Jak vyčistit kulový automat

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
pohodar
Častý návštěvník

Jak vyčistit kulový automat

Příspěvek od pohodar »

Zdravím účastníky fora,
Jak se dá správně vyčistit kulová hlaveň u automatu(zadní část je v celku-prý existuje nějaké chránitko ústí hlavně.Víte o tom někdo?
Děkuji.
P.S.používám ?nůru" ale taky potřebuji vylapovat hlaveň.
...jsem v pohodě...
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

Nevím co přesně vidí? pod pojmem "lapovat hlaveň" ale když strčí? do hlavně od ústí vytěrák z měkkého kovu nebo ocelový poplastovaný smr??ovací bu?írkou, vzadu našroubuje? kartáček a vytahnež ho hlavní k ústí, určitě nic nezkazí?.

Vytočit bronzové pouzdérko - podle vývrtu hlavně a vytěráku - a nasadit na něj O krou?ek, by určitě zvládnul nejbli??í soustru?ník, ale není to myslím úplně nutné.

http://www.sinclairintl.com/images/gold ... 3-3200.jpg
Martin
Bord
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Bord »

používám hada /?nůru/ i vytěrák.Rád bych slyšel další rady.To mosazné futýrko s O kroužkem používáš k utěsnění nábojové komory?
8x57JRS,bordík
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

Ne, ta mosazná futýrka na obrázku prodává Sinclair právě pro ochranu ústí hlavně při čištění zepředu od ústí.

Pokud máš Garanda nebo něco podobného, tak návod na čištění je třeba tady v tomhle manuálku (ale asi je to pro všechny odzadu zavřené pušky podobné):

http://www.biggerhammer.net/manuals/garand/maint.htm

v části čištění vývrtu najde? následující:

(2) Bore. To clean the bore saturate the bore brush with cleaning compound solvent (rifle bore cleaner) and -

* (a) Insert the bore brush into the chamber. Insert the cleaning rod into the bore and screw the brush onto the rod.
* (b) Pull the brush through the bore. Remove the brush and repeat the procedure as often as required to clean the bore.
* (c) Then use one cleaning patch dampened with bore cleaner in the following manner:

V krátkosti přebásněno - Tyčku vytěráku zastrč od ůstí do hlavně, pak kartáček vzadu u komory na vytěrák našroubuj, protáhni ho směrem k ústí, a tak pořád dokola :lol:

Pokud přitom budeš ústí šetřit nějakým chránítkem, tím líp
Martin
Bord
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Bord »

To WetDog4 díky.Z obrazku jsem nepoznal ?ejsou průchodný.Tak jsem si myslel-to znamená ho... vědět že se tím uzavře nábojová komora při Použití nějakého rozpou?tědla na nános tombaku v halvni.ˇMám browning bar-čistím tak jak to popisuje?,jen bez toho chránítka.
8x57JRS,bordík
pohodar
Častý návštěvník

Příspěvek od pohodar »

..je to v pohodě a díky WetDog4 -u? je to hotové. Jednoduché a funguje to .................. "a vo tom to je." Dík za toto forum
...jsem v pohodě...
Hombré
Nový návštěvník

Příspěvek od Hombré »

Zdravím.
Také používám ?ňůru a konkor, myslím že je to dostačující. :roll:
Titan6 6,5x68mag.
Petr Vysok
Častý návštěvník

Re: Jak vyčistit kulový automat

Příspěvek od Petr Vysok »

Poradíte mi někdo, jak vyčistit ZKM 617? I při otevřeném závěru v zadní poloze tam není dost prostoru pro kartáček na ráži 17, takže musím kartáčkem protahovat od ústí. Chtěl bych to teď udělat důkladně, použít odstraňovač mědi a olova a protáhnout to bronzovým kartáčkem, ale nechci poškodit ústí. Nějaké chránítko ústí není v této ráži řešením, protože by nezůstal dostatečný průměr ani na nejtenčí vytěrák (používám vzduchovkový).
Dálkoměr Zeiss 8x26, , Anschutz 64 MPR + Nikon Monarch E 6-24x50, Baikal Sporting, Titan 6 Target 7mm Rem Mag + Vortex Viper PST 6-24x50
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

Musíš použít vytěrák s měkou tyčkou, mosaz, karbon nepo potaženou plastem. Jiný řešení to nemá.
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

Já též čistím od ústí ale kartáčkem, který má štětinky plastové nebo jak to napsat nylonové....myslím že tím nic nezkazíš...ne jo..??
Odpovědět