Střelivo Sellier - Bellot
-
- Nový návštěvník
xxx
Je to zcela nová kulovnice, tak mě napdlo, že by mohla být špatná komora. Vyzkoušim jiné střelivo a uvidíme.
308w spce 9.7
Ahoj někde jsem tady četl o této munici ,moc chvály to nebylo já osobně jsem spokojený střílím tak do 100m srnčí,černou i vysokou,je pravda že se někdy oddělí plá?? a fragmenty kule najdu pod ?károu na straně výstřelu.
No k tomu výstřelu na menší vzdálenost cca 30m se výstřel někdy nekoná na prasata mi to nevadí předá energ. ale srnčí je dost rozbité.
No k tomu výstřelu na menší vzdálenost cca 30m se výstřel někdy nekoná na prasata mi to nevadí předá energ. ale srnčí je dost rozbité.
308w sp 11,4
Mé zkušenosti že kule vždy pro?la. Kromě případů střelení lončáka na krk (zůstala vklíněná v páteři)-kulka oddělena od plá?tě. A druhý případ na 10 m jezevce přes páteř, prolítka pleckem a zůstala vyset pod ?károu (zůstala celá).
-
- Zkušený diskutér
Re: 308w sp 11,4
Kerberus píše:Mé zkušenosti že kule vždy pro?la. Kromě případů střelení lončáka na krk (zůstala vklíněná v páteři)-kulka oddělena od plá?tě. A druhý případ na 10 m jezevce přes páteř, prolítka pleckem a zůstala vyset pod ?károu (zůstala celá).

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
ještě nikdy se mi nestalo, že bych zvěř neprostřelil. Je ale pravda, že jsem viděl několik takovýchto případů, ale vždy u černé zvěře s ráží 7x57 SaB SP 9,0 g. vždy zůstala kule na druhé straně pod ?károu-jednalo se o divočáky do váhy max. 60 kg.
Ale neprostřelit jezevce na 10 m 308 Win. to je tedy něco! Asi tam v té fabrice ve Vla?imi zapomněli nasypat prach! Holt doba je zlá a musí se šetřit kde se dá!
Ale neprostřelit jezevce na 10 m 308 Win. to je tedy něco! Asi tam v té fabrice ve Vla?imi zapomněli nasypat prach! Holt doba je zlá a musí se šetřit kde se dá!

Re: 308w sp 11,4
Já mám výhrady ke střelám S&B SP 180gr., je to zastaralá střela... lepší je SPCE, když chcete používat S&B. Nedávno jsem delaboroval tyto střely S&B SP 11,7g, z nové série .308Win., které měli navá?ku prachu S 060 42gr., to je max co se vejde do nábojnice, v jiné starší sérii SP-180gr., bylo 38gr., stejného prachu...Kerberus píše:Mé zkušenosti že kule vždy pro?la. Kromě případů střelení lončáka na krk (zůstala vklíněná v páteři)-kulka oddělena od plá?tě. A druhý případ na 10 m jezevce přes páteř, prolítka pleckem a zůstala vyset pod ?károu (zůstala celá).

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Game king jsou pokud vim strely od Sierry a nemaji s ceskou vyrobou nic spolecneho.Zdenek41 píše:Tak je vidět,že jste ještě málo viděli.Už jsem to tu někde psal skoro celá krabička Game KIng.?patnej neta?nej materiál.![]()
Jestli teda nedela vlasim naboje co se jsmenuji Game King
Sierra Game King (strela) je urcena pro lov na dlouhe vzdalenosti. (coz neni u nas tzv. myslivecka vzdalenost).
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já střílím od Bellotu pouze SP náboje 9gramů v ráži 7x64 a nemám nejmenší problémy s prostřelením zvěře.spíše je na výstřelové straně díra jako po zlodějích.Ale pokud střílím (jako vždy) na komoru a jde to mimo plecka tak mi to vůbec nevadí. Je ale pravda že většinou střílím do 100m maximálně do 150.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já střílím od Bellotu pouze SP náboje 9gramů v ráži 7x64 a nemám nejmenší problémy s prostřelením zvěře.spíše je na výstřelové straně díra jako po zlodějích.Ale pokud střílím (jako vždy) na komoru a jde to mimo plecka tak mi to vůbec nevadí. Je ale pravda že většinou střílím do 100m maximálně do 150.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD