U nás dnes bída. Poprvé co střílím jsme šli bez střeleného kusu .A ani starší členové to nepamatují. Králem honu byla kra?aska , která v řepě udělala zajíce. . ps. pár bažantů se vyhnalo, ale netrefovalo se.
Ahoj. U nás se drobná neloví . Máme pouze zajíce, ale ty necháváme být. Pořádáme jen několik společných lovů na černou zvěř. Letos začneme již příští sobotu, protože máme uloveno velmi malé množství prasat (4 ) z plánovaných 23. Jinak všem, kteří loví drobnou přeji pěkný zá?itek a lovu zdar!
Pesimista se učí rusky, optimista anglicky a realista se učí střílet
Máme první ze třech honů až 11.listopadu,potom dám vědět. My na honě střílíme Tak 10-15 bažantů a 1. zajíce do tomboly no aby si každý mohl vzít aspon 1. kus.
My máme naplánovány 4 hony na drobnou, z toho se na dvou bude střílet zajíc. Na každém honě budeme střílet kolem 50 kohoutů a na zaječích, na každém ještě navíc kolem 50 zajíců. takže spokojenost. Na těch cca 25 - 30 střelců, si docela u?ijem. Dnes jsem byl zasýpat a hned u prvního zásypu pobíhalo přes 10 kohoutů a nějaká slepička. To je pak hned veseleji.
To s máte. Nás je 10 plus pár hostů takže těch 40-50 ks drobné nám bohatě stačí a člověk se pobaví. Dřív to bylo lepší. než nám postavili fabriku v zaječí komoře tak jsme stříleli přes 100 -150 zajíců.
Nazdar bazar byl jsem minulou sobotu v ?abčicích (Morava) na pozvání a něco parádního. Krásná honidba vinohrady, akácové hájky, různorodá políčka se vším možným. Stará pískovna o velikosti snad 20 hektarů zarostlá krytinou a výsledek 340 bažantí zvěře na výřadu a co uletělo to se nedalo počítat. Zdraví Milan.
Asi na té Moravě mají víc drobné. Loni jsem mluvil se známým od Brna a ten říkal že celkem ročně střílí okolo 1000 ks drobné. Tak jsem ti?e záviděl. U nás to je celkem okolo 50-60 ks.
V 70tých letech se teda i u nás prý střílelo okolo 400-600 ks v jedné leči a celkem za hon 1200-1500ks a jít na hon jen se stovkou patron bylo málo. Dnes mi to také přijde jako pohádka. 100 patron mi vystačí na celou sezónu a to ještě jsem zvaný na hony do dalšího sdružení, takže od 16.10. chodím každý týden.
Ona to bažantnice není ba?atnice ja v ?idlochovicích ale je tám opravdu správná parta která se stará a má tam proto ty nej. podminky. Co do terénu. Milan
Tak jsme včera měli první hon.Nebylo to nic slavného.se?lo se nás 11.střelců ,honec žádný. Ulovili jsme 7.kohoutů a1.zajíčka do tomboly.Byl to nejslabší hon v historii našeho sdružení.Těch zajíčků moc nemáme ale bažantů není žádný ůbytek vidět ,akorát díky teplému počasí je to rozlezlé po polích a taky se nechcou zvedat z travin dokud na něj ne?lápne?.Ale vždycky nejsou hody a tak jsme vděční i za to málo.Hlavně že jsme si dobře pochodili a všichni to přežili ve zdraví.