Pilad
-
- Nový návštěvník
Pilad
Nemáte někdo zkušenosti s touto ruskou optikou? puškohledy a dalekohledy. Mám puškohled Pilad 8x56 na Baikal 7,62 x 54R, ale puškař mi musí kompletně vytvořit montáž, protože na naše to nejde. než to k němu dám, ráda bych znala váš názor... 

Nyctereutes
Kamarád s touhle optikou nějaký čas střílel ze ?výcarské pušky Schmidt Rubin K31 - ráže 7,5x55 - zhruba před dvěma lety se to sklo dalo koupit cca za 4tis. ve spoustě obchodů. Ruská optika je většinou tak 70% lepšího standardu za 30% ceny - a to je asi celkem dobrý 
Mně se moc nezdála ta skříňka se zdrojem uprostřed - má čela upevněná malými šroubky orientovanými myslím souose s hlavní, i ten páčkový vypínač je na puškohledu poměrně neobvyklý. Ale Jirkovi to pokud vím dělalo dobrotu - ale dělal jen díry do papíru a povětšinou redukovanými náboji.
montáž ale pasovala sériová EAV s objímkami 26 mm. Co tam vadí - ta skříňka s baterkou? To by Možná mohla ře?it jen vyšší montáž - pokud je teda na trhu

Mně se moc nezdála ta skříňka se zdrojem uprostřed - má čela upevněná malými šroubky orientovanými myslím souose s hlavní, i ten páčkový vypínač je na puškohledu poměrně neobvyklý. Ale Jirkovi to pokud vím dělalo dobrotu - ale dělal jen díry do papíru a povětšinou redukovanými náboji.
montáž ale pasovala sériová EAV s objímkami 26 mm. Co tam vadí - ta skříňka s baterkou? To by Možná mohla ře?it jen vyšší montáž - pokud je teda na trhu

Martin
Pilad
Byl jsem se podívat na nové prodejně v Příbrami kde mají tuto optiku na pohled to nevypadá zle a je cena je zajímavá, ale jak to funguje v praxi??
přidávám odkaz na stránky
http://www.zojalickova.cz/optika.html
přidávám odkaz na stránky
http://www.zojalickova.cz/optika.html
Re: Pilad
Tuto optiku bez podsvětlení mám na své 7,62x54R. Jsem sní spokojen optika drží nástřel a dorá světelnost,Mám 8x56.Je tedy pravda že montáž se misí nechat udělat né průměrem ale roztečí ok(delkově). Mám osnovu tipu T kde ramena nejsou dokonce dotažená, ale je to o zviku,Drobně mě zaskočilo kroky při korekci jsou docela veké. Pozitivní je že po odšroubování krytek jso standartni vysoké vežičky se stupniceny pro ůpravu nástřelu.Závěrem jen tolik spokojenost dobrá světelnost a rozumná cena.