Čím kdo fotí ?
Super foȇk
Trochu lepší cena (10.990,-) například zde: http://www.gsmtelefony.cz/detail.php?i=2227Pecan píše:to Marek. U nás chlapík má Olympus a měl sem možnost s ním fotit a fakt dobrý! Ale za cenu toho, že musíte fotit pořád se stativem, protože takový zoom se už opravdu nedá udržet. Jinak i cena je už docela příznivá a přijde mi tento fo»ák jako takový kompromis http://www.kasa.cz/digitalni-foto/koupi ... 570-black/
Florian broková kozlice - 12/76 a CZ 550 FS 30-06 + Meopta 3-12x56 RD
						to Bendy: díky za aktualizaci. Ten fo?áček je fakt takový kompromis... nedá se od něho čekat nějaké zázraky, ale umí! ovšem nejde to srovnávat třeba s Nikonem nebo Canonem, to už je úplně o něčem jiném. Jak cenově, tak i kvalitou

Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
						CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
Já to fotím DMC LZ7 Panasonikem...žádnej zázrak,ale měl jsem štěstí na dobrej kus se solidním sklem a nepřepaluje mi bílou barvu jako většina digi fo»áků. To se pozná až když z něj vyrobíte papírovou fotku.
http://album.volny.cz/j.laser/browse.ph ... _id=103872

http://album.volny.cz/j.laser/browse.ph ... _id=103872
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
						- 
				Alda
- Zkušený diskutér
tak jsem si udelal radost a na nalehani manzelky koupil (k narozeninam   ) nikon d80. zatim jen s objektivem  AF-S 18-70mm DX. obejktiv to je spise na krajinky, nez na zver v dalce
) nikon d80. zatim jen s objektivem  AF-S 18-70mm DX. obejktiv to je spise na krajinky, nez na zver v dalce   

mate nekdo podobny fotak? jake mate objektivy? a jake jsou vase zkusenosti? diky za vase zkusenosti...

) nikon d80. zatim jen s objektivem  AF-S 18-70mm DX. obejktiv to je spise na krajinky, nez na zver v dalce
  mate nekdo podobny fotak? jake mate objektivy? a jake jsou vase zkusenosti? diky za vase zkusenosti...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
						Nikonem D-50, čím jiným   jenom mám stejný problém jako Alda, malý objektiv, takže šetřím na Tamron 300 (musím napsat Je?í?kovi
  jenom mám stejný problém jako Alda, malý objektiv, takže šetřím na Tamron 300 (musím napsat Je?í?kovi   ) V rámci možností je to nejrozumnější volba v poměru toho, co chci pro zábavu (tj. neprofesionálně) fotografovat, vzdáleností a cenou. Pro fotografování "na dostřel" tj. na 100 m by se cena výbavičky hodně oddálila mým finančním možnostem.
 ) V rámci možností je to nejrozumnější volba v poměru toho, co chci pro zábavu (tj. neprofesionálně) fotografovat, vzdáleností a cenou. Pro fotografování "na dostřel" tj. na 100 m by se cena výbavičky hodně oddálila mým finančním možnostem.

jenom mám stejný problém jako Alda, malý objektiv, takže šetřím na Tamron 300 (musím napsat Je?í?kovi
  jenom mám stejný problém jako Alda, malý objektiv, takže šetřím na Tamron 300 (musím napsat Je?í?kovi   ) V rámci možností je to nejrozumnější volba v poměru toho, co chci pro zábavu (tj. neprofesionálně) fotografovat, vzdáleností a cenou. Pro fotografování "na dostřel" tj. na 100 m by se cena výbavičky hodně oddálila mým finančním možnostem.
 ) V rámci možností je to nejrozumnější volba v poměru toho, co chci pro zábavu (tj. neprofesionálně) fotografovat, vzdáleností a cenou. Pro fotografování "na dostřel" tj. na 100 m by se cena výbavičky hodně oddálila mým finančním možnostem.ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R,  Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
						Nikon D-3100
Objektiv na Nikon.
Toho tamrona bych raději o?elel. S touhle světelností, bez stabilizátoru budeš neš»astný. Suprovní sklo je Nikkor 70-300 mm F 4,5-5,6 G AF-S Zoom Nikkor IF-ED VR, za dobrý peníz a ten stabil. opravdu funguje. ještě je nikkor 18-200, který je výborný "lítací" objektiv. Měl jsem ho docela dlouho, než jsem s ním křápl a pokud někdo nechce tahat na dovolenou 2ks (18-70,70-300) a nepotřebuje to ohnisko 300, není asi lepší univerzál. Tamron ani Sigma se mu kvalitou rovnat nemohou.
A jestli o?elíte ještě malinko víc než 14tis. za toho 70-300, je výborné sklo Sigma 80-400 OS se stabil. za nějakých 24tis nebo 120-400 OS za asi 18tis. což je výborná cena za slušnou kvalitu. No a jestli je?í?ek zajde do banky s větší kabelou, až se koukne sem ): http://www.dpreview.com/news/0708/07082 ... lenses.asp
): http://www.dpreview.com/news/0708/07082 ... lenses.asp
PS: Jen nevím, jestli ta 70-300 má motor, který v D80 je, ale v D50 tu?ím ee. To? pozor i na tohle.

A jestli o?elíte ještě malinko víc než 14tis. za toho 70-300, je výborné sklo Sigma 80-400 OS se stabil. za nějakých 24tis nebo 120-400 OS za asi 18tis. což je výborná cena za slušnou kvalitu. No a jestli je?í?ek zajde do banky s větší kabelou, až se koukne sem
 ): http://www.dpreview.com/news/0708/07082 ... lenses.asp
): http://www.dpreview.com/news/0708/07082 ... lenses.aspPS: Jen nevím, jestli ta 70-300 má motor, který v D80 je, ale v D50 tu?ím ee. To? pozor i na tohle.
Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky
						4 Alin: Díky za rady, rád si nechám poradit. Mno nevím jak se bude Je?í?ek s velkou kabelkou kroutit   , ale vzhledem k tomu, že v naší polní honitbě je někdy skoro nemožné se ke zvěři dostat tak, aby ?la vyfotografovat, tak si musím pořídit nějaké "větší sklo" každopádně díky za rady i za odkaz
 , ale vzhledem k tomu, že v naší polní honitbě je někdy skoro nemožné se ke zvěři dostat tak, aby ?la vyfotografovat, tak si musím pořídit nějaké "větší sklo" každopádně díky za rady i za odkaz  

, ale vzhledem k tomu, že v naší polní honitbě je někdy skoro nemožné se ke zvěři dostat tak, aby ?la vyfotografovat, tak si musím pořídit nějaké "větší sklo" každopádně díky za rady i za odkaz
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R,  Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
						Nikon D-3100
Dovolim si malinko ozivit toto tema v souvislosti s mym prechodem na DSLR 
Letos v cervnu v dobe krize ... jsem si udelal radost a zakoupil set D90 s dvema objektivy 16-85VR a 70-300VR.
  ... jsem si udelal radost a zakoupil set D90 s dvema objektivy 16-85VR a 70-300VR.
Od te doby sbiram zkusenosti, se kterymi bych se s Vami rad podelil.
Proc padl vyber prave na tento set? Dostal jsem pomerne dost dobre reference na prvni z objektivu, ktery se zdal byt nejlepsim z pohledu cena/vykon do rekneme 20tis Kc.
Druhy z objektivu byl od pocatku vniman jako polovicate reseni, nicmene za dobrou cenu v setu.
Proc polovicate? Nema dobrou svetelnost pro foceni za spatnych svetelnych podminek s maximalnim zvetsenim. Jsem si ale vedom, ze objektiv, ktery by to splnoval by stal mnohonasobne vice.
Napr. pevna 400mm nebo 600m se svetelnosti 2,8 resp. 4 by vysel na cca 250tis Kc. To by me asi manzelka zavrazdila. 

Nafotil jsem s fotakem zatim cca 2tis fotek a musim konstatovat, ze nechapu, ze jsem si DSLR jiz davno neporidil. Je to jina liga oproti UZkum.
A jak jste pokrocili vy?

Letos v cervnu v dobe krize
 ... jsem si udelal radost a zakoupil set D90 s dvema objektivy 16-85VR a 70-300VR.
  ... jsem si udelal radost a zakoupil set D90 s dvema objektivy 16-85VR a 70-300VR.Od te doby sbiram zkusenosti, se kterymi bych se s Vami rad podelil.
Proc padl vyber prave na tento set? Dostal jsem pomerne dost dobre reference na prvni z objektivu, ktery se zdal byt nejlepsim z pohledu cena/vykon do rekneme 20tis Kc.
Druhy z objektivu byl od pocatku vniman jako polovicate reseni, nicmene za dobrou cenu v setu.
Proc polovicate? Nema dobrou svetelnost pro foceni za spatnych svetelnych podminek s maximalnim zvetsenim. Jsem si ale vedom, ze objektiv, ktery by to splnoval by stal mnohonasobne vice.
Napr. pevna 400mm nebo 600m se svetelnosti 2,8 resp. 4 by vysel na cca 250tis Kc. To by me asi manzelka zavrazdila.

Nafotil jsem s fotakem zatim cca 2tis fotek a musim konstatovat, ze nechapu, ze jsem si DSLR jiz davno neporidil. Je to jina liga oproti UZkum.
A jak jste pokrocili vy?
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
						TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
- Geronimo
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
No take by jsem rad pokrocil. Chtel by jsem si poridit ke svemu Canonu D400 objektiv Canon 70-200 L IS USM 2,8. Nechce se mi jej ale kupovat v Evrope ,ale chci si jej nechat privezt z Ameriky. Vyjde tam podstatne levneji. Nevim ale jestli mi tento objektiv postaci k fotografovani zvere???  Privitam take kazdou dobrou radu. Na druhou stranu musim priznat, ze se musim jeste "szit" s fotakem samotnym. Funkce atd. Pry jsem si nekupoval digitalni zrcadlovku nato,aby jsem fotil na automat. 

Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*
"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
						"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux