308 Winchester
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem ze BST je B(allistic)S(ilver)T(ip)) ale vypada to, ze to je
http://www.nosler.com/index.php?p=3&bullet=1
tak s tim zkusenost zadnou nemam. ale u Noslera je dobre ze pise na jakou zver se to hodi a jake jsou min. a max. rychlosti k optimalnimu vyuziti jejich strel.
http://www.nosler.com/index.php?p=3&bullet=1
tak s tim zkusenost zadnou nemam. ale u Noslera je dobre ze pise na jakou zver se to hodi a jake jsou min. a max. rychlosti k optimalnimu vyuziti jejich strel.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Ahoj Tomáši! takže k Norma BST 9,7 g v 308 Win. : Můj velmi dobrý kamarád ze sdružení je v této ráži používá. Dokonce byl ochoten je koupit za 75 Kč/ks!!! Na černou s tím zkušenosti nejsou - tam se drží zaručené kvality v podobě Normy Vulkan 11,7 g - netřeba zkoušet něco jiného, je to precizní střelivo při Použití na černou zvěř.
K BST : Výborná střela na srnčí ( potvrzeno od několika majitelů 308 Win.), nerozbíjí, má výbornou ranivost a nejsou po ní v podstatě vůbec žádné podlitiny! To nemám jen z doslechu, protože vidím v podstatě každý jeho ulovený kus.
Při kombinaci BST-Vulcan (černá-srnčí) není při Použití továrního střeliva od Normy potřeba znovu nastřelovat- rozdíl na 100 m cca 1-2 cm na 200 cca 3-4 cm. Proto tuto kombinaci taky používá(CZ 550 FS).
Není to střelivo z nejlacinějších, ale za kvalitu se platí. takže pokud mu nebude vadit dát tyhle peníze, tak až neváhá, spousta majitelů 308 win. v mém okolí na ně přechází.Podotýkám, že je doporučuji hlavně na srnčí, na černou bych volil Vulkan, s Dančím nemám zkušenosti.
K BST : Výborná střela na srnčí ( potvrzeno od několika majitelů 308 Win.), nerozbíjí, má výbornou ranivost a nejsou po ní v podstatě vůbec žádné podlitiny! To nemám jen z doslechu, protože vidím v podstatě každý jeho ulovený kus.
Při kombinaci BST-Vulcan (černá-srnčí) není při Použití továrního střeliva od Normy potřeba znovu nastřelovat- rozdíl na 100 m cca 1-2 cm na 200 cca 3-4 cm. Proto tuto kombinaci taky používá(CZ 550 FS).
Není to střelivo z nejlacinějších, ale za kvalitu se platí. takže pokud mu nebude vadit dát tyhle peníze, tak až neváhá, spousta majitelů 308 win. v mém okolí na ně přechází.Podotýkám, že je doporučuji hlavně na srnčí, na černou bych volil Vulkan, s Dančím nemám zkušenosti.
-
- Pravidelný diskutér
Martine díky i tobě shivo. Martine myslim že Juru až moc dobře znáš tak mu to od tebe s radostí vyřídim
Já používám S&B PTS 11,7g .308W. A sem spokojenej. Přesné, černou to s přehledem prostřeluje i tě??í kusy. Zvěř zůstává v ohni. Neni na co si stěžovat.
Vulkany sem taky střílel 11,7. Ale teď by sem chtěl vyzkoušet NORMA ORYX tak uvidim jestli to někdy klapne. Zatim mám zásoby našich. Tak zatim Zdar

Já používám S&B PTS 11,7g .308W. A sem spokojenej. Přesné, černou to s přehledem prostřeluje i tě??í kusy. Zvěř zůstává v ohni. Neni na co si stěžovat.
Vulkany sem taky střílel 11,7. Ale teď by sem chtěl vyzkoušet NORMA ORYX tak uvidim jestli to někdy klapne. Zatim mám zásoby našich. Tak zatim Zdar
Moje "nová" CZ 550 FSL střílí s Nosler Ballistic tip 168grs zatím takto
http://www.polovnictvo.com/userimages/t ... 81.130.JPG
http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... &album=850
spokojen nejsem, ale na lov je to zatím OK ( rozteč čar rastru je cca 7 mm), ta černá CZ 550 je natom lépe, ale na ni už jsem zvyklej, tohle byly první rány po tříranném nastřelení, takže to bude určitě o třetinu lepší, až si na sebe zvyknem. Dnes jsem ulovi s ráží 308W první zvěř - lišku, a v ohni, tak si snad i 308W oblíbím.
http://www.polovnictvo.com/userimages/t ... 81.130.JPG
http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... &album=850
spokojen nejsem, ale na lov je to zatím OK ( rozteč čar rastru je cca 7 mm), ta černá CZ 550 je natom lépe, ale na ni už jsem zvyklej, tohle byly první rány po tříranném nastřelení, takže to bude určitě o třetinu lepší, až si na sebe zvyknem. Dnes jsem ulovi s ráží 308W první zvěř - lišku, a v ohni, tak si snad i 308W oblíbím.
Naposledy upravil(a) figi dne ned 10.2.2008, 18:02, celkem upraveno 2 x.
Winchester Power point
Nemá někdo zkušenosti s náboji od Winchester Super X Power point.
Co se týká ranivosti a devastace zvěřiny. Jedná se mi hlavně o devastaci.
A případně porovnání s Super X Silvertip.
Co se týká ranivosti a devastace zvěřiny. Jedná se mi hlavně o devastaci.
A případně porovnání s Super X Silvertip.
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Vím že se jedná poměrně o "pravěk" v dne?ní době inteligentních střel ale mě napadlo že pro někoho kdo loví do vzdálenosti 150m a zejména černou na vnadi?tích by to mohla být dobrá volba. Jistě SB to láduje standardně ale mě by zajímal RN který funguje. Máte někdo zu?enost s těmito střelami? Popřípadě laboroval jste to někdo?
Hornady .308 30 CAL 180 GR RN

Hornady .308 30 CAL 180 GR RN

Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Tak jsem se rozhodl koupit kulovnici právě v této ráži.takže se chci zeptat jakou značku a typ střely používáte.Co je prostě takový nejlepší?Díky moc
Naposledy upravil(a) Petin00 dne ned 11.5.2008, 11:32, celkem upraveno 2 x.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Tak abych zase nebyl za toho spatnyho a hnusnyho.
aby ti nekdo odpovedne mohl poradit musis upresnit:
stoupani vyvrtu
jakou zver budes lovit
na jakou vzdalenost.
.308 jsi vybral dobre (dle meho soudu).
aby ti nekdo odpovedne mohl poradit musis upresnit:
stoupani vyvrtu
jakou zver budes lovit
na jakou vzdalenost.
.308 jsi vybral dobre (dle meho soudu).
No tak,abych to upřesnil.Fotřík si ted dělá ZP skupiny B a C..
A asi se chce dát na myslivce
Já ted budu za chvíli mít tu malorajdu a on říkal z čeho by střílel on?-no a tak z toho vzniklo,že si tu kulovnici neodpustí koupit
stoupání vývrtu:?????
jakou zvěř bude lovit:srnčí,černou, a prý nějakou škodnou (odborníci odpustí mé nářečí)
na jakou vzdálenost:nějaká myslivecká rána do 100m,ale dál by to chtěl taky zkusit...
Tak díky za Vaši trpělivost,ale táta mě pověřil,že prý když mám profíky na foru tak at se mu na to zeptám

A asi se chce dát na myslivce

stoupání vývrtu:?????
jakou zvěř bude lovit:srnčí,černou, a prý nějakou škodnou (odborníci odpustí mé nářečí)
na jakou vzdálenost:nějaká myslivecká rána do 100m,ale dál by to chtěl taky zkusit...
Tak díky za Vaši trpělivost,ale táta mě pověřil,že prý když mám profíky na foru tak at se mu na to zeptám

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Stoupani vyvrtu je rozhodujici jak dlouhou (tezkou) strelu vyvrtu ustabilizuje.
Predpokladam ze otec prebijet nebude a tak budete naboje kupovat. v tom ti poradi nejlepe ti co naboje kupuji. Ja tovarnu nestrilim (jen malorazku).
co se tyce prebijeni tak hodne lidi si pochvaluje Inter bondy, nekdo SST, nekdo Ballistic silver tip CT, nekdo Bergry atd atd.
Pokud budete prebijet, tak je to asi o tom to otestovat sam.
Ucinky strel na zver maji tady zmapovano vic jini.
Predpokladam ze otec prebijet nebude a tak budete naboje kupovat. v tom ti poradi nejlepe ti co naboje kupuji. Ja tovarnu nestrilim (jen malorazku).
co se tyce prebijeni tak hodne lidi si pochvaluje Inter bondy, nekdo SST, nekdo Ballistic silver tip CT, nekdo Bergry atd atd.
Pokud budete prebijet, tak je to asi o tom to otestovat sam.
Ucinky strel na zver maji tady zmapovano vic jini.
308W
V poslední době jsem střílel asi třikrát u řepky
dvakrát na lišku a jednou na sele do 20kg - pokaždé minul.
vždycky bylo v cestě pár stonků řepky.
Střílel jsem 308W 9,7SB -ty lišky cca 75-100m,sele asi 50m. Je možné,
?e to přes tu řepku uhne?
Máte s tím nějakou zkušenost.
Milan
dvakrát na lišku a jednou na sele do 20kg - pokaždé minul.
vždycky bylo v cestě pár stonků řepky.
Střílel jsem 308W 9,7SB -ty lišky cca 75-100m,sele asi 50m. Je možné,
?e to přes tu řepku uhne?
Máte s tím nějakou zkušenost.
Milan