Problemy s napinackem u CZ550

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Shark
Častý návštěvník

Problemy s napinackem u CZ550

Příspěvek od Shark »

Dnes jsem poprvé nastřeloval novou zbraň, jde o kulovnici CZ 550 v ráži 308W. O to, že jsem ji nastřeloval ani tak nejde, každopádně jsem Použil munici SB SPCE 9,7 gr. Natáhnu napínáček, namířím, zmáčknu, napínáček cvaknul, ale rána nevy?la. Myslel jsem si, že je to selhaný náboj, ale střelivo je úplně nové a uvedená závada se mi opakovala asi ještě třikrát s dalšími náboji. Na druhý pokus se stejným nábojem střela již vy?la. Bez napínáčku jsem nestřílel, takže nevím jak s klasickou spouští. Prosím zkuste poradit, kde by mohl být zakopaný pes. zvažuji, že jsem mohl natrefit na špatnou sérii munice, Možná je problém v úderníku, ale jde o úplně novou zbraň a nebo co samotný napínáček? Díky za Va?e rady a názory.
Shark
Častý návštěvník

Příspěvek od Shark »

ještě jedna otázka k výše uvedenému tématu, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo z vás rozdělával závěr na CZ 550 a jakým způsobem? Popřípadě aby uvedl srozumitelný návod jak na to, nebo , kde tento návod srozumitelně najdu (origo návod dodávaný ke zbrani mám). Setkal jsem se s názorem, že selhání mohlo být způsobeno nečistotou v závěru nebo jeho špatným dovřením.
Pecan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pecan »

mám úplně stejnou flintu asi 3roky. Ve stejné ráži a jako začínající myslivec sem měl taky úplně stejný problém s napínáčkem. To cvakání napínáčku a zpětné natahování mi zradilo hodně kusů srnčího, radil sem se s myslivcama, ti nevěděli, až jeden chlapík, který se trochu vyzná mi řekl: jak mačká? spouš»? a já řekl : no pravým ukazováčkem. všechno bylo v pořádku, ale prostě flinta odpálila až na potřetí... celý problém byl v technice mačkání spou?tě. Aspoň já sem mačkal spouš» s napínáčkem trochu ze?ikma, to znamená, že napínáček neodpálil spouš», ale "spadnul" na obyč. spouš». Nezbývalo než opět natáhnout napínáček a znovu... Dostal sem radu, žel sem na střelnici a tam trénoval techniku mačkání spouš»ě. Možná Vám to přijde smě?né, ale jako začínající myslivec sem si šel radši všechno vyzkoušet takhle, než aby se stal nějaký problém. Napínáček od té doby mačkám ukazováčkem, ale přímo, ne nijak ze?ikma, nebo tak. Chce to mačkat přímo, pomalinku a čekat na výstřel. S touto radou sem už neměl dále problém a napínáček funguje. Nebylo třeba opravovat flintu, naštěstí to všechno bylo v mých rukách. Toto byl můj zakopaný pes. Mačkat spouš» umí každý, ale zkuste se zaměřit na mačkání přímo, rovně k sobě a uvidíte :wink:
Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Sharku, tys nám nenapsal, co bylo po spu?tění (nebo jen cvaknutí) na zápalce náboje - pokud by tam byla výrazná stopa zápalníku, pak je to selhač - vadný náboj. Pokud není na zápakce nic nebo jen drobná stopa vrcholu zápalníku - pak je na vině flinta ... .

Tu spouš»ovou sestavu u ČZ 550 myslím nejenom já nepova?uji za nejš»astnější - letos na IWA v Norimberku už ČZ vystavovali novou spouš» označenou "SST".

P.s. určitě ví?, že při selhači může jít výjimečně i o zpo?děný zápal, takže je lepší cca 10 s počkat se zbraní namířenou směrem k terči a teprve potom otevřít závěr a podívat se na zápalku :-))
Pufr
psdk
Pravidelný diskutér

Příspěvek od psdk »

Edelweiss píše:Pokud by flinta dělala co popisuje? tak je zralá na zahození,protože to je absolutní drek!!!Musí to fungovat v jakýchkoli polohách,jestli ne tak je něco špatně.
Naprostý souhlas ... takovou flintu bych bleskem vrátil prodejci a nepátral vůbec po uhlu mezi prstem a spouští, tohle je zmetek příteli
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
Hombré
Nový návštěvník

Příspěvek od Hombré »

Zdravím kamarádi z lesa.
Já měl a mám jen zkušenosti s 537 a to jsem vždy ještě kapku napínáčky zjemnil - pootočením šroubku ač se to nemá, ale na dálky mi to tak vyhovuje. zatím jsem nikdy neměl žádný problém.

Lovu Zdar :roll:
Titan6 6,5x68mag.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Edelweiss píše:1-natáhni závěr jako před střelbou
2-na levé straně je takové malé stiskátko na konci závěru pevně jej stiskni
3-při stisknutém tlačítku,stiskni spouš»
4-vyjmi závěr ze zbraně
5-volně se?roubuj konec závěru i se zápalníkem se závěru
6-slo?í? to obráceným postupem
7-zasunutím a opětovným nata?ením se stiskátko uvolní a odblokuje

:twisted: :twisted: :twisted:
u bodu č.3 bych radsi pouzil - při stisknutém tlačítku,otevrit zaver
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

To Shark:

Nespecifikovals závadu přesně, takže může jít o 3 druhy problému.
1) při tahání spou?tě ti napínáček - jestli se to dá u CZ550, tak nazvat :wink:, spíš spouš» - spadl/a na spouš»ovou páku s malou energií, což může být dáno boční vůlí spou?tě, která někdy bývá nehorázná.
- opravit, dát puškaři
2) napínáček ti spustí normálně, ale úderník se někde po cestě zadrhne - nečistota, nesouosost díry pro zápalník, křivost nebo excentricita zápalníku (?pice úderníku) - to poznáš tak, že zápalka je popsaná, ale úder není dostatečný k za?ehnutí zápalkové slo?e. - opravit, dát puškaři.

3) je chyba v náboji, který má zfu?ované zápalky, to zase poznáš tak, že je důlek od zápalníku dostatečný (porovnej u jiné zbraně), ale náboj neodešel. - vyměnit střelivo

Nimrod
psdk
Pravidelný diskutér

Příspěvek od psdk »

nimrod nimrod píše:To Shark:

Nespecifikovals závadu přesně, takže může jít o 3 druhy problému.
1) při tahání spou?tě ti napínáček - jestli se to dá u CZ550, tak nazvat :wink:, spíš spouš» - spadl/a na spouš»ovou páku s malou energií, což může být dáno boční vůlí spou?tě, která někdy bývá nehorázná.
- opravit, dát puškaři
2) napínáček ti spustí normálně, ale úderník se někde po cestě zadrhne - nečistota, nesouosost díry pro zápalník, křivost nebo excentricita zápalníku (?pice úderníku) - to poznáš tak, že zápalka je popsaná, ale úder není dostatečný k za?ehnutí zápalkové slo?e. - opravit, dát puškaři.

3) je chyba v náboji, který má zfu?ované zápalky, to zase poznáš tak, že je důlek od zápalníku dostatečný (porovnej u jiné zbraně), ale náboj neodešel. - vyměnit střelivo

Nimrod
když to s dovolením shrnu:
Bod 1+2 - reklamovat prodejci zbraně, až si to dá puškaři na svoje náklady(respektive náklady zbrojovky)
Bod 3 - reklamovat střelivo prodejci (pokud to nebyly náboje po dědovi-to už by asi neklaplo)
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
Odpovědět