Černá zvěř - škody

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
vhool

Příspěvek od vhool »

takze pani kolegove ... jedna se o ciste prirodni a otevreny golfovy areal ktery si myslim zapada do krajiny velice citlive.o to vice obdivuji majitele ze je takto v klidu.na rozdil od specialnich uzavrenych hrist coz jsou fabrika na prachy a moc si s krajinou hlavu nelamou zde mi to prijde jako sikovne zkulturnena krajina....me osobne by toto v honitbe zas az tolik nevadilo ....

http://www.golf-trimany.unas.cz/

navic jestlize hriste vzniklo az po uznani honitby tak bych se ani nedivil kdyby nejaky aktivni zavistivej blb ze vsi tam po nocich zapichal do greenu kukurici..... podle stylu buchtovani by to i odpovidalo :wink:
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

vhool - nevím jak se loví na grenu. Já lovím na loukácha na polích a v lese a dostat se k nim dá. Musí se pomalu. Já mám zkušenost s tím, že když se z tlupy, třeba na zasetém, uloví jedno sele, tak černá na ta místa přestane na čas chodit.
Můj názor na lov na velké vzdálenosti v noci určitě znáš, na tom se asi nikdy neshodneme. Jinak vše dobré a LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

To patrol,vhool tady ale o střelbě na pohybující se zvěř vůbec nepsal?Kdyby jsi ho znal,tak ví?,že takto neloví!
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
vhool

Příspěvek od vhool »

to skalak: jasne ze v pohode.... je to vec nazoru .... me presvedci argumenty a moje osobni zkusenost.jeny bych dodal ze green neni pole ci louka... na poli ci na louce mas vzdy jakous takous clenitost ( poros treba jen par cm nebo drny ci jine clenitosti ale na greenu nemas vubec nic a svoji siluetu nemas sanci nijak "rozhodit" a tudiz prase zradis vizualne...co se tyka toho lovu jednoho kusu ... to predsi deklaruju od sameho zacatku diskuze....co se tyka tveho nazoru na long tak je mi znam a neberu ti ho ... muzem o tom dlouze diskutovat a asi te nepresvedcim ... ale ty mne taky ne.... zkus mi vyvratit rozumnym argumentem jedine moje tvrzeni ze se pletu v prispevku vyse :wink: ...a neboj kdyz bude diskuze ve slusne rovine tak muzem diskutovat opravdu do aleluja :wink:
vhool

Příspěvek od vhool »

to patrol: odpovim ti v klidu i kdyz evidentne nectes pozorne a nevis o cem to je lovit na vetsi vzdalenost....

1: zasadne nestrilim na zver v pohybu a to ani na par kroku
2: zasadne nestrilim na mnou neobeznanou zver
3: moje vybaveni mi dovoli zver pozorovat a precist na vzdalenost vetsi nez
je 500m a to i zhorsenych podminek
4: za uplne tmy nestrilim ... nemam nocni zamerovac ale vyuzivam nasviceni
bud od mesice nebo odrazu od mest coz pro me vybaveni je vice nez
dostacujici
5: zamysli se a popremyslej... na 300 m + zver slysi ranu az potom co kus
zalehne a kdyz uz jsi takovy znalec tak jiste vis ze zver si neda toto do
souvislosti...obracene ano,navic na ranu z teto vzdalenosti reaguje
vetsinou pouze otocenim hlavy
6: zrak cerne zvere je udajne na stejne nebo mirne horsi urovni jako u lidi...ano ale pouze za svetla ... za sera je na tom cerna o neco lepe a hlavne citlivosti na pohyb.dale i kdyz ji okamzite nezradis svym pohybem tak uz o tobe vi a tim padem je plna adrenalinu a sebemensi zmena je zradi jakoz i rana at z blizka nebo z dalky je uvede do pohybu ....

muzu pokracovat ale ted jsi na rade ty aby jsi zduvodnil tva tvrzeni ...
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Nevím proč by měl být přibitej ke stromu, podobná zařízení stavíme už několik let u nás.
obrázek jsem si půjčil od někoho z fotogalerie na fóru
Obrázek
Ne tak bytelný, ale v zásadě jde o podobné zařízení, závislé na ?ebříku a čtyřech spojených stojnách tvořící v podstavě čtverec. A z latěk podstatně menší velikosti je to pěkný přenosý pomocník
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
vhool

Příspěvek od vhool »

:wink: no tomfi ,hezky ...a ted jeste ukecat cuniky aby v miste kde je velkej pohyb lidi chodily stejnou cestou :wink: :wink: :wink:

to skalak a patrol: panove jen nevim kde jste vzali ttu jistotu ze jsem psal o strileni na 200+ za tmy?
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

no to je nepřesvědčím já jen reagoval na to,že chápu že nechce uprostřed hři?tě kazatelnu jako kráva :D .
Jináč za chvilku se asi přestěhujou na osivo :-)
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Pro lepší představu a plánování lovu dávám odkaz na leteckou mapu inkriminovaného hři?tě
http://www.mapy.cz/#x=131184416@y=135443200@z=15@mm=FP
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

patrol píše:TO vhool Toto jsi napsal: p.s.jedna se o strelbu na 300m+ a samozrejme timto nenabadam k lovu na velke vzdalenosti....podminky k takovemu lovu jsou zde jiz tisickrat prodiskutovany ....
ano presne to jsem napsal...je tam nekde o tme? :wink: ...navic podminky jsem mel na mysli vcetne vybaveni ... o longrange lovech jsem zde na foru jiz napsal opravdu mnoho.jinak pro tvoji informaci ... i ja mam naprostou vetsinu ulovku na vzdalenost 100-200m ale strelbe na velke vzdalenosti se nevyhybam a v mem pojeti pristupu k lovu ma svoje opodstatnene misto.nechci nikoho k tomu nabadat protoze to neni sranda ale kdyz to zvladnes tak to ma sve kouzlo a v neposledni rade i radu praktickych vyhod.to ze to zde presentuju tak jak to delam je vec druha .... chapu ze to v nekom muze budit dojem propagace tohoto zpusobu a take to propagace je ale ne jako prezentace nejlepsiho zpusobu lovu ale jako jeden ze zpusobu .navic asi do 100-150m zde lovi naprosta vetsina lidi a urcite kazdy vcetne tebe se jiz z myslenkou to zmacknout na dal,setkal popripade i pres kukr na necisto zkousel ...ne li i na ostro....proto o tom pisu otevrene ...co se tyka zraku cerne zvere a zvere vseobecne tak nikdo nemuze s urcitosti tvrdit jak kdo vidi ....to ze ti cerna utekla po rane nekde v okoli je jen a pouze dusledek toho ze zver byla ve stresu z nejakeho duvodu ...ktery treba souvisel s uplne necim jinym nez s lovem ....ale kdyz je zver v klidu tak nereaguje na vystrel ktery je dal jak 200m a kdyz je to navic v porostu tak muze byt duvod zrazeni take tim ze nejsou schopni urcit smer odkud to jde a jsou zmateni...porost totiz dost rozhodi akustiku a neni jednoduche urcit presne smer odkud zvuk jde ....
...jen opravdu nevim proc tam porad montujes tu NOC...
MATOUS
Častý návštěvník

Příspěvek od MATOUS »

Napište jaké škody černou zvěří jsou u vás a jak to řešíte.
vhool

Příspěvek od vhool »

patrol píše:TO vhool :Toto téma je o škodách černou zvěří, která vylézá převážně v noci a pochybuju o tom, že na zmíněném hři?ti buchtujou prasata mezi golfistama. PROTO TA NOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestli ti běžně běhaj po revíru prasata ve dne tak ti závidim
...ano toto tema je o skodach ktere zpusobila cerna zver ktera vyleza ...ale taky zaleza.mam uloveno minimalne tretinu ulovku za svetla,pri usvitu kdyz cerna zver zatahuje...a to i v revirech kde je pohyb lidi prinejmesim stejny jako na tomto hristi a mozna vyssi.jestlize chces lovit prasata za svetla a na kontaktni vzdalenost tak ti mohu dat soukrome hodiny :wink: nevim jak u vas ale unas cerna zatahuje do krytu a neni problem si ji najit a kdyz vis jak tak se k nim da dostat na metr...cerna zver totiz pri pocitu bezpeci ma v urcitou hodinu dost tvrdy spani ...nehlede na to ze toto offtopic se rozjelo az na zaklade demagogickeho tvrzeni o nocnim lovu ...jako reakce na muj prispevek o lovu na delsi vzdalenost....
Odpovědět