7x65 R RWS EVO
7x65 R RWS EVO
jaké máte zkušenosti s tímto střelivem?
EVO
používám 3006 Spr., vyzkoušel jsem snad všechny renomované značky, ale na radu Vholla jsem přešel na RWS EVO 11,9 g. jednoznačně zatím nejlepší co jsem používal, mohu pouze doporučit.
Hoki
-
- Zkušený diskutér
Má snimi někdo nějaké zkušenosti?
Plánuju je pořídit, zatím jsem slyšel docela rozporuplné info. Otec je má v 30-06 a střelil s nimi zatím 2ks srnčí holé, oba kusy v ohni po komorových ranách, jeden kus na ?iroko výstřel asi 2cm, bez větších podlitin, dálka cca 130m, druhý kus na 150m ze ?ikma, výstřel na posledních žebrech, vytlačen trávník, výstřel 10cm, bez podlitin.
Nezajímá mě ani tak devastace, jako ranivé účinky a barva na stopě.
Nimrod

Plánuju je pořídit, zatím jsem slyšel docela rozporuplné info. Otec je má v 30-06 a střelil s nimi zatím 2ks srnčí holé, oba kusy v ohni po komorových ranách, jeden kus na ?iroko výstřel asi 2cm, bez větších podlitin, dálka cca 130m, druhý kus na 150m ze ?ikma, výstřel na posledních žebrech, vytlačen trávník, výstřel 10cm, bez podlitin.
Nezajímá mě ani tak devastace, jako ranivé účinky a barva na stopě.
Nimrod
Evo
používal jsem je téměř celou sezonu. 7x65 . Uloveno 5 ks srnců na 60 - 120m. Srnčí se chová přesně tak, jak bylo letos popisováno v některé myslivosti. To znamená jako tvrdé na ránu. všechny kusy ode?ly 10 - 50m od nástřelu . všechno komorové rány , kusy dobře barvily. Výstřel cca pětikoruna. Dál 1 ks lončák 55 kg 160 m čistý půstřel plic, výstřel 5ti koruna vynikající barvení , zhasíná po 50ti metrech.
Poté jsem se vrátil k RWS ID 10,5 a 11 g a všechny kusy (6 ks včetně holé) v ohni. Je pravda že je větší výstřel cca 5 - 8 cm podle toho zda bylo trefené žebro nebo ne, ale devastace zvěřiny minimální.
Poté jsem se vrátil k RWS ID 10,5 a 11 g a všechny kusy (6 ks včetně holé) v ohni. Je pravda že je větší výstřel cca 5 - 8 cm podle toho zda bylo trefené žebro nebo ne, ale devastace zvěřiny minimální.