.com/upload/976723252-1.jpg
michal
Častý návštěvník

kulovnice

Příspěvek od michal »

Mausera jsem včera přehodnotil a ozval se do Hradce.Na ZKK se jedu podívat.Pán byl moc příjemnej a slíbyl že mi pušku půjčí aby se na ni mohl podívat někdo chytrej a vystřelit si.Má na tom Meoptu 3-9x42 a vysokou montáž.Zablokované zvět?ení.Na 100 m prý střílí s optikou a na blízko přes mechanická.Myslíte že by šlo zvět?ení zprovoznit a na blízko si zmenšit?A co vysoká montáž?
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jak zablokovane zvetseni? Jako ze je puskohled rozbity? :roll: Tak do toho bych nesel. Buh vi co se jeste pokazi.
michal
Častý návštěvník

Příspěvek od michal »

ne prý mu to tak víc vyhovuje.Dělal mu to puškař a dá se to samozřejmě uvést do normálu.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

No jestli Michale to ZKK koupí?, tak budem mít téměř toto?nou zbraň u které se bude li?it jen ráž, která je téměř stejná. Mít ten pán tu flintu v 270W tak Možná jedu do HK já s otcem, nebo otec. Má stejně jako já pažbu Monte Carlo, která mi moc vyhovuje a má to koupené v r. 95. Já to mám koupené sice v r. 97, ale mám r.v. 95. Jinak optiku mám teda sice Meoptu , ale 6x42A. V sobotu jak budu u našich tak se ještě mrknu o kolik se li?í jeho výrobní číslo od mého.
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

270W budu Možná prodávat, nějak se mi spíš do našich podmínek hodí kulobrok. je půl roku stará.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

OndraH píše:270W budu Možná prodávat, nějak se mi spíš do našich podmínek hodí kulobrok. je půl roku stará.
A co to máš zač? A jaký kulobrok budeš chtít nebo už kulobrok máš?
michal
Častý návštěvník

zkk

Příspěvek od michal »

To Možná ano.Zřejmě tam pojedu v pátek večer a v sobotu si pojedeme vystřelit.Napí?u jak to dopadlo.
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

cz 550, 270W, střelivo používám RWS KS 9,7g, je k ní asi 85nábojů,
kukobrok bych si představoval 7x65R/12 na brokách moc neZáleží, .
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

OndraH píše:cz 550, 270W, střelivo používám RWS KS 9,7g, je k ní asi 85nábojů,
kukobrok bych si představoval 7x65R/12 na brokách moc neZáleží, .
No otec pokud by šel do té sólo kulovnice tak by asi prodával své ZH třístovkové řady, teď z hlavy nevím přesné označení. Je v perfektním stavu. Otec vystřelí za rok tak 3 rány. Je to ale 7x57R/16 a má k tomu dokoupené a dolícované trochu vevnitř chycené hlavně 16/16. Jen nevím jestli do toho opravdu půjde. Jednu dobu to chtěl vyměnit strašně moc a pak zase chvíli říkal, že už se na to Možná vykašle a dostřílí to už s tím kulobrokem.

Jinak jaké máš s tím RWS KS zkušenosti? Já je taky zvažoval, když RWS v 270W nedělá ani TIG a ani TUG, ale nakonec jsem koupil levně Hirtenbergery Nosler Partition a zatím spokojenost. A jinak myslel jsem si že tady na fóru jsem s 270W sám ale už jsme aspoň zatím dva.
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

já jsem s rws sokojenej, je pravda že do 270 není zas až takovej výběr proto jsem volil pokud něco lepšího, byl jsem úplně odrazen od střeliva SB které je ve 270 prý dost nekvalitní a koupil 100ks jedné serie. nemám moc sloveno, ale na co jsem vystřelil to padlo bez výrazného poškození, říjemný zpětný ráz, celkově je mi 270dost sympatická, flintaje koupená fungl nová a upravené puškařem ačkoli kvality výroby není špatná bylo potřeba doaldit pár věcí jako hladký chod spou?tě napínaček ulo?ení hlavně.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Já těch Hirtenbergerů koupil taky sto kousků od jedné série. A taky mi zbývá nějakých 85 kusů. :lol: A musím potvrdit velmi příjemný zpětný ráz. I Sb které jsem používal před Hirtenbergery byly příjemné na zpětný ráz, ale ty Hirtenbergery jsou ještě příjemnější a to mají Vo 890 m/s.
michal
Častý návštěvník

Příspěvek od michal »

Zdravím tak jsem v pátek opravdu byl v Hradci,pušku přivezl a dnes jsme si s kolegou byli vystřelit...Nic bych na ni neměnil-myslím že rozptyl byl jen v rukou a v dlouhé pažbě kterou si musím nechat zkrátit.Jen k tomu variablu.Je šroubkem zaaretován na zvět?ení 9x a já bych ho chtěl zprovoznit na normál.Myslíte že když potom pohnu zvět?ením(a? vědomě nebo ne) že se mi změní nástřel?Pán říká že podstřeloval.Jinak je tam vyšší montáž a můžu si vybrat jestli mířit puškohledem nebo bez.A ještě jednou k puškohledu.Je možné že kříž je složen z mosazných drátků?(Meopta 3-9x42)
Odpovědět