Blaser R93
-
- Pravidelný diskutér
Silene to vypada, ale podobnou koncepci jsem videl od firmy Fuchs, kde slo o dve "M98" takhle spojene, autor to zduvodnoval tim, ze se mu stalo, ze kulovym dvojakem blbe trefil neco velkeho a vztekleho, druhu ranou chybil ci blbe trefil a pak nemohl najit patrony.. Tato koncepce riziko ponekud minimalizuje..Vsichni uzivatele kulobroku vi, jak se blbe prebiji, kdyz clovek chvata, vsechno pada z rukou... a zadne nebezpeci nehrozi a pridej si k tomu naprdliho slonaklouda píše:Tohle mě celkem dostalo... dost ?ílená zbraň-jen tak pro zajímavost.
http://www.blaser.de/R-93-Duo-Hamed.750.0.html?&L=1

- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Je přece jasný že to lovec netahá na to má černocha
ale spíš než praktický význam to bude taková frajeřinka která chce vyjádřit že všechno jde.....
Ikdyž jsem na lovu v tropické zvěře nikdy nebyl hodně jsem o tom četl a sháněl jsem si různá videa. jelikož se někdy jedná o opravdu situace kdy lovec kouká zubatý do krku tak si uplně nedokážu představit pohotovou manipulaci s takovou zbraní a ještě k tomu se zřejmě jedná o složitou technickou zále?itost která by v takových podmínkách mohla být náchylná k selhání. Myslím že v tomhle je dvoják nepřekonatelný, jednoduchý rychlý a spolehlivý. Často jsem viděl jak si průvodci připravují náhradní náboje mezi prsty u ruky která drží předpažbí přebití pak bylo dílem m?iku než -hilzny vyhozeny vyhazováky nové náboječ do komor a bác, bác....
Myslím že takový lidé počítají s tím že budou muset přebíjet a budou mít na paměti kam si daly rezervní náboje.
ještě když se o tom zmiňujeme já mám přímo na hlavních kulobroku takovou kapsičku kam si náhradní patrony strkám.

Ikdyž jsem na lovu v tropické zvěře nikdy nebyl hodně jsem o tom četl a sháněl jsem si různá videa. jelikož se někdy jedná o opravdu situace kdy lovec kouká zubatý do krku tak si uplně nedokážu představit pohotovou manipulaci s takovou zbraní a ještě k tomu se zřejmě jedná o složitou technickou zále?itost která by v takových podmínkách mohla být náchylná k selhání. Myslím že v tomhle je dvoják nepřekonatelný, jednoduchý rychlý a spolehlivý. Často jsem viděl jak si průvodci připravují náhradní náboje mezi prsty u ruky která drží předpažbí přebití pak bylo dílem m?iku než -hilzny vyhozeny vyhazováky nové náboječ do komor a bác, bác....
Myslím že takový lidé počítají s tím že budou muset přebíjet a budou mít na paměti kam si daly rezervní náboje.
ještě když se o tom zmiňujeme já mám přímo na hlavních kulobroku takovou kapsičku kam si náhradní patrony strkám.
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
-
- Pravidelný diskutér
jakub203
Ja to cetl nekde v nejake enciklopedii zbrani. Je jiste ze dvojak nebo kozel je na dve rany rychlejsi, ale 3 vysypu rychleji z opakovacky..
Ad kapsicky a podobne ufigle:
ja jsem si schopnej prohodit kuli brokovym laufem
a manipulace po tme...ale to je jiny problem. Ovladani opakovaky je takove intuitivnejsi, pokud funguje bez problemu.
Kouknu se doma co to bylo za knizku a dyztak to sem v pondeli pro zajimavost hodim.
Ja to cetl nekde v nejake enciklopedii zbrani. Je jiste ze dvojak nebo kozel je na dve rany rychlejsi, ale 3 vysypu rychleji z opakovacky..
Ad kapsicky a podobne ufigle:
ja jsem si schopnej prohodit kuli brokovym laufem

Kouknu se doma co to bylo za knizku a dyztak to sem v pondeli pro zajimavost hodim.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Jo opakovacka ma vyhodu vetsi kapacity. Problem je, ze kulovy dvojak je jistota. A to na big five je to co se pocita. Ano patrony se drzi mezi prsty. Strili se to ani ne 100m. Takze je opravdu hodne malo casu. V podstate se jedna o nacviceni ev. uhybneho manevru a nabiti dalsich 2 naboju. Malokdo chce riskovat ze se mu sekne naboj v klikovce, kdyz mu na nosorozce nesedne prvni rana.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Zkušený diskutér
Je potřeba si uvědomit, že při lovu" normálních" antilop je skutečně relativně bezpečno(hlavně v přehledné savaně) a tak v oblastech, kde není slon, nosoro?ec, hroch, bulov, lev a nehrozí nebezpečí od postřelených menších koček - levhart, gepard, někteří přuvodci nenosí svoji pušku-teda když se přesvědčí, že to střelcovi jde .
U velké pětky má průvodce zbraň vždy, někdy nese černoch ještě další zálo?ní, v podstatě střílí zároveň s druhou hostovou ránou, nebo vždycky v okamžiku, kdy má pocit, že je potřeba zasáhnout z hlediska bezpečnosti a nakonec i lov. úspěchu (vyhnout se nejistému a nebezpečnému dosledu v husté bu?i). Jinak k lovu patří ze strany průvodce automatická diskrétnost, ale jak mě sám řekl. Případy, kdy je lovec v blízkosti velké zvěře, při jejím dosledu a případném útoku doslova paralyzován, nejsou vyjímkou. Proto průvodce střílí a lovec si historku pak dotvoří po svém.
U velké pětky má průvodce zbraň vždy, někdy nese černoch ještě další zálo?ní, v podstatě střílí zároveň s druhou hostovou ránou, nebo vždycky v okamžiku, kdy má pocit, že je potřeba zasáhnout z hlediska bezpečnosti a nakonec i lov. úspěchu (vyhnout se nejistému a nebezpečnému dosledu v husté bu?i). Jinak k lovu patří ze strany průvodce automatická diskrétnost, ale jak mě sám řekl. Případy, kdy je lovec v blízkosti velké zvěře, při jejím dosledu a případném útoku doslova paralyzován, nejsou vyjímkou. Proto průvodce střílí a lovec si historku pak dotvoří po svém.
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
je to OT ale zde link na zmiňovaný kulový dvoják na platformě opakovačky M98.....
http://www.jagdwaffe.com/english/index_e.html
http://www.jagdwaffe.com/english/index_e.html
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
...mě se taky líbí Hummer, jednoducho nemam odvahu si ho kupitlovec píše:Akokolvek sa mi strasne paci Blaser R93 Professional,alebo Professional Camo,jednoducho nemam odvahu si to kupit.......a to som chcel len .300WM

Nech ti ta spokojnost vydrzi dlhsie ako tomu Frantikovi,co podobne ospevoval svoju novu R93 na jednom nemeckom fore....a zrazu urobil zaver HOP a mily Frantik skoro dosiel o pravu ruku a k tomu bonus tazsie zranenie pravej casti tvare.A to mal len smiesnu 7x64.Skusim najst link.Tusim to bolo cca. 1-1,5 roka dozadu,jeden z tych poslednejsich pripadov,ktore sa uz "nemali" stat. 

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
hm a nebyl to jediny pripad. 
tatinek systemu (strosser, myslim se jmenuje) od Blasera odesel a udelal novou flintu, s obdobnym ale vylepsenym primotaznym zaverem. Loni jsem s nim na IWA mluvil, ale nakonec zbrunatnel a odesel, nebyl schopen mi odpovedet na asi dve otazky, jedine co rekl, ze tohle se stat nemuze. Kdyz jsem mu rekl, ze tohle o zaveru u Blasera tvrdil taky, tak odesel.
Letos jsem je tam vubec nevidel. Ale je mozne ze jsem je prehlidl.
Hlavne bych chtel podotknout, ZADNA SERIOVE VYRABENA ZBRAN neni dokonala a vzdy je se najdou veci ktere je potreba zlepsit. Uz jen k vuli tomu, ze je vyrabena v tolerancich.

tatinek systemu (strosser, myslim se jmenuje) od Blasera odesel a udelal novou flintu, s obdobnym ale vylepsenym primotaznym zaverem. Loni jsem s nim na IWA mluvil, ale nakonec zbrunatnel a odesel, nebyl schopen mi odpovedet na asi dve otazky, jedine co rekl, ze tohle se stat nemuze. Kdyz jsem mu rekl, ze tohle o zaveru u Blasera tvrdil taky, tak odesel.
Letos jsem je tam vubec nevidel. Ale je mozne ze jsem je prehlidl.
Hlavne bych chtel podotknout, ZADNA SERIOVE VYRABENA ZBRAN neni dokonala a vzdy je se najdou veci ktere je potreba zlepsit. Uz jen k vuli tomu, ze je vyrabena v tolerancich.
Blaser R93
Určitě je ve světě více vyrobených zbraní u kterých došlo k nehodě, taky kdyby byl Blaser R93 vyrobený v Číně, tak bych ho nekoupil
R93 je stavebnice ze které se nechá postavit lovecká i sportovní zbraň, vyrobit jinou pažbu nebo podpažbí..., ale zatím u toho loveckého modelu co mám, mi vyhovuje pažba i spouš». Nehody na zbraních vlivem neodborně laborovaných nábojů nebo nevhodné úpravy a manipulace se zbraní budou i nadále, ale konstrukce této zbraně se mi líbí a Použitému materiálu věřím.
Na podobné téma nám v České zbrojovce v Uh.Brodě předná?el Ing.Strouhal, o problému v Německu a Rakousku se zbraní CZ 527, tu?ím .223Rem., kde majitelé také přišli o oko a část obličeje... nevím zda-li to už mají uzavřené, ale podezření bylo na laboraci nábojů.. kdy kov při extrémním tlaku teče.... ZH řady 100 se taky z trhu nestáhla... u této zbraně při neuzamčeném závěru problém opravdu hrozí, protože nejsou blokované spou?tě a když se k takové zbrani přidá talentovaný střelec, který ví, že dává ránu, tak je malér hned
To lovec, nic osobního, strach nemám a vím, že pravděpodobnost úrazu je při jiných činnostech daleko vyšší 

Pokial sa pamatam,Francuz strielal fabricke strelivo-tolko na doplnenie.
K Blaseru-robili seriu testov zameranu na pouzitie nabojov,ktorych tlaky prekracovali tlaky standartne na urovni nabojov tormentacnych.Testy vraj dopadli dobre,ALE Blaser nezverejnil vysledky testov,ked tlaky prekracovali 6000 barov (niekde tu zacina tiect kov nabojnice,alebo uz tecie v zavislosti od vyrobcu)a obtekajuce plyny stlacaju klestinu a odomykaju zaver.
Ale ak uzivatel,ktoremu to prdne dostatocne preukaze ze pouzil vyhovujuce strelivo,resp. fabricke strelivo,urcite od Blasera vysudi majland.Ak to teda je nejaka utecha.
R93 je pekna,prakticka a pomerne presna seriova puska-len keby mala poriadny zaver.

K Blaseru-robili seriu testov zameranu na pouzitie nabojov,ktorych tlaky prekracovali tlaky standartne na urovni nabojov tormentacnych.Testy vraj dopadli dobre,ALE Blaser nezverejnil vysledky testov,ked tlaky prekracovali 6000 barov (niekde tu zacina tiect kov nabojnice,alebo uz tecie v zavislosti od vyrobcu)a obtekajuce plyny stlacaju klestinu a odomykaju zaver.
Ale ak uzivatel,ktoremu to prdne dostatocne preukaze ze pouzil vyhovujuce strelivo,resp. fabricke strelivo,urcite od Blasera vysudi majland.Ak to teda je nejaka utecha.

R93 je pekna,prakticka a pomerne presna seriova puska-len keby mala poriadny zaver.

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
TT3
zakladem presne, spolehlive, konzistentni strelby jsou prebijene naboje, delane tak aby vyhovovaly dane zbrani.
Mnoho lovcu/myslivcu zaclo prebijet, nebo si nechat prebijet z duvodu ceny. Posledni dobou se vedomost a znalosti strelcu vylepsily natolik, ze hledaji vhodnejsi kombinaci strely a rychlosti nez nabizi bezna seriova produkce.
zakladem presne, spolehlive, konzistentni strelby jsou prebijene naboje, delane tak aby vyhovovaly dane zbrani.
Mnoho lovcu/myslivcu zaclo prebijet, nebo si nechat prebijet z duvodu ceny. Posledni dobou se vedomost a znalosti strelcu vylepsily natolik, ze hledaji vhodnejsi kombinaci strely a rychlosti nez nabizi bezna seriova produkce.
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ale jestli tomu dobře rozumím tak u závěrů typu Mauser nebo závěrů které z jeho konstrukce vycházejí je tato pravděpodobnost minimální - mýslím tím že při chybě munice vyrazí vstříc střelcově tváři. Uzamykací ozuby se zavírají přímo do hlavně a pouzdra tedy ta pravděpodobnost je velmi malá....
Musím přiznat že ve skrytu du?e se mi ta zbraň taky moc líbí ale doufat pokaždé když mačkám spouš» že se nic nestane.....to je za ty prachy poměrně zbytečnej pocit...
Musím přiznat že ve skrytu du?e se mi ta zbraň taky moc líbí ale doufat pokaždé když mačkám spouš» že se nic nestane.....to je za ty prachy poměrně zbytečnej pocit...
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."