Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Alda
Zkušený diskutér

Re: foto

Příspěvek od Alda »

Herkul píše:...na focenmí jsem měl 5 min..prosím nesoudit...
herkule, promin, ale skodne se dava posledni hryz??? :wink:

na druhou stranu - opravdu pekna snaha dat uctit ulovenou zver... a snaha se ceni!
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

asi byl na ?kolení na slovensku tam dávaj poslední hryz veškeré zvěři vypadá to nádherně taková liška nebo vlk s posledním hryzem :lol: :lol: :lol:
Herkul
Pravidelný diskutér

U? je to tu...

Příspěvek od Herkul »

No he he, já tu?il, že s tím rejpavci přijdou :lol: Ale udělal jsem alespoň radost synovcům:-) Já jím totiž posl. hryz nedal :lol: Nebo? bych to napsal i do příběhu. "Strejdooo juuu můžeme dát poslední hryz (kuci to se nedává) strejdoooo...no tak, ale rychle a přiznám se že v tom fofru kdy jsme valil na vlak, jsem na to úplně zapomenul, takže jestli Vás to všechny pohoršuje, tak já ty fotky odstraním:-) (jsem rád že jim do mordy nenacpali kus kuřete :lol: :lol: ...ale někde mám fotku bez :D
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Re: už je to tu...

Příspěvek od nimrod nimrod »

Herkul píše:No he he, já tu?il, že s tím rejpavci přijdou :lol: Ale udělal jsem alespoň radost synovcům:-) Já jím totiž posl. hryz nedal :lol: Nebo? bych to napsal i do příběhu. "Strejdooo juuu můžeme dát poslední hryz (kuci to se nedává) strejdoooo...no tak, ale rychle a přiznám se že v tom fofru kdy jsme valil na vlak, jsem na to úplně zapomenul, takže jestli Vás to všechny pohoršuje, tak já ty fotky odstraním:-) (jsem rád že jim do mordy nenacpali kus kuřete :lol: :lol: ...ale někde mám fotku bez :D
...jsou horší prohře?ky Herkule, je lepší dát poslední hryz i predátorům, než nevzdát poctu vůbec. :? Kolikrát vidím chlapy bez úlomku po ulovení škodné a mnohdy i srnčí :(

Lovu Zdar!

PS: pes je pes :wink:
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Re: už je to tu...

Příspěvek od nimrod nimrod »

Herkul píše:No he he, já tu?il, že s tím rejpavci přijdou :lol: Ale udělal jsem alespoň radost synovcům:-) Já jím totiž posl. hryz nedal :lol: Nebo? bych to napsal i do příběhu. "Strejdooo juuu můžeme dát poslední hryz (kuci to se nedává) strejdoooo...no tak, ale rychle a přiznám se že v tom fofru kdy jsme valil na vlak, jsem na to úplně zapomenul, takže jestli Vás to všechny pohoršuje, tak já ty fotky odstraním:-) (jsem rád že jim do mordy nenacpali kus kuřete :lol: :lol: ...ale někde mám fotku bez :D
...jsou horší prohře?ky Herkule, je lepší dát poslední hryz i predátorům, než nevzdát poctu vůbec. :? Kolikrát vidím chlapy bez úlomku po ulovení škodné a mnohdy i srnčí :(

Lovu Zdar!

PS: pes je pes :wink:
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

zdravím! po delší době jsem se dočkal úspěšného lovu, už 14 dní jsem chodil na divočáky, strávil jsem v lese několik nocí, ale budto mě divočáci obe?li, nebo přišli velké kusy, ve čtvrtek jsem vyrazil před desátou večer, byla dobrá viditelnost a měsíček vykukoval, usadil jsem se na kazatelně a asi za půl hodiny se ozvalo praskání větví a nalevo ode mě se z mlaziny vynořilo několik divočáků různých velikostí, byly tam bachny ale také menší kusy a ty bachny odháněly, sedm jich přeběhlo přes cestu, porovnával jsem velikosti a vybral nejmenší, byl to kňourek, zastavil se asi na 50m bokem, zamířil jsem na komoru a lončák zůstal v ohni, nejlepší práce byla ho dostat přes strouhu na cestu a po cestě ještě 100m k autu, po vyvržení měl 42 kg, foto v účincích
LukasD zh 324, 7x57R/16
Herkul
Pravidelný diskutér

Nimrod

Příspěvek od Herkul »

To nimrod:
No jenže takhle to vypadá jako bych jim to dal já, ale kdybych dal, řekl bych jsem vůl....jenže já nedal. Myslím že škodné mám naloveno přes 50ks za 5 let co myslivost dělám. takže kdybych tomu dával poslední hryz. už dávno by mě minimálně hospodář hnal (když se mu to jezdí ukazovat):-)To byl prostě for položil..kluci..rychle fo»ák....blik blik..převlíst batoh a utíkat na vlak! Pak prohlížím fotky a ejhle, já jim to nevydělal... :lol:
Tento víkend jsem jednu lišku minul. Druhou úplně (pííp), když mi ji pes vynoroval. Né vždy se daří:-).Ale i přes to všechno to byl další hezký víkend strávený v lese.
frankolin
Nový návštěvník

Příspěvek od frankolin »

Zdravím Vás pánové, tak mám také jeden pseudozá?iteček. Minulý týden jsem byl pozván mým kamarádem na týdenní lov na horách. Soustředili jsme se na černou - marně. Byly mně přiděleny 2 ?ebříky cca 200 m od sebe, i když týden přede mnou tam ulovil na kupě jeden kolega dvě selata, měl jsem ten známý vnitřní pocit, že by mohlo něco přijít a ještě o něco míň odejít :lol: :lol: :lol: .
Hned první večer jsme šli sedět - docházíme ke kupě přes řídkou smrkovou mlazinku a nestačíme se divit - od kupy odbíhá bachyně a 3 selata, zatahují do houštiny za vydatného lámání. Přesto jsme se rozhodli sedět - po desáté se náhle otáčí vítr, všechno bylo proti nám. Slézáme a přemís?ujeme se na druhý ?ebřík. Je 9 m vysoký, poctivě přikurtován k mohutnému smrku v hraně lesa. Máme před sebou krásný výhled, ač bez sněhu, viditelnost ucházející. Ticho, podél hrany zurčí horská bystřinka, prostě paráda. kámoš si zapaluje :( a kontroluje, jestli mu nechrápu. Takto se to děje mnohokrát. vždy jsem se na něho musel u?klíbnout a po?eptat - to ví?, že jo, těším se k Tobě jak malej Jarda a budu v lese chrápat. Vyspat se můžu doma. Najednou mě upoutá menší flek, pohybující od potůčku přímo k nám. ?eptám : " liška". Ten hňup vedle mě během chvilky usnul, tak jsem do něho drkl a to se nevyplatilo!! Lekl se, udělal takovej bordel, že by to otočilo i mrtvýho. liška byla v ..............Říkám:"Kamaráde, zítra mě sem hodí? a půjde? si po svých".
Jak jsem řekl, tak bylo. Druhý večer mě vysadil přímo u posedu a já ho jen tak provokuju : "Za půl hodiny leží, tak buď připravenej". Odjí?dí a něco si ?brblá pod fousy, mně je to jedno. Vylézám nahoru, dělám si pohodlí. Láduju BO 802.3 4mm broky v magnumu a přikládám jednu rychlejší včelku, kdyby se náhodou kmotra rozhodla jít na druhou stranu na louku. Sedím snad 15 min a už vídím, jak si to ke mně ma?e. Ve vzdálenosti asi 45 m se zaráží, větří, začíná hrabat jak smyslů zbavená hrabo?e. Na broky je daleko ? Napínám napínáček, pouštím červený bod a prohledávám důkladně slehlou travinu, na které liška bezstarostně my?kuje. Je v kříži. "Ne kule, broky to poberou," brumlám si mlčky, ukázováček přejí?dí na zadní spouš», mačkám........................................
Třeskla rána jak kráva, z hlavně vy?lehl ohěn a já najednou mířil směrem k obloze. Po obličeji jsem cítil teplo, utírám si xicht a je mi to jasné!!!!! Zpětný ráz (12 x 76) mně odstartoval i kuli (7x65R) a po obličeji mi valila červená. Rychle jsem se podíval na místo, kde jsem ji naposledy viděl. liška byla na nástřelu, zůstala v ohni, do prkýnka, já málem taky. Slejzám dolů, jdu se na ni podívat, odrostlé li?če nejeví žádné známky života, porovnávám, kdo víc barví, vyhrávám na plné čáře. Kabát, svetr, dalekohled - vše od červené, nevnímám bolest, ale je mi jasné, že je to na ?ití. Volám kámošovi: " Tak si pro nás přijeď, nevím kdo bude v kufru, jestli já nebo liška". když dorazil, jenom se smál. Do ?pitálu mě neodvezl, jééééééégrmajstr to zacelil a bylo dobře. Li?tičku mám v mra?áku, potvoru stáhnu a už se nemůžu dočkat, až mi bude v loveckém pokoji připomínat tu ú?asnou ránu, která mi roz?vihala z vlastní blbosti obočí s půlkou čela. Pánové , Lovu Zdar, škodné Zmar. :lol: :lol: :lol:
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Lovu zdar!
Je to tak dobře popsaný že jsem to viděl přimo před očima :lol:
Byla tou kulí chybená nebo ne?
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Lovu zdar!
Je to tak dobře popsaný že jsem to viděl přimo před očima :lol:
Byla tou kulí chybená nebo ne?
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Omlouvám se za to zdvojení :oops:
frankolin
Nový návštěvník

Příspěvek od frankolin »

Lovu dík, kulí jsem chybil a ani mě nenapadlo nástřel pořádně ohledávat. Byl jsem rád, že jsem se nesvalil z těch 9m dolů a nele?el s liškou na pravém boku. Dnes už se tomu jen směju. Něco už jsem nalovil, ale takovouhle pí....nu jsem udělal prvně (a zřejmě naposled). :oops: :oops: :oops:
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Teď Možná budu ml?it, ale domníval jsem se že při nata?eným napínáčku zadní broková spouš» nejde spustit a je tvrdá jak ?utr. Nebo to jde?..
frankolin
Nový návštěvník

Příspěvek od frankolin »

Hmmmmm, jsem si naprosto jistý, že jsem odmáčkl pouze broky, neměl jsem rukavice, čili zavadění o "kuli" vylučuji. Zitra to jdu zkusit znovu a ozvu se, teda, jestli budu ještě mezi ?ivými. Zatím lovu.
Jindřich Beran
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Jindřich Beran »

Lovu zdrar. Hezky napsaný a opravdu pěkný zá?itek... Teda nechtěl bych to zažít znova ještě jednou jako ty. Tak pokud to budeš opakovat, dej pozor... :wink:
Odpovědět