Na SB je možné namontovat ledacos ale pokud chceš weaver tak je možnost nechat si nějakou montáž udělat. Jen ti doporučím ocelovou ty durali a jiné slitiny Al nejsou moc pevný při častém sundávání. Jinak je možnost finančně náročnější ato švenk od EAW nebo ERA a sladit dvě optiky (kolimátor) na jednu základnu ale to je finančně někde jinde ale vzhledově to rozhodně lépe vypadá než weaver na lovecké klasice.
Pokud je dobře udělaná násuvná montáž a nedochází k nějakému křížení při dotahování tak není problém optiku sundat a opět namontovat bez nastřelování (kontrolní rána není nikdy na škodu) zpět na zbraň.
budu kupovat na ZKK 600 novou montáž na Meoptu 3-12*56 průměr tubusu 30. Chtěl bych jednodílnou násuvnou montáž a nevím jakou koupit. našel jsem od F.A.O. kde vypadá nabídka dobře a cena necelé 3000kč.
Jestli máte někdo zkušenosti s touto montáží nebo tip na něco lepšího v podobné ceně tak budu rád za každou radu.
Pavel.x-N já mám na ZKK600 7X64 jednodílnou ocelovou násuvnou montáž s podhledem,která se dá ve finexu,nebo kozapu sehnat okolo 1500Kč a jsem s ní naprosto spokojený,i když bych se bez toho podhledu klidně obe?el...
Osobně mám velmi dobré zkušenosti s FAO, p. Brodický umí i montáže s náklonem, takže na Varmintu a Sniperu je mám a jsem spokojen, drží nástřel velmi dobře. Pokud budu kupovat další montáž, tak zase FAO, i oproti KOZAPU jednodílné montáži mám lepší soustřel, FAO je zkrátka daleko tu??í. A doporučuji bez podhledu, zejména pokud se chceš trefovat.
Díky za rady,
chci montáž bez podhledu protože to je pro mě zbytečný a určitě se chci trefovat vypadá to že vezmu tu FAO protože si jí každý chválí a rozhodně na tom nechci šetřit a pak shánět další když levná nebude OK.
Pro Mischaka: viděl jsem dvě zbraně kde Lepič dělal montáže a od něj bych to nechtěl ani na vzduchovku. První bylo na kulobroku a tu majitel hned vrátil protože to bylo opravdu hrozný, montáž držela na rybině jen z poloviny a když jsem zkoušel zamířit tak jsem se musel pořádně natáhnout hlavu dopředu abych viděl celý zorný pole protože byl puškohled moc vepředu, a druhou dvoudílnou na CZ 550 ráže 3006Sprg. která nedržela nástřel a nakonec si taky koupil montáž od FAO a je po problému, takže to opravdu nechci.
nazory na p Lepiče se rozchazeji,kamos tam ted v patek byl vyzvednout kulobrok s klapkou jeho vyroby a vypadalo to dobre. prave u nas v J. čechach je problem ze tu moc puskaru neni
Dobrá volba, mám 3 montáže od F.A.O. a pohoda, z kulobroku i sundávám a dávám kolimátor a když ji vrátím drží nástřel, ale vždy si ji odkontroluji. Asi žádný výrobce, kterého znám nedává tak dlouhou záruku jako F.A.O.
Já jsem spíše příznivcem pevných montáží. Mám také kulovnici 7x64 a to CZ 550 lux. Mám pevnou montáž bez podhledu-kvalitní a cena okolo 2 200 Kč. Kamarád má stejnou montáž na CZ 550 FS 308 Win a také spokojenost. Nevidím důvod, proč z kulovnice sundávat optiku - pokud jde o naháňky, volím podle honitby do které jedu. Mám varábl a tak pokud vím, že se dá střílet na delší vzdálenosti, nastavím na 3-4 x a bez problémů a jinak vezmu brokovnici a jednotné střely a není co ře?it. Letos jsem s kulovnicí na naháňkách střelil 2 selata a naprosto bez problémů.
To je pravda. Já jsem mněl na kulobroku také 7x50 ale mněl jsem podhled a tak jsem s tím nemněl problém a vždy když my přišli prasata tak se mi podařilo nějaké ulovit(bylo jich asi 6 nebo 7 a vždy kulí) a taky to ?lo. Já také raději chodím-pokud to jde, na naháňky s kulovnicí. U brokovnice s jednotnou střelou je ta výhoda, že máš 2 rychlé výstřely, což s kulovnicí nemám. Ale jak píšu, radši si střelím 1 prase kulí, než 2 brenekem. Jen je mi trošku proti srsti sundávat z kulovnice optiku-asi bych pak k ní nemněl takovou důvěru.
Zdavim. Mám ZKK 602 300WM a nechal jsem si dělat u FAO weavr li?tu. Je nasouvací a jižtěná z vrchu. Nedám na ni dopustit. Měním puškohled a aimpoint, je to zcela bez problémů.
Potřeboval bych poradit. Prodávám puškohled Zeiss ZF4 a vůbec nevím jestli ten spodní velký šroub je součást montáže tj. měl bych si ho nechat protože montáž neprodávám, nebo je součást puškohledu a měl bych tedy puškohled prodat včetně šroubu? Do té montáže si budu dokupovat kroužky a nevím jestli v těch krou?cích bude i ten šroub. Aby mi pak nechyběl.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12