Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
frankolin
Nový návštěvník

Příspěvek od frankolin »

Tak jsem to zkusil "na sucho" a jde to!!!! takže příště žádné rozmý?lení a pááááác kuli. :lol:
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

Zdar stejná zále?itost se stala mě na podzim, já to odnesl 6stehy:-) Kulobroky řady 500 a 800 namají blokaci brokové spou?tě při napnutém napínáčku, to mají pouze kulobroky řady ZH. takže broky s kulobroku střílet pouze bez napínáku jinak to letí oboje
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Během tohoto týdne se k nám začali stahovat husy. Vyrážím už asi 3 dny na nádherné večerní tahy, kdy okolo mně sedá na kukuři?tě okolo 1 000-1500 hus!!! Je to skutečně nádherný zá?itek! Pokou?ím se je natočit na video, ale vzálenost, na kterou se k nim dostanu je něco okolo 200 metrů. V hejnech jsou husy polní a husy běločelé. Létají po hejnech okolo 100-250 ks v několika vlnách. Po jejich odletu na kalu?e vytvořené silnými de?ti vychutnávám i večerní tah divokých kachen, kterých tam létá okolo 50 ks. každý den se u těchto kalu?í dá spatřit okolo 50-ti volavek a mnoho jiného ptactva(čejky, káňata, krkavci). Nepamatuji za posledních 10 let, že by k nám husy takto pravidelné létali. škoda jen, že už se nesmí lovit. už se nemohu dočkat zítřka, až půjdu navečer opět vychutnávat překrásný tah divokých hus-je to skutečně konzert a nespočet hus, které o sobě neustále dávají vědět hlasitý kejháním ostatním husám, které ještě nesedli. Takový zá?itek se snad ani nedá slovy popsat, to musí člověk zažít!
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Během tohoto týdne se k nám začali stahovat husy. Vyrážím už asi 3 dny na nádherné večerní tahy, kdy okolo mně sedá na kukuři?tě okolo 1 000-1500 hus!!! Je to skutečně nádherný zá?itek! Pokou?ím se je natočit na video, ale vzálenost, na kterou se k nim dostanu je něco okolo 200 metrů. V hejnech jsou husy polní a husy běločelé. Létají po hejnech okolo 100-250 ks v několika vlnách. Po jejich odletu na kalu?e vytvořené silnými de?ti vychutnávám i večerní tah divokých kachen, kterých tam létá okolo 50 ks. každý den se u těchto kalu?í dá spatřit okolo 50-ti volavek a mnoho jiného ptactva(čejky, káňata, krkavci). Nepamatuji za posledních 10 let, že by k nám husy takto pravidelné létali. škoda jen, že už se nesmí lovit. už se nemohu dočkat zítřka, až půjdu navečer opět vychutnávat překrásný tah divokých hus-je to skutečně konzert a nespočet hus, které o sobě neustále dávají vědět hlasitý kejháním ostatním husám, které ještě nesedli. Takový zá?itek se snad ani nedá slovy popsat, to musí člověk zažít!
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

V sobotu jsem vyrazil na divočáky,jelikož sem je viděl i slyšel v týdnu myslel jsem že by mohlo něco přijít.Zhruba v půl desáté sly?ím lámání a napravo ode mně si vykračuje mladý sekáč, nechávám ho odejít a je klid,po desáté se jen takk otočím za sebe a vidím dalšího divočáka, v dalekohledu rozpoznávám selata- markazíny jak se motají kolem svojí mámy. Bachyně ještě chvíli pobyla a ode?la se selaty pomalu ke kali?ti. Chce se mi jet domů, la e sly?ím další praskot, zvuky pokračují až k cestě kde se postupně vynořilo 8 divočáků, přibli?ně stejně velkých, připravuji kulobrok, ale prasatům se něco nezdá a odchází z cesty,poslednímu z nich posazuji kříž na předek těla a pohladím napínáček, divočák zůstal v ohni. Po povinné desetiminutovce si již prohlížím bachyňku , loňské sele. foto v účincích
LukasD zh 324, 7x57R/16
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Lovu, čoveče kde jsi lovil, vždyt je už v devet v lese tma jak v prd... :lol:
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

lovím u houštiny,ale na druhé straně je kmenovina jasanů a ol?í a na zemi ?lutá stařina, v zeissu je na tom silueta pěkně vidět, stačí aby nebylo zata?eno a je to! jinak divočáci tedka chodí pravidelně,skoro při každé čekané je alespoň sly?ím, nebo přijde kňourek 50- 60 kg,mohl bych ho ulovit,ale když už chodí takhle sám...
LukasD zh 324, 7x57R/16
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Včera večer jsem se vypravil k norám ( desítky let starý komplex ve svahu, s desítkami vsuků). Na podzim jsem tady střelil velkého lišáka, sedávám nahoře nad vsukama na pařezu. V půl sedmé jsem se usadil a čekal. Po sedmé hodine vylezla z nory po pravé straně liška a pozorovala okolí. Lovit jsem jí ale nechtěl, podíval jsem se na ní dalekohledem a jednalo se jednoznačně o lišku od liščat. Někdo z vás může namítnout, že bych tím pomohl drobné zvěři atd.,ale já prostě nemám chu? lovit matku od mladejch (a? se jedná o jakoukoliv zvěř). Rad?í si zajdu za pár dní na osvědčené místo, kde se liščata objevují a dají se tam ulovit. Po cca 20 minutách se u samého vsuku objevil lišák ( nevím ale jestli vy?oup z nory, nebo přišel z pravé strany-kam jsem diky porostu už neviděl). Měl jsem brokovnici, trapovej chok a SB 12/76 s 3,5mm brokem. lišák stál na vyhrabané hlíně z nory a chystal se za tou hromadou zmizet...dál už bych ho kvuli terénu neviděl. Na 20m jsem po něm tedy střelil. Stál mírně bokem hlavou ode mě. lišák zaznačil zásah doprostřed těla a rána ho srazila z toho valu hlíny dolů. Po chvíli jsme do?el na nástřel a byl jsme nemile překvapen novým vsukem, o kterém jsem nevěděl, pod tím valem z hlíny. Polde barvy, značení a ostatních znaků, byl lišák zasa?en, ale měl ještě sílu dostat se do vsuku. Ráno jsme to tam ještě pořádně okoukli, ale je to tak. Pro příště se vrátím k patroně BUCK SHOT s 4,5mm brokem, ty se mi na lišky osvědčily mnohem více.
Včera v pravé poledne, při cestě na naše vnadiště nám přez silnici přeběhli dvě odrostlá selata, krásně tmavě hněde vybarvená...moc pěkná podívaná.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

:evil: :evil: 2x :evil: :evil:
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

V pátek vpodvečer jsem se byl se ?enou projít u nás v honitbě. Sluníčko hezky zapadalo, viděli jsme cca 20 hlavé stádo srnčí. Chvíli jsem je pozoroval, ale pak moji pozornost přitáhly divné zvuky. Kousek od mého úseku je samota - asi dva domy. Říkám si že by si tam někdo pořídil pávy? Na louce kus od domů přes ?eleznici si to asi 300 metrů od nás vykračovali dva velicí ptáci a řvali jak protr?ení. Po chvíli pozorování jsme si byli jistí - byl to pár jeřábů popelavých. Nádherná podívaná poskakovali kolem sebe a procházeli se po louce. Asi po deseti minutách jsme se rozhodli zkusit přijít blí?e. bohužel náš pohyb je zradil a tak už jsme viděli pouze jejich ladný odlet. Fotku jsem si vypůjčil někde na netu - v pátek jsem fotoaparát neměl :-(

"Obrázek"

Na závěr jsme pak pokračovali uvozovou cestou kde jsme vypla?ili straku. Přiznám se že bez ohledu na doby lovu je zneklidňuji celoročně - jinak by nám z bažantů asi už nic nezbylo. Pták je to chytrý a vyhynutí mu určitě nehrozí.

Pak jsme ještě na kraji u lesa viděli velký osamocený kus černé, ale to už bylo u sousedů takže jsme jen dokud bylo vidět sledovali jak pěkný cca 90 kilový kus přeorává louku a šli zase domů.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

I když tento můj zá?itek nesouvisí ani s čekanou a ni lovem,tak jsou to pro mě nehezké zážitky.
Na brigádě úklidu lesa jsme našli již zcela v rozkladu kus silného divočáka,který podle ohledání uhynul nepřesným zásahem na měkko (podle zlomených ?eberních kostí) a tím pádem i špatným dohledem.
Přátelé a lovci,buďtě sami na sebe tvrdí a i když není k chlubení špatně "posazená" rána,nenechte tuto postřelenou zvěř trápit jen tím,že by se vám někdo smál a vy měli ostudu,že se neumíte trefit.Je to také ?ivý tvor a má nárok na co nejohleduplnější ulovení.
V nadcházející lovecké sezóně,vám přeji jen ty nejhezčí zážitky nejen při lovu,ale i při pozorování.Přeji vám LOVU ZDAR.
A podle přilo?ených obrázků zbraní posuďte sami jaký ten divočák byl.
http://www.ukazto.com/?id=4682383&klic=vnmoa5HE
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
mrazík
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mrazík »

V soboru, jsem se šel projít s čubama po révíru obeznat srnce v místech, kde skoro nikdo nechodí. Po velmi úspěšném šoulání, viděl jsem 5 srnců, jsem pustil holky aby se proběhly. Asi po 15 minutách najednou foxlík vběhl do nory o které jsem vůbec nevěděl a hlásila lišku. Po 30 minutách jsem čubu odvolal a počkal až liška vyjde ven. Po ulovení brokem jsem byl překvapen, že se jedná o fenu, která byla ještě březí, čekal jsem, že už bude mít liščata.
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Včera navečer jsem vzal psa a dceru a jeli jsme se podívat ven. Na kazatelnu, ze které v pátek kluk ulovil loňské sele, jsme vylezli kolem 18:35 hodiny. Okolo bylo venku srnčí, tak jsme se dívali. 9 kusů z toho 4 srnci, ale vše dost daleko na obeznání. V 20:50 do mě holka strčila, že u lesa asi 200 metrů od nás jsou prasata. Takovou tlupu jsem letos ještě neviděl. 19 loňských selat, 3 bachny a letošní selata se nedala spočítat. Odhadem tak 35 kusů. Najednou za nimi vy?la liška a bachyně se na ní vydaly podívat a pěkně jí prohnaly. Myslel jsem si, že až přijdou blí?, tak zkusím ulovit lončáka, ale oni se pohybovali ve vzdálenosti kolem 150 m a byli neustále v pohybu, jak spásali trávu. Pes se docela cukal a chtěl se na ně jít podívat, tak jsem ho musel umravňovat, aby nekňučel. Ve stejné vzdálenosti nás obešli a zaběhli asi po 10 minutách do lesa. Sice na lov nedošlo, ale bylo to krásná podívaná a holka má dnes ve ?kole co vyprávět. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Jura
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura »

U? je to asi rok co jsem si v lese zhotovil kryt na pozorování zvěře.Jednoho dne když sem v něm seděl sly?ím nějaký praskot větví tak jsem se otočil a nestačil se divit těsně před můj kryt asi 2m přišel srnec ©esterák.Nemohl jsem se ani pohnout abych ho nevypla?il v klidu se popásal a ani netu?il o mé přítomnosti(škoda že jsem neměl sebou fotoaparát :( )byl to krásný zá?itek :)
Jiří Klein
Odpovědět