Myslivecké zážitky
Aldaku Lovu zdar. Nebyl ten jelen uloven na Oderském vrchu. Mel jsem možnost letos a 14 dní ulovit taktéž jelena na lesní správě Libavá. S doprovodem jsem byl každou vycházku mezi dobrými jeleny, až asi 10 vycházka se vydařila k oboustrané spokojenosti, kdy jsem slovil jelena okolo 186 bodu nepravidelného korunového desateráka 12 plus. neumím ještě vložit fotky, tak někdy příště, nebo dej odkaz na někho, kdo by mi je tam pomohl vložit.
-
- Častý návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
jelen Libava
Ahoj zdravím
To VJM. Ano bylo to tam na Oderském vrchu.S fotkama sem se taky trochu trápil.
Kdyby ti to ne?lo tak se ozvi přes SZ.
To VJM. Ano bylo to tam na Oderském vrchu.S fotkama sem se taky trochu trápil.

Kdyby ti to ne?lo tak se ozvi přes SZ.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
V pátek 21.12 se na mě po dlouhé době Diana usmála. Po čtyřdením utrpení zápočtového týdne ve ?kole a shánění dárků jsem se konečně dostal do lesa s pocitem, že si konečně odpočnu a pořádně promrznu. Na kazatelnu jsem dorazil asi kolem 17:30, zabalil se do spacáku, otevřel okýnko, abych alespoň něco malinko slyšel. Mráz ?típal do obličeje už několikátý den je tu veliká jinovatka, teplota klesá i k -10C. Po hodině sezení mě vyru?í kus srnčího přicházející ke vnadi?ti. Není to nijak velký kus. Po chvilce míří ke krmelci na granule. Po cestě se přibli?uje hopkající zajíček. Je to pěkný macek.
.
Blí?í se se 19hodina. Ke vnadi?ti přichází srna se srnčetem, pokojně vybírají zbytky kukuřičného zrna. Najednou začinají jisti a otáčet svoji pozornost k lesu, sly?ím zalámání, potom další. Srnčí se dává na útěk v tom ve vysoké trávě a bordelu vidím první černý stín, který se sune na vnadi?ti, betu do rukou dalekohled, na cestu vyrážejí tři kusy černé zvěře stejné velikosti, nabírají vítr a jistí, po chvíli se vynořují další dva větší kusy a bachyně. V lese sly?ím další kus černé, obchází kraj lesa. Poté se vynořuje asi 20m od kazatelny, značně silný kňour. Jistí. Selata mezitím hodují na silá?i a ostatní dva kusy hledají něco ve zrmzlé zemi. Rozhoduji se, že budu střílet, pouštím dalekohled, beru flintu, v tom sly?ím silné zafunění kňoura a rodinka se stěhuje do buřeně, říkám si Tomáši zase jsi to pohnojil.Po chvilce opět v?icky cestují na mýtinu posetou krmením, ovšem o trošku dál, flintu už mám nachystanou, jakmile se přední sele oddělilo od ostatní zvěře střílím.
Sele zůstavá v ohni a zanaříká. Ostatní zvěř mizí. Po chvilce dané k důstojnému zhasnutí zvěře se vydávám na nástřel.
Nacházím sele-bachyňku, po vyvržení 31kg. Střela vzala spodní okraj páteře. ráže 8x57JS, střela SB-SPCE vzdálenost 87kroků.

více obrázků http://album.volny.cz/myslivec/browse.p ... wse_page=0

Blí?í se se 19hodina. Ke vnadi?ti přichází srna se srnčetem, pokojně vybírají zbytky kukuřičného zrna. Najednou začinají jisti a otáčet svoji pozornost k lesu, sly?ím zalámání, potom další. Srnčí se dává na útěk v tom ve vysoké trávě a bordelu vidím první černý stín, který se sune na vnadi?ti, betu do rukou dalekohled, na cestu vyrážejí tři kusy černé zvěře stejné velikosti, nabírají vítr a jistí, po chvíli se vynořují další dva větší kusy a bachyně. V lese sly?ím další kus černé, obchází kraj lesa. Poté se vynořuje asi 20m od kazatelny, značně silný kňour. Jistí. Selata mezitím hodují na silá?i a ostatní dva kusy hledají něco ve zrmzlé zemi. Rozhoduji se, že budu střílet, pouštím dalekohled, beru flintu, v tom sly?ím silné zafunění kňoura a rodinka se stěhuje do buřeně, říkám si Tomáši zase jsi to pohnojil.Po chvilce opět v?icky cestují na mýtinu posetou krmením, ovšem o trošku dál, flintu už mám nachystanou, jakmile se přední sele oddělilo od ostatní zvěře střílím.
Sele zůstavá v ohni a zanaříká. Ostatní zvěř mizí. Po chvilce dané k důstojnému zhasnutí zvěře se vydávám na nástřel.
Nacházím sele-bachyňku, po vyvržení 31kg. Střela vzala spodní okraj páteře. ráže 8x57JS, střela SB-SPCE vzdálenost 87kroků.

více obrázků http://album.volny.cz/myslivec/browse.p ... wse_page=0
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
-
- Pravidelný diskutér
Tak dnes v noci jsme vyrazili s tátou na dvě kazatelny,kde pro?la černá, v 4.30 kolem mě pro?la tlupa, ale stále se držela v nízkých borovicích,takže jsem nic neviděl a prasata ode?la.jelikož jsem měl ještě odlovit srnče na podíl,čekali jsme do rozednění,kolem sedmé přišlo sedm kusů srnčí. Vybral jsem srnče s bílým flekem u hřbetu.když se asi na 60m natočilo bokem zazněl výstřel , srnče značilo poklesnutím a ode?lo z nástřelu asi 5 metrů a složilo se u staré ol?e,tím pro mě skončil kolotoč lovu holé srnčí,který se mi zdál nekonečný.Fota v účincích
LukasD zh 324, 7x57R/16
Přidám taky zážitky které se staly během jedné zimní vycházky.?el jsem přes pole řepky se psem.Psík radostně pobíhal předemnou a najednou začal vystavovat.Přijdu blí? a leží tam zajíc přilepený k zemi ,slechy stažené dozadu ,světla vytře?těné. ?ukl jsem do něj nohou a ještě povídám"bě?".Zajíc na místě poskočil udělal otočku proti mě a v momentě jsem ho měl na noze.Začal předníma bu?it do nohy tak jak to je vidět při honcování.Máchl jsem nohou a zajíce odhodil.Byl ale jako rozzuřený pes,znovu vystartoval a zas mě fackoval koleno.Pes ho pak lapl za zadek a mr?til s ním stranou.Zajíc odhopkal asi patnáct metrů , zůstal le?et a jenom oddychoval.vše trvalo pár sekund ,ale v ten moment by se ve mě krve nedořezal.Už se ?eřilo a pomalu jsme šli domů. V tom se pes zarazil u hromady proutí.Odvolával jsem ho "ke mě, kohoutek je tam"ale ten začal běsnit odtahoval větve a dorážel.Říkám si to nebude jen tak .Chtěl jsem mu pomoct rozebrat hromadu ,ale zas nebudu mít volné ruce ke střelbě.Pes si lehl vjel pod hromadu kterou úplně nadzvedl až mu jen prut koukal,a z druhé strany vyskočila krásná kuna skalní.táhl jsem po ní zmáčknu spouš» a nic ,rána nevy?la.Už jsem ji viděl jak leží a druhou ránu jsem nebyl schopen vystřelit jak mě to rozhodilo.Doma jsem zjistil naprasklé bicí pero,zápalka byla označená, ale už to nemělo takovou sílu aby rána vy?la.Začalo shánění po puškařích kterých ještě tolik nebylo,až to skončilo v Brodu kde pero udělali nové +jedno do rezervy .Stálo to 980kč,a tu brokovnici jsem koupil za 200.
Přidám taky zážitky které se staly během jedné zimní vycházky.?el jsem přes pole řepky se psem.Psík radostně pobíhal předemnou a najednou začal vystavovat.Přijdu blí? a leží tam zajíc přilepený k zemi ,slechy stažené dozadu ,světla vytře?těné. ?ukl jsem do něj nohou a ještě povídám"bě?".Zajíc na místě poskočil udělal otočku proti mě a v momentě jsem ho měl na noze.Začal předníma bu?it do nohy tak jak to je vidět při honcování.Máchl jsem nohou a zajíce odhodil.Byl ale jako rozzuřený pes,znovu vystartoval a zas mě fackoval koleno.Pes ho pak lapl za zadek a mr?til s ním stranou.Zajíc odhopkal asi patnáct metrů , zůstal le?et a jenom oddychoval.vše trvalo pár sekund ,ale v ten moment by se ve mě krve nedořezal.Už se ?eřilo a pomalu jsme šli domů. V tom se pes zarazil u hromady proutí.Odvolával jsem ho "ke mě, kohoutek je tam"ale ten začal běsnit odtahoval větve a dorážel.Říkám si to nebude jen tak .Chtěl jsem mu pomoct rozebrat hromadu ,ale zas nebudu mít volné ruce ke střelbě.Pes si lehl vjel pod hromadu kterou úplně nadzvedl až mu jen prut koukal,a z druhé strany vyskočila krásná kuna skalní.táhl jsem po ní zmáčknu spouš» a nic ,rána nevy?la.Už jsem ji viděl jak leží a druhou ránu jsem nebyl schopen vystřelit jak mě to rozhodilo.Doma jsem zjistil naprasklé bicí pero,zápalka byla označená, ale už to nemělo takovou sílu aby rána vy?la.Začalo shánění po puškařích kterých ještě tolik nebylo,až to skončilo v Brodu kde pero udělali nové +jedno do rezervy .Stálo to 980kč,a tu brokovnici jsem koupil za 200.
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se včera konečně dočkal po roce dalšího prasete. Po výměně kulovnice mě provázela dost smůla která už byla napoVáženou 3 minuté kusy srnčí zvěře a jeden kus černé v jednom měsíci ve mě nahlodávali myšlenku správné volby zbraně,optiky nábojů apod. Včera po hodině sezení mě přišel rudl 15 ks černé. Po krátkém přebírání jsem vybral sele asi na 70m zámířil na komoru a stikl spou?t. Po ráně zůstalo prase le?et bez jakéhokoli odkazování. Prostě jak kdybych ho vytáhl ze zásuvky. Po povinné kouřové jsem šel se silnou nejistotou umístění zásahu se podívat. všude kolem plno barvy seč na praseti ani známky vstřelu nebo výstřelu. Teprve po podrobné hledání jsem nalezl vstřel i výstřel stejné velikosti. Po vývrhu jsem jsem se díval na vstřel i výstřel zevnitř. Střela na obou stranách chytla žebro bylo roztří?těno o velikosti 10kč mince. žádné známky podlití. bohužel jsem nemohl provést fotodokumentaci jelikož jsem zapoměl fotoaparát doma
Stříleno na vzdálenost 70m ráže 7mm Rem Magnum, střela Hornady Interbond 154Grs

Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
V úterý ráno jsme u nás ve sdružení dělali po x letech odchyt zajíců. počasí nám vyšlo, jen nám ráno jednu stranu naháňky prolítali místní psi, takže jsme nemněli příliš mnoho naděje na úspěch.Já le?el na sítích.V první části jsme chytili 13 zajíců a po otočení dalších 22.Nebojím se říci, podle toho co jsem viděl, že nám 4/5 zajíců utekli.I přes to zavládla v našich řadách spokojenost.
Odpoledne jsem zajel do lesa, obejít si krmeli?tě, zda je nenavštívila černá.Na jednom místě byli 4 ks a tak byl plán jasný.Večer ve o půl šesté jsem zasedl na ?ebřík a uvelebil se. Netrvalo snad ani 20 min. a sly?ím jak něco běží za náhonem v lese ke mně. Říkám si-srnčí.Ale omyl! Prase si rochlo a mněl jsem jasno. Přčipravil jsem se ke střelbě a čekal.Během pár vteřin přesadilo náhon a šlo ke kupě. Viděl jsem, že to je malé prase-cca 50 kg a tak jsem neváhal a čekal na správný okamžik. Prase mi však nedávalo šanci a bylo stále v pohybu a na ostro proti mně. přišlo na kupu a já čekal, že začne hodovat.Omyl, místo toho jen přeběhlo a šlo přímo ke mně.Pod posedem u mých stop se zastavilo a jistilo. Stopa ještě nebyla vychladlá a tak bylo prase zrazené.Začalo odbíhat a já se jen modlil aby zastavilo.To udělalo-třeskl výstřel a jen jsem slyšel, jak odbíhá. Tu?il jsem, že to není dobré. Přijel kamarád a šli jsme na nástřel.Ani kapka barvy mně utvrzovala, že jsem minul. Vzali jsme proto psa a šli po stopě.bohužel neúspěšně. Pravděpodobně jsem ho podstřelil, protože na onom místě je velmi vysoký ?ebřík a já střílel na cca 20 metrů. takže zavládlo zklamání. Je to letos už druhé prase, které jsem chybil a proto zůstávám ve své honitbě stále bez úspěchu. Co se dá dělat, nezbývá, než dále čekat a snad mi bude dopřáno. To však k myslivosti patří a já mám alespoň ten zá?itek.
Odpoledne jsem zajel do lesa, obejít si krmeli?tě, zda je nenavštívila černá.Na jednom místě byli 4 ks a tak byl plán jasný.Večer ve o půl šesté jsem zasedl na ?ebřík a uvelebil se. Netrvalo snad ani 20 min. a sly?ím jak něco běží za náhonem v lese ke mně. Říkám si-srnčí.Ale omyl! Prase si rochlo a mněl jsem jasno. Přčipravil jsem se ke střelbě a čekal.Během pár vteřin přesadilo náhon a šlo ke kupě. Viděl jsem, že to je malé prase-cca 50 kg a tak jsem neváhal a čekal na správný okamžik. Prase mi však nedávalo šanci a bylo stále v pohybu a na ostro proti mně. přišlo na kupu a já čekal, že začne hodovat.Omyl, místo toho jen přeběhlo a šlo přímo ke mně.Pod posedem u mých stop se zastavilo a jistilo. Stopa ještě nebyla vychladlá a tak bylo prase zrazené.Začalo odbíhat a já se jen modlil aby zastavilo.To udělalo-třeskl výstřel a jen jsem slyšel, jak odbíhá. Tu?il jsem, že to není dobré. Přijel kamarád a šli jsme na nástřel.Ani kapka barvy mně utvrzovala, že jsem minul. Vzali jsme proto psa a šli po stopě.bohužel neúspěšně. Pravděpodobně jsem ho podstřelil, protože na onom místě je velmi vysoký ?ebřík a já střílel na cca 20 metrů. takže zavládlo zklamání. Je to letos už druhé prase, které jsem chybil a proto zůstávám ve své honitbě stále bez úspěchu. Co se dá dělat, nezbývá, než dále čekat a snad mi bude dopřáno. To však k myslivosti patří a já mám alespoň ten zá?itek.
11.1. 2008 jsem se zůčastnil pro mně již posledního společného lovu a to naháňky na černou zvěř. Pozvání jsem přijal velmi rád, protože se jednalo o honitbu, kde jsem studoval a tudí? jsem se tě?il na setkání se známými tvářemi. V plánu byly 2 leče, kde byla černá zvěř obeznaná. V první leči jsem byl závodčím postaven pod ohromnou houštinu na louku. Asi po 20-ti min. vidím přicházet z pravé strany tlupu černé. Část se oddělila a pokračovala do leče a jedna bychyně asi se 6-ti selaty mířila přímo ke mně. V hou?tí však bachyně zastavila a začala se otáčet zpět(byl špatný vítr), proto jsem si našel skulinku a na jedno ze selat vystřelil. Prasata se otočila a začala odbíhat. Kolega vedle mně také vystřelil a zasáhl sele na kýty. Toto sele se po předních dostalo ke mně a já ukončil jeho trápení dostřelnou ranou. Myslel jsem si, že jsem první ranou chybyl, ale omyl. když kolega vyvrhoval toto sele, mnělo 3 rány.Tudí? střílel náhodou na stejné sele jako já. když už ale sele vyvrhl a všichni mu předtím popřáli lovu zdar, ani jsem ho na tuto skutečnost neupozorňoval a přenechal jsem zásluhy jemu. takže pro mně první leč zkončila úspěchem.
Ve druhé leči mi na vysokém lese vytlačili honci lončáka, který mi šel na volném místě asi na 20 metrů-mněl max. 50 kg, ale kvůli bezpečnosti honců jsem se rozhodl na toto prase nestřílet.
Na výřadu po ukončení lovu bylo 11 prasat, z toho 7 selat, 3 lončáci a bohužel jedna bachyně.
Večer bylo bohaté občerstvení a dobrá zábava, tak jak to na těchto přátelských setkáních má býti.
Ve druhé leči mi na vysokém lese vytlačili honci lončáka, který mi šel na volném místě asi na 20 metrů-mněl max. 50 kg, ale kvůli bezpečnosti honců jsem se rozhodl na toto prase nestřílet.
Na výřadu po ukončení lovu bylo 11 prasat, z toho 7 selat, 3 lončáci a bohužel jedna bachyně.
Večer bylo bohaté občerstvení a dobrá zábava, tak jak to na těchto přátelských setkáních má býti.
tak když už jsem se dneska tak rozepsal jinde, tak to zkusím i tady.
Na jaře jsem byl požádán sousedem v revíru, jestli bych mu nedělal hospodáře, slovo dalo slovo a po plánování, nádherné srnčí říji a odlovu holé jsem si před koncem roku vyrazil na prasátka "k sousedům" (doma už jsou 3ks sloveny, tak mrknu jak to jde u nich...) V létě mi v jedné lokalitě (celá honitba má něco málo přes 2.000 ha) 2x zkřížil cestu statný kňour, tak jsem uvá?il, že by tam mohly chodit i menší kusy
a usadil se na kazatelnu na rohu lesa na návr?í mezi dvěma rozlehlými lesy. Vítr byl dost ostrý a tak jsem přemýšlel o smysluplnosti mého počínání. Asi ve 21-30 ve vzdálenosti ca. 250 m přetahovala z jednoho lesa do druhého liška, bohužel bez měsíce jen na sněhovém popra?ku to bylo pouze na pokoukání, za hodinku další kmotra bohužel ještě dál. Po další půl hodině jsem se rozhodl, že půjdu a před odchodem zkontroluju okolí. Nasadím na hraně lesa a ca. 200m od kazatelny se v koleji po nesklizené pohance sunou tři, čtyři, nakonec ?et kusů černé, vše ve velikosti ca 50 kg přímo ke mě. Po pár krocích si to ale rozmysleli a ?up zpátky do lesa, čekám dál a sly?ím, jak se krajem lesa blí?í přímo ke kazatelně najednou 30m před kazatelnou kus, rychle vkládám kulovnici do okénka v naději, že budou následovat další a zároveň obeznávám bachyni ca. 100kg, bychyně zatahuje a pokračuje až přímo pod kazatelnu
natahuje (sly?ím každý její nádech i výdech) a najednou klid. Pět minut, deset minut - to už je moc kouknu do míst kde jsem je viděl prvně a ejhle, celá tlupa, teď už ?ly dobře spočítat (28ks) mě v poklusu obchází ve vzdálenosti 300-400m a zatahuje do protějšího lesa v úrovni kazatelny
Bez prasátka, leč s úsměvem a příjemným pocitem, že bude dobrý rok 2008 balím věci, zavírám kazatelnu a frčím domů....
Na jaře jsem byl požádán sousedem v revíru, jestli bych mu nedělal hospodáře, slovo dalo slovo a po plánování, nádherné srnčí říji a odlovu holé jsem si před koncem roku vyrazil na prasátka "k sousedům" (doma už jsou 3ks sloveny, tak mrknu jak to jde u nich...) V létě mi v jedné lokalitě (celá honitba má něco málo přes 2.000 ha) 2x zkřížil cestu statný kňour, tak jsem uvá?il, že by tam mohly chodit i menší kusy

Bez prasátka, leč s úsměvem a příjemným pocitem, že bude dobrý rok 2008 balím věci, zavírám kazatelnu a frčím domů....
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Kuna lesní
Tak jen co jsem se vrátil z úspěšného lovu, se Vám musím hned pochlubit s dne?ním úlovkem. Je jím samička Kuny lesní. Chodil jsem teď tak čtrnáct dní do starých sadů na čekanou. Ty sady jsou staré zarostlé a lišky zde mají své spády. Na sněhu zde byla i spousta kuních stop, ale až do dne?níha večera jsem ani lišku a kunu neviděl. zkoušel jsem i vábit a nic. Dneska jsem se tam vydal opět. Stal jsem opřen pod starým ořechem a asi tak dvacet metrů přede mnou byl další, ale značně steřelý a důtý. Po dvaceti minutách mě na tom stromě zaujal u jedné dutiny pohyb. A ejhle, ona to na mě kouká kuna. Ani jsem se nehl. vždy po chvílích vykoukla a zase se schovala. už se začínalo stmívat a ta tma by znamela konec lovu, tak jsem jednou vystřelil asi tak dva metry pod otvor, kde se mi kuna objevovala, abych se ji tím pokusil vyhnat ven. To se i povedlo a chviličku po ráně vyjela jako blesk, až mě to překvapilo. Měl jsem jen jeden náboj v komoře. Rána se mi však povedla a kuna dopadla na zem už zhaslá. Radost z pěkného zážitku a loveckého úspěchu jsem měl o to větší, že je to moje první kuna a k tomu ještě lesačka. Hned zítra poputuje k preparátorovi.
http://album.volny.cz/dominicek42/brows ... wse_page=0
http://album.volny.cz/dominicek42/brows ... wse_page=0
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
takže sděluji podrobnosti lovu jelena u LS Libavá(fotky jsou uloženy v loveckých trofejích). Na tohoto jelena jsem s doprovodem (Ing. Libor Janásek) přišli pouze náhodou, ale od začátku. V 5.30 vyrážíme do lesa, a asi po20 minutách zastavuje v úseku, kterému se říka Smrčiny. Jeleni troubili okolo nás, ale vzhledem k dosti velké tmě jsme ještě nic neviděli, takže jsme jen čekali na trochu světla. Po 20 minutách se ozývá jlen, pdle hlasu starší kus od zvěřního políčka a my vyrážíme za ním. Na políčku jelen ve vzdálenosti cc 150m, ale v šeru nelze rozeznat stáří ani co má na hlavě. mezi námi a jelen asi 30 prasat. Začíná se rozednívat a jelen se začína přibli?ovat, takže čekáme zda příjde blí? nebo zatáhne do ploch. V jednom momentě se ám zdá, že jelen jde přími k nám, ale v tom momentě nám z pravé strany vylézá asi 100 kg kňour a jelena zrazuje. Jelen nám zaháhl do ploch, zak?e s Liborem jdem za nám po šouláku. Jsme v místě, kde nám neustále troubí 5 -7 jelenů z různých stran. V 6.30 koncert ústává a je absolutní klid (dali si zřejmě přestávku přestávku). V 7.00 jsme zaslechli troubéní jelena od valu a jdem za ním. Po 15 minutách se nám podařilo našoulat na vzdálenost do 30 m 16-teráka v odhadované hodnotě okolo stříbra. Jelena necháváme zatáhnout a jdem šoulat po protipo?árním pásu. jelikož je už 7.45 a jeleni utichli začínáme se pozvolna vracet přes plochy k vozidlu, protože za hodinu by měli začít střelby(celou bou jsme v cílových plochách střelnice). Po ujítí asi 500 m jsem zahládl nepatrný pohyb napravo. dalekohled do ruky a prohlížím místo, kde jsem zaznamenal pohyb a vidím pouze vidli jeleního parohu a asi 30x 30 cm jelena v porostu. Nyná nastává bleskurychlá znaková řeč mezi mnou a Liborem. Já již sundávám pušku (308 W , náboj Sako Ham. s dutinkou 168 gr.) a Libor dává pokyn ke střelbě. Jelen na 80 - 10 m na ostro v porostu. Čekám zda se jen vytočí doprava nebo doleva a to již doprovod opakuje až střílím. Padla rána a jelen po značení odskakuje do nárostu jívy, břízy ...(d?ungle).Po chvíli vidíme jelena vycházet do protisvahu, jde již těžkým krokem a tak dávám ještě jednu ránu, pro jistotu, abychom jej nehleedali v plochách. Při příchodu k jelenovi se neprve dívámé na pravou stranu, zda tam ta vidle je. A pak už následuje předání úlomku, vyvrh a odříznutí hlavy. Mezitím Libor volá kolegům, aby přijeli traktorem na smluvené místo a jelena odvezli. Hlava na záda a 2,5 km pě?ky k autu. U auta vzhledem k tomu, že jme neměli lesnici sebou troubéní jelenu.
Aldo, jestli budeš chtít nějaké fotky z troubení, mám jich asi 50 tak se ozvi. Mám i video jelena, kterého jsme přitroubil na vzdálenost 15 m.Tak? když bude zájem za?lu na CD. Michal
Aldo, jestli budeš chtít nějaké fotky z troubení, mám jich asi 50 tak se ozvi. Mám i video jelena, kterého jsme přitroubil na vzdálenost 15 m.Tak? když bude zájem za?lu na CD. Michal